|
||||
|
||||||||
|
|
|||
|
|||
|
Winter Queen - fioletowe. Na 13 stronie tego wątku wklejałam zdjęcie.
|
|
|
|||
|
|||
|
Witam, przede mna pierwszy zakup butów dla rocznego dziecka. Przeczytałam masę informacji dostępnych w tym temacie, ale może ktoś by mi podpowiedział na co zwracać uwagę przy kupnie butów dla dzieciaczka uczącego się chodzić. Dowiedziałam się że trzeba sparwdzić czy malec dobrze układa stopę - ale jak to sprawdzić u rocznego dziecka stawiającego pierwsze kroki , którego nogi nijak się nie układają.
Jak dobrać rozmiar? tęgość? Raz próbowałam założyć buciki to moje dziecko tak ustawiało stopę, że zaraz się zsuwały. Proszę o radę. |
|
|
||||
|
||||
|
http://www.bangla.pl/forum/f4/jakie-...-dziecka-t275/
Tu instrukcja. Zgapiona z zaleceń CLPO (to ci od znaku Zdrowej Stopy). Ja bym jeszcze dodała, żeby były lekkie. I dobra rada: szukaj butów, które spełniają te zalecenia, macaj, oglądaj, mierz. Nie sugeruj się samą metką ze znaczkiem. Wiele butów, na których dynda metka "Zdrowa Stopa", nie spełnia w ogóle wymagań określonych przez instytucję wydającą ten znak. Np. są kompletnie "niezginalne", mają wkładki ortopedyczne - to jest wręcz pospolite.
|
||||
|
||||
|
P.S. A wiecie, że Befado zaczęło robić buty ze skóry? Normalnie sandały, półbuty... Na wiosnę mają być w Zdrowej Stópce - byłam parę dni temu na przeszpiegach
Ciekawa jestem, jakie będą - bo ceny mają rozsądniejsze, niż konkurencja ![]()
|
|||
|
|||
|
Chemical bardzo dziękuję za info
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
"Test Gustlika" z najnowszej książki Zawitkowskiego "Mamo tato co ty na to 2"
![]() Dobre buty powinny mieć tak elastyczną podeszwę, żeby się dało ją wykręcić tak, jak wykręcał swoją bluzę Gustlik w odcinku, kiedy Rudy pokonywał rzekę promem Tylko coś mu się wygięcie tych kozaków nie udało ![]()
|
|||
|
|||
|
Hej, czyli jak to jest, jak buciki skórzane są poniżej np. 50 zł to już zbyt tanio? Jak sądzicie?
A takie marki jak bobas czy viggami to dobre firmy? Bo znalazłam w jednym sklepie internetowym śliczne buciki i ceny od kilkunastu złotych - a wszystko markowe tam mają i porządne bo już kupowałam Poradźcie coś - kupuje dla 2latka Pozdrawiam ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Mój synek nosi teraz jeszcze kozaczki ale widzę że rośnie mu szybko noga i muszę mu szybko kupić jakieś półbuciki my bardzo sobie chwalimy geoxy i bartki.
|
|
|
||||
|
||||
|
Byłam dziś po półbuty dla Luśki w Zdrowej Stópce na Psim Polu. Kocham babeczkę, która tam pracuje
![]() Cały sklep pełen butów, a ona obejrzała Lusi stópkę, zanurkowała na zapleczu i stwierdziła, że... ciężko będzie Bo szczupła stopa. W jakim innym sklepie, ociekającym butami z nowej kolekcji, usłyszałby kto taki tekst - w żadnym Wcisnęli by jakiekolwiek, mówiąc, że musi być luźniej, że grubsza skarpetka, że stopa urośnie i zgrubieje, i lepiej na wyrost itd. Z tego "ciężko będzie" dobrałyśmy Ecco Imagine, szczuplutkie są. Z Superfitów nicz nie było odpowiedniego (wyrosła już z tych fajnych trzewików dla maluszków). Macałam Befado te skórzane półbuty - jakiś jeden model na półce wypatrzyłam w biegu. Nawet się trochę zginał w miejscu palców. Ale dla szerokich stóp niestety. I super są Roczki (to chyba Emel jest) - nie najdroższe, elastyczne i z mięciutkiej skórki. Największy rozmiar chyba 23. kifunia - a tam cena, najważniejsze, żeby do stopy pasowały i były OK ![]()
|
||||
|
||||
|
Ja właśnie też dzisiaj byłam z córą po buty w Factory. Mierzyłyśmy Ecco i chyba zdecyduję się na Mimic. Zaczęłyśmy mierzyć od rozmiaru 23, a skończyłyśmy na 25. Te 25 miały tak 1,5 cm różnicy do dużego palca, a 24 ociupinę mniej niż centymetr.
Córka ma 20 miesięcy i pasuje na nią but w rozmiarze jak na 2,5 latkę. Mimo, że buty ładne to wyglądały na niej jak kajaki. No, ale za małych też nie mogę kupić. Chemical- jaką Ty rezerwę zakładasz na długości? |