KontaktMoja BanglaForumArtykułyZdjęciaOpinieStrona główna

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03-04-2010, 17:27
redakcja redakcja jest nieaktywny
Super Moderator

Domyślnie Naciski na usunięcie negatywnych recenzji wózka Sportivo

Pełne oświadczenie publikujemy tu:
Oświadczenie w sprawie nacisków na usunięcie negatywnych recenzji wózka Sportivo

Poniżej zaś cytujemy treści, które zostały pierwotnie wstawione w formie recenzji do produktu wózek Sportivo.

Wpis nr1:
Cytat:
Złośliwość anusiag84 jest zdumiewająca. Jeśli nie zdejmowała Pani nigdy ,nie czyściła przednich podwójnych , skrętnych kółek i nie używała zalecanego silikonu ,to nic dziwnego ,że wnętrze rozbiło się od błota i piachu .Wózek jak samochód trzeba konserwować. Pani zdanie o wadze wózka jest nieprawdziwe , stelaż jest najlżejszy , aluminiowy i wózek waży ok.10kg. Nie widziała Pani wózków o wadze 17kg ? Budka spacerówki ma napinacze ,więc przy składaniu w ogóle jej nie słychać ,czy anusiag84 o tym do tej pory nie wie? .Dalej sprawa hamulców. Jeśli już Pani doprowadziła hamulce do takiego stanu ,że nie chodzą ,to w końcu należy zdjąć tylny most ,umyć go z błota i piachu łącznie z hamulcami, wysuszyć i przesmarować płynnym silikonem. Będą w dalszym ciągu niezawodne .Następnie montaż spacerówki .Czy włożenie dwóch zaczepów oparcia jest dla Pani trudne? Czynność tę wykonuje się 5sek.Potem pozostaje już tylko założenie materiału. Robimy to tylko raz ,gdy zakończymy używanie gondoli. Co do pozycji w spacerówce ,oparcie jak przystoi na dobry wózek rozkłada się na płasko do spania ,ale ma kilka pośrednich pozycji i może Pani z nich korzystać , jeśli jest za płasko .Chyba słabo Pani się zapoznała z instrukcją ,polecam przeczytać ją jeszcze raz. Fotelik natomiast ma standardowe pasy i nie może mieć dłuższych ,bo klienci ,nieświadomi jak Pani ,ubraliby dziecko w grube śpiwory i kaptury ,wydłużyliby pasy i zamocowaliby dziecko poza fotelikiem ,w szczególności zaś główkę poza wkładką ,nie bacząc na bezpieczeństwo. Jeśli chodzi o elastyczność plastików to jest to cenna zaleta ,bo żadne się w tym wózku nie łamią ,ale Pani z tego zrobiła wadę .Chyba Pani zepsuła przednie skrętne kółka i złość Panią ogarnia ,bo trzeba je dokupić.

Zalety
1.niska waga ,spacerówka 10kg ,z gondolą 12kg
2.gondola z regulacją zagłówka ,kołyską ,odpinaną z tyłu budką
3.łatwe zakładanie gondoli i fotelika na stelaż-clip
4.doskonała spacerówka ,duża ,wygodna ,dobre podparcie pod lędźwie,rozkładana na płasko do spania ,nie ma więc problemu małej gondoli
5.super tacka odpinana zamiast pałączka na napoje ,butelkę
6.bardzo mocny ,aluminiowy stelaż,wytrzymuje duże obciążenia i mocne elastyczne plastiki ,nie łamią się
7.fotelik z SIP -osłona boczna głowy
8.dobre materiały ,grube ,wygodne ,dziecko nie poci się
Wady
lekki,aluminiowy ,wygodny
Treść, którą Pani wpisała nie była recenzją tylko wyjaśnieniem dystrybutora dotyczącym wad produktu - zachowaliśmy je w oryginalnym brzmieniu. Nie życzyła sobie Pani publikowania informacji o produkcie więc opis cech produktu również nie będzie prezentowany.

UPDATE/2010-04-07/: Uznaliśmy że wypowiedź w takiej formie nie może funkcjonować jako recenzja ani komentarz na stronie produktu, dlatego została w całości usunięta. Oryginalna treść widoczna jest powyżej jako Wpis nr 1.

Wpis nr2:
Cytat:
Napisałam o zaletach wózka ,ale niestety serwis Bangla nie pozwolił mi na opublikowanie i skasował je.Czy w Bangla kasują co im się podoba? Zmieniają treść ,łamią prawo przez kopiowanie cudzych zdjęć i opisów.Też bym chciała tak łatwo założyć serwis i zarabiać na czyjejś pracy.
Zalety wózka:
1.lekki ,aluminiowy ,poręcznie składany ,spacerówka waży 10kg ,z gondolą 12kg
3.wygodna ,szeroka spacerówka ,rozkładana na płasko do spania
4.super tacka z uchwyten na butelkę zamiast pałączka
5.łatwe zakładanie gondoli i fotelika -clip
6.doskonałe ,grube i wygodne materiały,dziecko się nie poci
7.super cena 930zł za 3w1 :spacerówka ,gondola ,fotelik
8.polecam też stelaż na dużych 4 kołach zamiast mniejszych skrętnych(dla tych ,których przeraziły recenzje niezadowolonych ze skrętnych kółek klientów)
Plusy:
1.lekki ,aluminiowy ,poręcznie składany ,spacerówka waży 10kg ,z gondolą 12kg
3.wygodna ,szeroka spacerówka ,rozkładana na płasko do spania
4.super tacka z uchwyten na butelkę zamiast pałączka
5.łatwe zakładanie gondoli i fotelika -clip
6.doskonałe ,grube i wygodne materiały,dziecko się nie poci
7.super cena 930zł za 3w1 :spacerówka ,gondola ,fotelik
8.polecam też stelaż na dużych 4 kołach zamiast mniejszych skrętnych(dla tych ,których przeraziły recenzje niezadowolonych ze skrętnych kółek klientów)
Minusy:
1.konieczność konserwacji przednich, skrętnych , podwójnych kółek
Wpis nr3:
Cytat:
Przypuszczam ,że recenzja Pani AnkiF to jedna wielka mistyfikacja i dzieło serwisu Bangla ,który nie dość ,że wykorzystywał bez zgody zdjęcia czyjejś pracy ,co jest niezgodne z prawem ,zmienił treść mojej poprzedniej recenzji ,tytuł ,to teraz najprawdopodobniej mści się w różny sposób za zagrożenie zawiadomieniem prokuratury . Recenzja AnkiF jest szyta grubymi nićmi ,nikt w to nie uwierzy ,a za kłamstawa można odpowiadać

Ostatnio edytowane przez redakcja ; 07-04-2010 o 21:22.
Odpowiedź z Cytatem
stare 03-04-2010, 19:17
mama_emilki mama_emilki jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Jeżeli można skomentować całą tą zaistniałą sytuacje, to moim zdaniem posunięcie, jakie pani Natalia - dystrybutor wózka Sportivo powzięla jest krokiem samobójczym, oznacza tylko tyle, że wózek nie jest w stanie się sam obronić i trzeba go bronić wszelkimi możliwymi sposobami.

Ja wózka nie znam, ale z tego co widze tych opinii negatywnych jest więcej niż pozytywnych więc coś musi być na rzeczy. Nie ma chyba na banglii wózka, którym wszyscy się zachwycają, wszystkie wózki mają i te dobre i złe opinie, a nikt nie robi z tego problemu.
Osobiście nie wierzę w żadne mistyfikacje serwisu bangla czy moderowanie recenzji, a recenzję użytkownika AnkaF ja odbieram jako pisaną pod wpływem emocji i całkowicie szczerą, sama miałam ochotę napisać coś podobnego, tzn. odnieść się do tłumaczeń pani Natalii choć jak mówię wózka nie znam, ale użytkowuję od 8 miesiecy inny wózek i choć w jego konserwcję nie wkładam zbyt wiele pracy, wszystko działa jak trzeba, więc zwalanie winy za wszelkie usterki (które jak wynika z recenzji użytkowników trafiają się często) na złe użytkowanie i brak konserwacji świadczy jedynie o podejściu firmy do klienta, w tej sytuacji cieszę się, że nie jestem jednym z nich.

