KontaktMoja BanglaForumArtykułyZdjęciaOpinieStrona główna

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22-03-2010, 16:30
Ilonar2301 Ilonar2301 jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Nie pomyślałabym nigdy, że takie foteliki mogą być niebezpieczne
Odpowiedź z Cytatem
stare 22-03-2010, 23:04
bitabob bitabob jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Jak widzisz Ilonar2301 warto śledzić wyniki niezależnych testów. Sam atest to za mało, a jak pokazały testy w roku 2009 i isofix nie jest gwarantem bezpieczeństwa.
Odpowiedź z Cytatem
stare 27-03-2010, 13:29
Mały bangler

Domyślnie

Polecam artykuł i testy na stronie "Auto Motor i Sport". Sam jestem w szoku...

http://www.auto-motor-i-sport.pl/mag...cord-8833.html
Odpowiedź z Cytatem
stare 06-04-2010, 12:12
Mały bangler

Exclamation Fotelik Chicco Zenith

Przegladajac recenzje fotelików na Bangla, trafiłem na fotelik Chicco Zenith. W recenzji była mowa o jego bezpieczeństwie i testach w których miał otzymać dobre oceny. Sprawdziłem na stronie ADAC.de i fotelik.info. Fotelik rzeczywiście brał udział w teście ADAC w 2003 roku. Oceny które otrzymał to: bezpieczeństwo 1, obsługa 1, ocena końcowa 1 (niedostateczna). Fotelik nie jest już oferowany przez Chicco Polska. Użyłem sugestera i redakcja poprawiła recenzję. Za co serdecznie dziękuję.

Ostatnio edytowane przez bitabob ; 06-04-2010 o 12:27.
Odpowiedź z Cytatem
stare 07-04-2010, 00:54
redakcja redakcja jest nieaktywny
Super Moderator

Domyślnie

bitabob, bardzo dziękujemy za Twój wkład w wyłapywanie nieścisłości w recenzjach fotelików samochodowych oraz za dzielenie się dodatkową wiedzą w zakresie bezpieczeństwa i testów.
Odpowiedź z Cytatem
stare 24-04-2010, 10:58
Mały bangler

Domyślnie Program o fotelikach w TVN TURBO

Stacja TVN TURBO w programie "Turbo kamera" (w odcinku 8) poruszy temat wymiany wadliwych fotelików i jak to wygląda w Polsce. Premiera odcinka 8 w dniu 26.04.2010 r. - godz. 22:00. Więcej informacji o treści programu pod linkiem http://fotelik.info/pl/news/fotelik_..._Turbo,77.html. Informacje o dacie emisji uzyskałem bezpośrednio z TVN Turbo.
Odpowiedź z Cytatem
stare 26-04-2010, 21:08
Mały bangler

Domyślnie

Okazuje się że oprócz programu TURBO KAMERA w TVN Turbo wyemitowany został reportaż w TVN w programie "Uwaga". Dla tych co nie oglądali link
http://uwaga.onet.pl/32657,wideo,171...,reportaz.html
Odpowiedź z Cytatem
stare 26-04-2010, 22:10
dziubekap dziubekap jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie

Oglądałam dzisiejszą Uwagę i przeraziła mnie totalna obojętność przedstawicieli Chicco i Emajlungi w Polsce. Po prostu brak słów...
Odpowiedź z Cytatem
stare 27-04-2010, 15:08
Mały bangler

Domyślnie

Mnie też przeraża taka postawa, aczkolwiek wcale nie byłem zaskoczony. To normalne zjawisko na naszym ciągle chorym rynku. To pokazuje też jak bezkarne czuja się firmy i jak niewiele szacunku mają dla konsumenta, czasami traktując go z góry. Druga strona medalu jest taka że nie znamy swoich praw i przede wszystkim liczymy się z każdym groszem i gdy do tego zabraknie rozsądku to dziecko ląduje w styropianowym G. Nie wiem czy też to zaobserwowaliście ale nagle tuż po emisji programów wejścia na wątki o fotelikach wzrosły gwałtownie, a forum przeglądało ponad 200 osób w tym samym czasie! Tak było przez blisko godzinę po programie w tvn. Według mnie trzeba mówić o problemie fotelików jak najgłośniej bo wiedza rodziców w tym zakresie często daje wiele do życzenia a nie zawsze wystarczy ślepa ufność sprzedawcy i zapewnienie że wszystko jest oka. A co mówią sprzedawcy widać wyraźnie w listach jakie pisałem do dystrybutorów fotelików w Polsce. http://www.bangla.pl/forum/f4/foteli...sumencki-t390/

A wszystkich żądnych wiedzy odsyłam na fotelik.info

Ostatnio edytowane przez bitabob ; 27-04-2010 o 15:21.
Odpowiedź z Cytatem
stare 02-05-2010, 20:48
Mały bangler

Domyślnie

Na jednym z forów, na zdaje się poważnym serwisie o dzieciach przeczytałem wątek o polskich fotelikach i testach... To co ludzie wyprawiają przerasta ludzkie pojęcie! Pada pytanie "co sądzicie o foteliku coneco atos" i odpowiedź "to świetny fotelik wykonany na wzór maxi-cosi priori... ". Według pytającej i podpowiadacza to daje pewność bezpieczeństwa. O zgrozo!
Na innym forum ktoś pyta o testy zderzeniowe fotelików x-car (deltim) i znowu jakiś podpowiadacz pisze że były testowane bo ich producentem tak naprawdę jest włoska firma belleli a oni maja testy. Podaje nawet link Crash Test - Intro - bellelli S.r.l.. Jednak na próżno by szukać jakichkolwiek wyników.
Znam firmę która na swojej feancuskiej stronie też zamieszcza film Renolux a produkowany przez nich fotelik (renolux 360) w teście ADAC w 2009 roku wypada tak
YouTube - Kanał użytkownika fotelikinfo
Renolux to ten po prawej.
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów