KontaktMoja BanglaForumArtykułyZdjęciaOpinieStrona główna

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19-03-2010, 15:07
mama_emilki mama_emilki jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Cytat:
Napisał Chemical Zobacz post
No ten misz-masz się wielu osobom nie podoba, tylko nie każdemu zależy i nie każdy ma odwagę się uzewnętrznić w tej sprawie

Tak jak pisze mama_emilki, wcześniej też były "kwiatki" pozadzieciowe, ale jakieś pojedyńcze sztuki, Pete dodała puder do ciała, bo był zachwycający, ja dodałam płyn Pur bo mi tak żarł dłonie że nie mogłam przemilczeć, itd..

Moim zdaniem kiedyś bangla była najlepszym w polskim internecie serwisem z opiniami o artykułach dla dzieci, a teraz stała się jednym z wielu serwisów z opiniami o wszystkim. Ale to off top, w zasadzie redakcja bangli już się chyba zdecydowała na taki kierunek rozwoju serwisu, szkoda że nikt nie podjął tego tematu parę tygodni temu, jak się dopiero akcja dodawania żarcia rozkręcała, a ja założyłam zadziorny topik w tej sprawie
Bo teraz to już chyba po ptakach
Racja powinnam się wtedy ujawnić

Ale co my dwie możemy
Zresztą byłam wtedy pewna innej odpowiedzi serwisu bangla, czekałam na nią, a że odpowiedź była jaka była, to co mi zostało się uzewnętrzniać.

Odpowiedzi redakcji zawsze są krótkie, stanowcze i zamykają temat
stare 19-03-2010, 15:11
Mały bangler

Domyślnie

A co do pudrów, czu purów nie jestem za tym, żeby całkiem to usuwać z bazy, niech każdy ma prawo zrecenzować swój ulubiony kosmetyk, czy najsmaczniejszy na świecie serek, albo objechać krem co mu wyżarł pół twarzy, ale niech będzie jakiś umiar - może miesięczne limity na działy niedziecięce, każdy wtedy dwa razy przemyśli co w danym momencie chce dodać i opisać. A jak to nie pomoże to szczerze wolałabym, żeby tych działów nie było wcale
stare 19-03-2010, 15:25
redakcja redakcja jest nieaktywny
Super Moderator

Domyślnie

Bardzo trafnie to podsumowałaś mama_emilki – bardzo ciężko jest zrobić konkurs bo zawsze ktoś będzie uważał że jest pokrzywdzony. Dlatego właśnie dajemy Wam unikalną możliwość wymyślenia zasad, które będą podobały się wszystkim.

Prosimy też aby w tym wątku nie zgłaszać wszelkich innych spraw co Wam się nie podoba albo jak to kiedyś było fajnie a teraz nie jest – jeśli macie potrzebę proszę pisać na innych wątkach a tu skupić się na temacie konkursu.

Dziękujemy za propozycje, czekamy na kolejne – i stworzoną z nich spójną wizję idealnego konkursu z którego zadowolony będzie każdy.
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-03-2010, 15:46
Mały bangler

Domyślnie

Cytat:
Napisał mama_emilki Zobacz post

Odpowiedzi redakcji zawsze są krótkie, stanowcze i zamykają temat
Nom, właśnie ....
stare 19-03-2010, 15:48
Chemical Chemical jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

Cytat:
Mam pomysł
Można by z użytkowników bangli powołać niezależne jury - kilka osób. Osoby te nie biorą udziału w konkursie tylko głosują, za jakiś tam drobny upominek
Ja jednak bym obstawała za tym, żeby wybierała redakcja, bo jest niezależna.

redakcjo - pewnie, że się nie zadowoli każdego, ale skoro zależy Wam na jakości, to czemu nagradzacie tylko ilość? Ilość znaków, ilość recenzji..

Nie musicie jako redakcja nikogo zadowalać. Zawsze ktoś będzie nieszczęśliwy, jakiego konkursu byście nie ogłosili.

Ważne tylko, żebyście samolubnie uzyskali cel, jaki chcecie osiągnąć, tzn dobre jakościowo recenzje. Wy dyktujecie warunki i jeżeli sądzicie, że jakaś forma konkursu służy dobru Waszego serwisu, no to się tego trzymajcie i git.

Nie odbierajcie wszystkiego, jako atak
stare 19-03-2010, 16:18
Chemical Chemical jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

Ahh, zresztą, była już kiedyś taka akcja "ilościowa", wówczas to dopiero był sajgon
W zasadzie redakcja wie i wiedziała czym taka "ilościówka" śmierdzi, ale się zdecydowała mimo to, i może powinno mi to dać do myślenia.