Gdyby wszystkie wózki rozpadały się z powodu braku konserwacji.....

Ja mogę podsumować to tak, skoro są powtarzające się sygnały że coś jest nie tak, firma powinna dołożyć wszelkich starań, żeby coś z tym zrobić, zamiast sądzić się o niepublikowanie negatywnych opinii, oczywiście w granicach swoich możliwości bo jest tylko dystrybutorem, a nie producentem, ale jako dystrybutor, jest odpowiedzialna za to co sprzedaje.
stare 03-04-2010, 19:28
dziubekap dziubekap jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie

Mamo_Emilki doskonale to ujęłaś. Popieram każde Twoje zdanie.
Nie wiem czemu pani Natalia tak mocno naskoczyła akurat na Anusiag84, skoro spośród 7 opinii, 5 jest negatywnych...i to od różnych użytkowników.
Praktycznie w każdej opinii pojawia się temat przednich kółek, więc moim zdaniem coś faktycznie musi być z nimi nie tak.
Nikt tu nikomu nie chce zaszkodzić, wręcz pomóc, szkoda, że niektórzy tego nie rozumieją i nie potrafią wyciągnąć z tego wniosków.
Odpowiedź z Cytatem
stare 03-04-2010, 20:46
natalia natalia jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie Do Pani Karoliny Górskiej

Witam.
Nie naciskamy na skasowanie opinii użytkowników ,ale o wykasowanie tytułów ,które zostały umieszczone wraz z opisami i zdjęciami półtora roku temu bez naszej zgody ,zdjęcia i opisy Pani wykasowała ,ale pozostały tytuły i wykasowanie zmienionego tytułu mojej recenzji jak i dopisanej na dole treści. W tytule i dopisku umyślnie użyła Pani nazwy marki i wyrobu ,aby wyszukiwarka wyszukała .To podstępne i łatwe do udowodnienia działanie. Nawet jeśli Pani potraktowała moją wypowiedź jako wyjaśnienie ,chociaż naprawdę jest recenzją , nie może Pani zmieniać treści. Pani oświadczenie ,że nasza firma naciska na usunięcie negatywnych opinii nie jest prawdziwe ,ponieważ żądamy usunięcia zdjęć ,opisów i tytułów ,które Pani skopiowała bez naszej zgody i umieściła półtora roku temu w swojej bazie ,a jeśli chodzi o opinie dotyczyły wszystkich naszych towarów ,a nie tylko recenzowanych negatywnie ,więc znów mija się Pani z prawdą. W dalszym ciągu szarga Pani nasze dobre imię (mamy w Internecie kilka tysięcy dobrych komentarzy ,które przedstawione na sali sądowej zaprzeczą Pani pomówieniom)oczerniając nas o naciski ,ale nic nie wyjaśnia Pani na temat tych zdjęć naszego autorstwa .Na szczęście mamy oryginały nieobrobionych i obrobionych zdjęć robionych u nas i przedstawimy w sądzie, jak Pani wykorzystywała je do stworzenia swojej rzekomo nie przynoszącej dochodów strony. To oświadczenie w sprawie nacisków jest niedopuszczalne i stanowczo proszę o usunięcie obrażających nas treści ,godzących w nas jako firmę. W Pani regulaminie jest zakaz takiego postępowania. Zabraniamy Pani używania w swoim serwisie opatentowanej nazwy naszej marki i produktów oraz nazwy naszej firmy. Nazwę firmy podałam tylko mailem i nie zezwoliłam na jej publikowanie i stanowczo żądam usunięcia godzących w nas treści. Swoich danych nadal Pani nie podała. Czy występuje Pani anonimowo?
Ma Pani obowiązek podania swoich danych i po raz kolejny o nie proszę .Potem zwrócę się o nie do odpowiednich organów.
Odpowiedź z Cytatem
stare 03-04-2010, 21:03
redakcja redakcja jest nieaktywny
Super Moderator

Domyślnie

Zdjęcia i opisy produktów zostały niezwłocznie usunięte z bazy po otrzymaniu od państwa wiadomości mailowej, dnia 02.04.2010 r.

