KontaktMoja BanglaForumArtykułyZdjęciaOpinieStrona główna

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19-01-2011, 21:16
zanetkaf zanetkaf jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

Winter Queen - fioletowe. Na 13 stronie tego wątku wklejałam zdjęcie.
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-02-2011, 12:40
ellysa ellysa jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie jeszcze raz o butach:)

Witam, przede mna pierwszy zakup butów dla rocznego dziecka. Przeczytałam masę informacji dostępnych w tym temacie, ale może ktoś by mi podpowiedział na co zwracać uwagę przy kupnie butów dla dzieciaczka uczącego się chodzić. Dowiedziałam się że trzeba sparwdzić czy malec dobrze układa stopę - ale jak to sprawdzić u rocznego dziecka stawiającego pierwsze kroki , którego nogi nijak się nie układają.
Jak dobrać rozmiar? tęgość? Raz próbowałam założyć buciki to moje dziecko tak ustawiało stopę, że zaraz się zsuwały. Proszę o radę.
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-02-2011, 13:28
Chemical Chemical jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

http://www.bangla.pl/forum/f4/jakie-...-dziecka-t275/

Tu instrukcja. Zgapiona z zaleceń CLPO (to ci od znaku Zdrowej Stopy). Ja bym jeszcze dodała, żeby były lekkie.

I dobra rada: szukaj butów, które spełniają te zalecenia, macaj, oglądaj, mierz. Nie sugeruj się samą metką ze znaczkiem.

Wiele butów, na których dynda metka "Zdrowa Stopa", nie spełnia w ogóle wymagań określonych przez instytucję wydającą ten znak. Np. są kompletnie "niezginalne", mają wkładki ortopedyczne - to jest wręcz pospolite.
stare 09-02-2011, 15:32
Większy bangler

Domyślnie

P.S. A wiecie, że Befado zaczęło robić buty ze skóry? Normalnie sandały, półbuty... Na wiosnę mają być w Zdrowej Stópce - byłam parę dni temu na przeszpiegach Ciekawa jestem, jakie będą - bo ceny mają rozsądniejsze, niż konkurencja
stare 10-02-2011, 10:39
ellysa ellysa jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie

Chemical bardzo dziękuję za info
Odpowiedź z Cytatem
stare 02-03-2011, 14:35
Większy bangler

Domyślnie

"Test Gustlika" z najnowszej książki Zawitkowskiego "Mamo tato co ty na to 2"

Dobre buty powinny mieć tak elastyczną podeszwę, żeby się dało ją wykręcić tak, jak wykręcał swoją bluzę Gustlik w odcinku, kiedy Rudy pokonywał rzekę promem
Tylko coś mu się wygięcie tych kozaków nie udało
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_3146.JPG (79.2 KB, 8 wyświetleń)
stare 02-03-2011, 17:47
kifunia kifunia jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie Ceny

Hej, czyli jak to jest, jak buciki skórzane są poniżej np. 50 zł to już zbyt tanio? Jak sądzicie?
A takie marki jak bobas czy viggami to dobre firmy? Bo znalazłam w jednym sklepie internetowym śliczne buciki i ceny od kilkunastu złotych - a wszystko markowe tam mają i porządne bo już kupowałam
Poradźcie coś - kupuje dla 2latka

Pozdrawiam
Odpowiedź z Cytatem
stare 02-03-2011, 21:40
kacha262 kacha262 jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie

Mój synek nosi teraz jeszcze kozaczki ale widzę że rośnie mu szybko noga i muszę mu szybko kupić jakieś półbuciki my bardzo sobie chwalimy geoxy i bartki.
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-03-2011, 19:42
Większy bangler

Domyślnie

Byłam dziś po półbuty dla Luśki w Zdrowej Stópce na Psim Polu. Kocham babeczkę, która tam pracuje
Cały sklep pełen butów, a ona obejrzała Lusi stópkę, zanurkowała na zapleczu i stwierdziła, że... ciężko będzie Bo szczupła stopa.
W jakim innym sklepie, ociekającym butami z nowej kolekcji, usłyszałby kto taki tekst - w żadnym Wcisnęli by jakiekolwiek, mówiąc, że musi być luźniej, że grubsza skarpetka, że stopa urośnie i zgrubieje, i lepiej na wyrost itd.

Z tego "ciężko będzie" dobrałyśmy Ecco Imagine, szczuplutkie są. Z Superfitów nicz nie było odpowiedniego (wyrosła już z tych fajnych trzewików dla maluszków).

Macałam Befado te skórzane półbuty - jakiś jeden model na półce wypatrzyłam w biegu. Nawet się trochę zginał w miejscu palców. Ale dla szerokich stóp niestety.

I super są Roczki (to chyba Emel jest) - nie najdroższe, elastyczne i z mięciutkiej skórki. Największy rozmiar chyba 23.

kifunia - a tam cena, najważniejsze, żeby do stopy pasowały i były OK
stare 10-03-2011, 21:33
dziubekap dziubekap jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie

Ja właśnie też dzisiaj byłam z córą po buty w Factory. Mierzyłyśmy Ecco i chyba zdecyduję się na Mimic. Zaczęłyśmy mierzyć od rozmiaru 23, a skończyłyśmy na 25. Te 25 miały tak 1,5 cm różnicy do dużego palca, a 24 ociupinę mniej niż centymetr.
Córka ma 20 miesięcy i pasuje na nią but w rozmiarze jak na 2,5 latkę. Mimo, że buty ładne to wyglądały na niej jak kajaki. No, ale za małych też nie mogę kupić.

Chemical- jaką Ty rezerwę zakładasz na długości?
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
buty, obuwie

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów