|
||||
|
||||||||
|
|
||||
|
||||
|
Ponieważ mam podejrzenia, że pierze jej nie służy
(zdarza jej się ostatnio kaszleć w kontakcie z pościelą pierzastą - ostatnio, bo wcześniej jakoś nie przyuważyłam).
|
||||
|
||||
|
Oooo no to szkoda, może sprawdź jakoś czy ma uczulenie. Pierzynka z pierza jest bardzo przyjemna. Ja jestem alergiczką i zawsze uważałam, żeby nie mieć pościeli pierzastej, ale okazało się, że jednak to nie pierze mnie alergizowały, choć mocno je podejrzewałam.
Miałam zazwyczaj pościel Ikejską, taką średnio cenną, nie najdroższą i nie tą najtańszą. Byłam zadowolona, ale prawdziwe dobrze poczułam się dopiero pod kołderką z pierza. Z tym, że mam taką z puchu kaczo gęsiego (kaczka 40% gęś 40%). |
|
|
||||
|
||||
|
Aa i druga kołdra z Ikei nazywa się Mysa Vete z pierza i puchu kaczego.
Tkanina zewnętrzna: 100% bawełna Wypełnienie: 60% puch kaczy, 40% pierze kacze |
|
|
||||
|
||||
|
No ja wiem, że kołderki z pierza wymiatają, sama taką mam (miałam), i Lusia też pod nią polegiwała śpiąc ze mną, i raczej nic złego się nie działo. A ostatnio coś źle ją toleruje - nie żaden dramat, ale wolę jej chwilowo w to pierze nie opatulać
![]() Spróbuję jeszcze kiedyś ![]() A w temacie: kupiłam dla testów kołdrę Świt, ryzyk chemik. Na dniach powinna dojść.
|
||||
|
||||
|
O to koniecznie podziel się informacjami jak już będziesz ja miała. Ciekawa jestem opinii. możesz zalinkować która to jest?
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
|
Jeżeli chodzi o kołdrę z pierza,to faktycznie bardzo fajnie sprawdza się podczas zimy,jest praktyczne,miła w dotyku i bardzo ciepła. Ale moja ulubioną jest Merynos. Fakt,że droga ale materiałowo zdecydowanie najlepsza ze wszystkich.Kołdry firmy Swift również nigdy nie miałam okazji kupic,a nawet dotykac.
|