Nie we wszystko się trzeba wtrącać.

A my, nadgorliwe, robimy z siebie zazdrośnice chcące zmieniać reguły pod siebie

Pewnie, że miło jest coś wygrać (a bangla to jedyne miejsce, gdzie wygrywać mi się udawało, swoją drogą ) ale ja tam wolę być w zgodzie ze swoimi zasadami, niż wygrać nawet nie wiadomo co Trudno

redakcjo - przeżyjemy, rządźcie po swojemu
stare 19-03-2010, 16:24
Mały bangler

Domyślnie

Tamta akcja - sajgon to chyba nie za moich czasów, ale też właśnie do mnie dotarło, ze sprawa ogólnego wizerunku strony i wartości jakimi się kieruje jest już przesądzona, więc nie ma sensu się wtrącać i przedstawiać swoich żalów i nostalgii
stare 19-03-2010, 16:41
Pete Pete jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

Nie ma moim zdaniem konkursu z którego każdy będzie zadowolony. Jest to moim zdaniem niewykonalne i nawet nie zamierzam nad tym myśleć bo niczego nie wymyślę.
Strona się rozwija i to moim zdaniem jest normalne, nikt nikomu nie dobiera możliwości pisania recenzji o dzieciach, więc o co te żale?
Jestem tu na stronie długo na tyle co Chemical chyba i na serio nic mi nie przeszkadza, ze są pudry czy patelnie. Im więcej możliwości oceny tym lepiej.

Ja tam się cieszę , ze mogę tu oceniać co chce i nie ma ograniczeń. Dodatkowo widziałam, że na pewnym etapie bangla mogła by stać się zbyt ograniczona jedną grupą produktów. Wiele produktów jest przecież dla różnych grup nie tylko dzieci, wiec jak? Gdzie granice? Leki mogą brać dzieci i dorośli, w większości te same, tylko w różnych dawkach.

Co do pomysło z jakąś komisja stworzoną z ludzi na bangli moim zdaniem fatalny pomysł bo tu nigdy nie będzie sprawiedliwego rozsądeznia.

Co zrobisz jak ci zarzucą że wybrałaś kogoś o nicku a a nie B, który zdaniem innych był lepszy>??
łatwo się pisze jak nie trzeba odpowiadać za nic a siedzi się za monitorem, prawda?
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-03-2010, 17:03
Mały bangler

Domyślnie

No nie wiem, Pete, to wszystko zależy od oczekiwań, zakładając tutaj konto kierowałam się tym ze to stronka dla mam o dzieciach, jest masa innych portali o wszystkim, nie miałam ochoty się nigdy tam przyłączać, stąd moje subiektywne odczucie, czy żal, z którym nikt, łącznie z redakcją bangli nie musi się zgadzać.

redakcja bangli zawsze podkreśla że jest otwarta na wszelkiego rodzaju sugestie, czy opinie, więc wyraziłam swoje zdanie.

widać są osoby, którym taki kierunek rozwoju opowiada, trudno, nie obrażę się, redakcji jak widać też jest to na rękę i tak się strona będzie rozwijać, pozostaje albo zaakceptować, albo zrezygnować

ale już nic na ten temat nie piszę, bo w tym topiku nie wolno

a co do konkursu, to luźna propozycja, nie myślałam nad nią długo, może po wielu modyfikacjach się przyda, nie jest to żadne idealne wyjście bo takich nie ma, jedna z możliwości, a co do żalów, ze ktoś by mógł do mnie mieć że wybrałam kogoś a nie kogoś....... zawsze ktoś będzie miał żal, czy do mnie, czy do redakcji banglii, w każdym razie nie decyduję tu o czyimś życiu, czy zdrowiu, a tylko o przyznaniu np. kremu
stare 19-03-2010, 17:16
Mały bangler

Domyślnie

dodam jeszcze tylko ostatnią rzecz, chociaż wiem ze nie powinnam

Twoje pojawienie się Pete w dyskusji uświadomiło mi słuszność takiego kierunku rozwoju ze względu na mamy, które mają już starsze dzieci i które większość typowo dziecięcych produktów które miały ocenić już oceniły, taki kierunek daje im nowe możliwości, mogą teraz się wyrazić w patelniach i purach, nie rezygnując z uczestnictwa na bangli.

Jak widać każdy kij ma dwa końce

Bookmarks

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów