|
||||
|
||||||||
|
|
||||
|
||||
|
jestem zszokowana bo dotyczy to tez moich wypowiedzi
![]() ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
trudno uwierzyć, że ludzie potrafią tak kombinowac i kręcić...
|
|
|
||||
|
||||
|
a ja w szoku jestem!
zacznę od tego że ja tez pisałam sama recenzje na mamanazakupach nawet wcześniej niz tu na bangli, bo ja swojego czasu sie bardzo udzielałam na ich forum. dziwi mnie brak reakcji ze strony właścicielek , trzech bardzo sympatycznych pań z którymi nie raz rozmawiałam na forum jak i przez prywatne wiadomości. ale numer.... ![]() dodam że występuję tam pod swoim stałym nickiem czyli pinklady pisałam tam recenzje wielu produktów gdyz pracowałam w sklepie dla dzieci i wiele rzeczy miałam okazje przetestowac. a ze ktoś kopiuje takie recenzje i daje jako swoje to juz ręce opadaja
|
||||
|
||||
|
szczerze mówiąc nie chciałabym dokonywać zakupów na podstawie takich opinii jakie są na mamanazakupach, dziewczyny skopiowały bo same nie używały tego, skopiowały a potem dowolnie zmieniły treść jak się ktoś zgłosił, że to jest jego, czyli wynika że treść to lipa, bo ten oceniający nigdy tego nie używał i napisał coś tam a serwis nic w tej sprawie nie robi. Ja tam nie będę zaglądać bo skąd wiem ile tam takich lewych recenzji.
Skoro się pisze do właścicieli tamtego serwisu a oni maja to gdzieś to nie budzi to zaufania |
|
|
||||
|
||||
|
Sam fakt jest godny potepienia to fakt. Jednak trzeba zwrocic tez uwage na to ze ciezko sprawdzic kazda opinie pod wzgledem oryginalnosci . Samo kopiowanie nie oznacza tez ze ktos tego nie uzywal, moze po prostu poszedl na łatwizne.titatita lipa moga byz zarowno pokopiowane opinie jak te jednorazowa bez wzgledu na to w jakim serwisie sa umieszczane ale to juz kwestia zaufania.
Z tego co wiem administracja mamanazakupach.pl musi sie ustosunkowac do calej zaistnialej sytuacji , prosila tez te dwie osoby o wytlumaczenie sie z tego co zrobiły a wiadomo winny czesto nie potrafi sie przyznac do bledow. Mysle ze nie ma tu co obwiniac administracji , to zachlannosc ludzi sprawila ze zdarzylo sie to co sie zdarzyło.Mam nadzieje ze te osoby beda musialy oddac zbobyte nagrody. |
|
|
||||
|
||||
|
Gopi nie do konca sie z Toba zgadzam, po pierwsze kopiowanie wypowiedzi, czy opinii i umieszczanie jako swoje jest niedopuszczalne, po drugie, jezeli ktos je kopiuje to brak mu swojego zdania na dany temat, co moze swiadczyc o tym ze nie ma o nim zielonego pojecia , inaczej chyba moglby napisac choc kilka krotkich zdan. Staram sie obserwowac cala sytuacje od poczatku i uwazam ze admin jest jak najbardziej wspolwinny sytuacji jaka ma miejsce, gdyz dosc dlugo czekal z reakcja, ktora powinna byc przestroga dla innych, a jak piszesz "poprosil o wytlumaczenie" jest raczej smieszne nie uwazasz? W koncu jest odpowiedzialny za swoj serwis i skoro zostali poinformowani o sytuacji to raczej powinni oprocz natychmiastowego usuniecia wpisow po potwierdzeniu sytuacji, zablokowac owe osoby. A nagrody? Taaa na pewno zwroca
|
|
|
||||
|
||||
|
Wg mnie kopiowanie MOZE ale nie MUSI oznaczac ze ktos danego przedmiotu nie wyprobował a titatita napisala zdanie twierdzace a nie przypuszczajace.Zadna opinia nie jest rzetelnym dowodem na to ze ktos na pewno dana rzecz testował.
Nie uwazam za smieszne prosby o wytlumaczenie - łatwo mozna kogos oskarzyc bezpodstawnie i tym samym skrzywdzic ( nie pisze ze ma miejsce to tutaj, pisze ogolnie ). Zreszta jesli ktos robi cos zle to sama chcialabym by sie wytlumaczyl i przeprosil - a kopiowaly osoby ktore sa stalymi bywalczyniami portalu. Dla kogos te pokopiowane opinie moga wygladac taz ze napisala je jedna osoba tylko z roznymi nickami. Nie pisalam tez ze nagrody zostana zwrocone - pisalam tylko o przymusie ich zwrocenia a czy zostanie on spelniony to juz inna sprawa. Nie kwestionuje tez zasadnosci ukarania tych osob, ale nawet podczas kradziezy pomimo iz zlodziej zostal zlapany na goracym uczynku trzeba przeprowadzic sledztwo ![]() A jesli sprawa trafi do sadu ... ucierpi tylko serwis , przez glupote zachlannych ludzi . Moze zlozycie grupowy pozew do sadu jako osoby prywatne ? Jestem za karaniem prawdziwych winowajcow. Użytkownicy Serwisu publikują na stronach swoich profili wszelkie treści, opinie oraz inne materiały wyłącznie na własną odpowiedzialność. HerNet nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za treści i inne materiały zamieszczane przez użytkowników. Ostatnio edytowane przez Gopi ; 04-08-2009 o 10:43. |
|
|
||||
|
||||
|
Ja też jestem za karaniem winowajców, sąd ustali kto i czy jest winny. A zamieszczanie przeklepanych recenzji jest przypuszczeniem graniczącym z pewnością, że ktoś nie używał danej rzeczy bo inaczej mógłby stworzyć własną recenzję. Taki duży wysiłek? Dla mnie, podkreślam DLA MNIE, serwis mamanazakupach jest spalony, bo nie cierpię chodzenia na łatwiznę, a wyraźnie widać, że właścicielom serwisu nie zależy na przekonywaniu innych ludzi do korzystania z ich serwisu, w myśl zasady ilość ponad jakość (jakość w znaczeniu nieważne czy recenzja została stworzona na podstawie własnych doświadczeń i w związku z tym czy oddaje rzeczywiście zdanie poparte doświadczeniem w używaniu). I owszem to użytkownicy tego serwisu wpadli na tak cudowny pomysł, ale właściciele są od tego, żeby reagować na takie sytuacje, a robią to w sposób powiedzmy opieszały. To użytkownik ma więcej władzy nad serwisem niż właściciel? Ciekawe.
|
|
|
||||
|
||||
|
Nie obwinialiśmy za zaistniałą sytuacje Administracji mamanazakupach - wiemy że takie rzeczy mają miejsce, też mieliśmy podobne problemy. Chodzi tylko i wyłącznie o brak działania (lub bardzo powolne reakcje) ze strony mamanazakupach w sytuacji gdy sprawa została do nich zgłoszona.
Nie oczekujemy przeprosin, ani żadnej innej reakcji. W jaki sposób zdyscyplinują swoich użytkowników i jak będą podchodzić do rzetelności treści wstawianych przez użytkowników to już jest ich sprawa. Nam zależało wyłącznie na usunięciu treści które ewidentnie były skopiowane z serwisu bangla.pl Obydwie osoby, które dokonały tego czynu zgłosiły się do nas z informacją że recenzje które skopiowały zostały zmodyfikowane. |
|
|
||||
|
||||
|
|