KontaktMoja BanglaForumArtykułyZdjęciaOpinieStrona główna

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18-11-2010, 13:30
bitabob bitabob jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Każdy z nas ma wiele pomysłów. niektóre z nich się sprawdzą inne pewnie nie. Ważne aby łączyło nas jedno...działanie. Każdy z nas może zrobić coś wymiernego na przykład na swoim osiedlu, w w przedszkolu do którego uczęszcza nasze dziecko. Ja postanowiłem zacząć od szkolenia policjantów i udało się. Teraz w oparciu o to szkolenie mam zamiar kontynuować dalsze działania. Co do "niebieskich pudełek" "skarbów maluszka" i tym podobnych produktów rozdawanych po urodzeniu dziecka, to nic innego jak akcja reklamowa. Potrzeba dość sporo pieniędzy by wziąć w niej udział. Ja ani żadne z was nie ma takiej kasy... Bo wyjaśnijmy do końca. Ja nie piszę o tym co należałoby zrobić. Piszę o konkretnych działaniach które są w zasięgu każdego...wystarczą tylko chęci.Kupno fotelika to wybór każdego rodzica. nie można nikogo zmusić by kierował się czymś innym niż tylko homologacja (która jest prawnie wymagana). Jest jednak ogromna grupa ludzi którzy świadomie ignorują obowiązek przewożenia dzieci w fotelikach. Druga liczna grupa to rodzice którzy jeśli już kupią to nie użytkują fotela prawidłowo. Nagminne są przypadki montowania fotelików niezgodnie z zaleceniami producenta (któż czyta instrukcje?) lub też stosowanie fotelików nie przystosowanych do wagi dziecka. Bardzo częste jest zbyt wczesne przesadzanie dzieci do foteli grupy wyższej.
Odpowiedź z Cytatem
stare 18-11-2010, 13:42
Chemical Chemical jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

Nie no, niebieskimi pudełkami to by się musiała jakaś organizacja zająć (rząd?), jasna sprawa że to nie jest "działanie" na miarę kogokolwiek z nas.

Ja tam od siebie uświadamiam kogo mogę, po znajomych. Teraz właśnie wielu moich koleżanek dotyczy problem przesadzania dzieci do "większych" fotelików, bo dorosły wagowo do tych 15kg+ I nagle, w jednym momencie, te 9-18kg zaczęły być za małe

Trąbię też o tych fotelach montowanych tyłem, dla starszych dzieci - łoj, to dopiero emocje budzi

To chyba najprostsze działanie, i dostępne dla każdego.
stare 26-11-2010, 22:03
Mały bangler

Domyślnie Artykuł w portalu fotelik info

Żeby nie było że jestem chwalipiętą powiem że nie jest to koniec mojej pracy, a artykuł nie był jej celem. Celem jest poprawa bezpieczeństwa dzieci w moim mieście... i pokazanie niezdecydowanym że można coś zrobić oprócz narzekania Po raz kolejny zachęcam do działania w swoich lokalnych społecznościach, Pozdrawiam forumowiczów.
http://fotelik.info/pl/news/walka_o_...idzyn,157.html
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-12-2010, 13:48
Fotelik24 Fotelik24 jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Oczywiście nie sposób nie zgodzic się z powyższymi opiniami. Kupno fotelika,to wybór każdego rodzica,ale wg mnie powinniśmy się kierowac najnowszymi testami bezpieczeństwa. To one sa głównym wyznacznikiem tego,która marka jest naprawde dobra,sprawdzona i bezpieczna,a gdzie płacimy tylko za nazwe. Wiedze można czerac również z wielu przydatnych artykułów na forum.
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-05-2011, 21:53
Mały bangler

Domyślnie ADAC testy zderzeniowe fotelików maj 2011

http://www.adac.de/infotestrat/tests...cePageId=31900
Odpowiedź z Cytatem
stare 24-05-2011, 13:45
Fotelik24 Fotelik24 jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Bardzo przydatna sprawa,dzięki za wstawkę. Takie testy już sugerują nam i podpowiadają które z fotelików warto brać pod uwagę podczas zakupu,a na które trzeba uważać. Warto to sprawdzić przed kupnem.
Odpowiedź z Cytatem
stare 24-05-2011, 14:53
Mały bangler

Domyślnie ADAC testy zderzeniowe fotelików maj 2011

Kto nie czytał niech koniecznie zajrzy. Artykuł fotelikinfo na temat testów 2011, zmian w metodologii, sposobie oceniania i różnicach w interpretacji wyników pomiędzy poszczególnymi organizacjami w Europie. Wszystko oczywiście pisane przystępnym językiem i po polsku http://fotelik.info/pl/news/testy_fo..._2011,208.html
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-11-2011, 21:04
Mały bangler

Domyślnie

Milion lat mnie nie było na forum Zalatany jestem http://kwidzyn.naszemiasto.pl/artyku...dzie,id,t.html

W wielkim świecie też dzieje się wiele ciekawych akcji. AnkietaCASPER
Słyszeliście?
A o tym że rusza międzynarodowa kampania "Pierwszy fotelik", wspiera ją fotelik info.
http://pierwszy.fotelik.info/info/

Ostatnio edytowane przez bitabob ; 17-11-2011 o 21:10.
Odpowiedź z Cytatem
stare 25-11-2011, 15:01
nagly75 nagly75 jest nieaktywny
Zbanowany

Domyślnie

oj znalazłem tutaj tyle info. że nie wiem kiedy to wszystko przeczytam, a na wiosnę trzeba będzie jakiś kupić
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-04-2012, 08:11
Mały bangler

Domyślnie

Cytat:
Jesyeśmy bardzo zadowoleni z fotelika . jest świetny miły materiał , wygodny dla najmłodszego dziecka . tylk omy mielismy problem z pasmi nie starczało nam tak jak instrukcja piszze ( reno scenick) .wiec fotelik jest zamontowany inaczej tak aby pasów starczyło.no i cena jest duza lecz warto !!! pozatym nasza córcia ma skonczone 4 miesiace i juz ciezko nam ja nosic w nosidelku a i jej waga i wzrost mowi sam za siebie .wiec zdecydowalismy sie na Opal. jako jedyny spelnił nasze wymagania. jedyny minus to brak pełnych testów. Z pełnym sumieniem polecamy fotelik .
Klasyka. Fotelik kupiony w ciemno w serwisie aukcyjnym nie pasuje do auta. Mimo to jest suuuuuuper, wg autora recenzji oczywiście. A potem rozpacz i ból... Recenzja pochodzi stąd http://www.bangla.pl/opinia-bebe-con...lik-r47760.htm
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów