|
||||
|
||||||||
|
|
||||
|
||||
|
Które sklepy polecacie, a które odradzacie?
Gdzie zaopatrzyć w ciuchy niemowlaka, a gdzie starszaka?
|
||||
|
||||
|
Polecam H&M, tam kupuję większość ubrań dla syna. C&A jest fajne, tylko niestety nie ma sklepu koło nas, więc rzadko zaglądamy, Cubus ma fajne rzeczy.
Ostatnio kupiłam bieliznę i piżamki w Lidlu i jestem pozytywnie zaskoczona!! Nie dość, ze śliczne wzory, to dodatkowo miękka bawełna, bardzo fajne w używaniu, wygodne. Kupiłam też bieliznę zimową, długie takie rajstopy bez stóp i bluzka-podkoszulka z długimi rękawami. Fantastyczna sprawa, gdybym wiedziała, ze to takie fajne to bym wzięła więcej kompletów. Były dziewczyńskie i chłopackie wzory. Teraz syn nosi to jako piżamkę bo takie to fajne, ale można zgodnie z przeznaczeniem, pod ubranie jako ciepła bieliznę na zimę. |
|
|
||||
|
||||
|
Ja rzadko kupuję w sklepach, jak już to właśnie c&a - zwłaszcza na wyprzedażach za grosze, tesco (cherokie są prze.. prze... śliczne i świetne gatunkowo), czasem smyk (głównie welurowe pajace, bo dużo ubranek smyka jest kiepskiej jakości).
Bieliznę niemowlęcą - bodziaki, śpioszki, rajstopki, skarpetusie to w jucie kupuję - super niskie ceny i dobra jakość, polskie marki. Ale szczerze przyznam, że najczęściej i najwięcej rzeczy kupuję na allegro głównie george i early days - nowe ciuszki w przystępnych cenach, doskonałe jakościowo, czasem też używane. Mamy też w Sosnowcu taki mały sklepik z angielską odzieżą dla dzieci, dużo nowych i używane w świetnym stanie - jestem tam częstą bywalczynią ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
ja też kupuję używaną odzież od mojej koleżanki-ona ma córkę,a jej kuzunka syna.ja biorę dla chłopaka,a moja szwagierka dla dziewczyny.ciuchy ma zawsze markowe C&A,H&M,Cherokee,Coccodrillo,Pumpkin Patch oraz dużo z Anglii.ponieważ niemowlęta szybko wyrastają z ubranek,to są one praktycznie,jak nowe.świetna jakość nie zmienia ich po praniu.naprawdę warto,obie na tym korzystamy.odzież jest z pewnego,zadbanego źródła.
|
|
|
|||
|
|||
|
Przede wszystkim Mariquita i jeszcze raz Mariquita za jakość i przepiękne wzory.
H&M,Charles Vögele, Reserved, Coccodrillo. Z H&M mamy głównie bieliznę i piżamki z serii Hello Kitty i z Truskawkową Panienką, spoenki bojówki i ogrodniczki - dobra jakość i w miarę rozsądna cena. Z Reserveda sporo letnich rzeczy mamy - z jakością to u nich niestety różnie. Z Coccodrillo lubię welurowe dresiki. A u Charles -a Vögele -a kupowaliśmu sporo koszulek w bardzo intensywnych kolorach z którymi w praniu nic się nie działo i kurteczkę wiosenno - letnią. Od niedawna polubiłyśmy też ciuszki z serii Cherokee głównie za rozsądną cenę i niezłą jakość. |
|
|
||||
|
||||
|
do moich ulubionych sklepów należą C&A, RESERVED- mają ogromny wybór prześlicznych ubranek dla dzieci, na wyprzedażach można kupić za grosze:P, czasami kupię coś w Cubusie.
Ale najczęściej kupuję na allegro i nowe i używane ubranka firm takich jak NEXT, GEORGE, EARLY DAYS, ale najbardziej lubię Next i najwięcej właśnie kupuję ubranek z tej angielskiej firmy, mają prześliczne ubranka , ogromny wybór i co najważniejsze świetne jakościowo ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Nom, lidlowe Lupilu są spoko, wszystkim rozpowiadam ale nikt wierzyć nie chce
![]() Ja kupuję dla Lusi ciuchy w KappAhlu. Jak była niemowlaczkiem kupowałam też w C&A (bodziaki, bluzeczki, spodenki - wszystko z certyfikatem OekoTex, bodziaki do 98 za 12zł (długi rękaw)). Taniej niż polskich firm wychodzi, szczególnie wielopaki. Zaglądałam też do H&M. Na wyprzedaże w Mothercare. Teraz w C&A kupuję tylko skarpetki w sumie. Reszta KappAhl. W "większym" H&M jakoś nic w stylu Lusi nie umiem odnaleźć. Lupilu jak coś rzucą fajnego - te ubranka też mają OekoTex. Mało rzeczy kupuję w Coccodrillo, chociaż się zdarza. Za to nie udaje mi się niczego upolować w re-kids ani w Wójciku. 5-10-15 omijam bo się zawiodłam na ich ubraniach.
|
|||
|
|||
|
ja kupuje w galerii tylko na wyprzedazach w czerwcu i w styczniu. Czesto kupuje w sklepie internetowym /wymoderowano/ - maja tam naprawde ładne i tanie ubranka
Ostatnio edytowane przez redakcja ; 13-10-2010 o 16:15. |
|
|
|||
|
|||
|
Jeżeli wątek zakupowy,to podeślę link do podobnego tematu
http://www.bangla.pl/forum/showthrea...ted=1#post6864 Ja również bardzo często wybieram sklepy internetowe z artykułami dla dzieci. Po pierwsze jest taniej,a po drugie mamy o wiele szerszy wybór,przy czym oszczędzamy czas na chodzenie po sklepach. To naprawdę duży plus. |
|
|
|||
|
|||
|
Witam,
wychowałam 3 dzieci i z obserwacji wywnioskowałam że ciuszki firm tj. next, 51015 czy Cherokee wcale nie są dobrej jakości. Dla porównania pajacyk Cherokee po dwóch miesiącach używania zrobiły się dziurki na paluszkach. Natomiast śpioszki polskiego producenta które używa już 3 pokolenie do dziś są całe. Okazuje się, że marka nic nie daje, to tylko marka, płaci się za nią a nie za jakość towaru. Takie jest moje zdanie. Ja kupuję ubranka w sklepie internetowym /wymoderowano/ i jestem bardzo zadowolona. Nie ma różnicy więc po co przepłacać. Pozdrawiam Sonia |