Nazwy produktów mogą być przez Serwis bangla.pl używane w takim zakresie jaki to czynimy na naszych stronach a znak towarowy nie jest przez nas wykorzystywany.

W mailach, który do tej pory od Pani otrzymaliśmy, wielokrotnie żąda Pani usunięcia recenzji i to żądanie jest jasno wyrażone.
Odpowiedź z Cytatem
stare 03-04-2010, 22:36
pinklady pinklady jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Ha ha normalnie smiać się chce.
Tym sposobem pani Natalia zrobiła wózkowi antyreklamę.
ja tez go nie znam ale po tym co tu czytam na pewno bym go już nie kupiła.
skoro tyle osób pisze że to bubel to po prostu bublem pewnie jest!
I popieram Mamę Emilki, ja mam wózek ponad dwalata, ani mi się sniło by w nim cokolwiek ściągać oprócz tapicerki do prania i jakoś wszystko działa bez zarzutu.Zamiast siac ferment na forum to by się pani Natalia zastanowiła jak poprawić wady w tym wózku
stare 03-04-2010, 22:49
zanetkaf zanetkaf jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

Żenada...

Sprzedawca, który podnosi larum z powodu tak na prawdę kilku negatywnych opinii.

Według mnie firma dbająca o pozytywny wizerunek na rynku powinna raczej zadbać w takim przypadku o umieszczenie w serwisie dobrych zdjęć i rzetelnego opisu.

Niektóre modele Chicco również mają sporo negatywnych opinii, a mimo to firma jest potentatem na rynku wózkowym i nie wyobrażam sobie żeby zaistniała analogiczna sytuacja z udziałem tej firmy.

Dla szanującego się sprzedawcy KAŻDA opinia klienta powinna być ważna i święta.
Szanujący się sprzedawca znający prawa rynku i mający świadomość jak ogromna jest obecnie konkurencja nie pozwoliłby sobie na "pyskówki" w klimacie "głąbie nie wiesz, że wózek trzeba konserwować", bo klient ma ZAWSZE rację.
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-04-2010, 14:10
pinklady pinklady jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

właśnie ja mam Chicco i też wystawiłam mu słabą opinię a jednak nikt z tego powodu na mnie nie naskoczył z firmy Chicco
stare 05-04-2010, 19:08
AnkaF AnkaF jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie

W ogóle nie miałam zamiaru się odzywać w temacie tego wózka. Ostatecznie nie kupiłam go, kasy (dzięki Bogu) nie wyłożyłam...tylko wożę nim cudze dziecko na spacery.
Przeczytałam tłumaczenia pani Natali i mnie po prostu zirytowały mnie personalne wycieczki do innej osoby.
Dobre sobie, żarty jakieś ta cała afera. Co za bezczelna postawa, wymuszanie usunięcia negatywnych wpisów!!!Prawdziwa cnota krytyk się nie boi drogi Producencie.

Niech popracują nad jakością to nie będzie negatywnych wpisów. I cała instrukcja jak to wózek należy konserwować...
No bo nie konserwowany się rozsypie, taka prawda. Najlepiej w ogóle nie używać, bo się zniszczy wstawić do gabloty za szybę i niech wszyscy podziwiają.

W porządnym wózku konserwacja powinna się sprowadzać do umycia kół z piachu i wyprania tapicerki.
W porządnym, ale nie w tym.
Pffff ...tyle w tym temacie.
Odpowiedź z Cytatem
stare 16-04-2010, 11:26
anusiag84 anusiag84 jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Cool

Widze że prawda w oczy kole a przedstawiciele firmy Beebee będą winę zwalać na złe uzytkowanie wózka, co zresztą potwerdza dodatkowo fakt iż starsznie trudno jest wózek zareklamować, bo serwis tak samo własnie się tłumaczy. Podobno źle uztkuję wózek, ciekawe bardzo bo skoro:
- podczas jednego z pierwszych spacerów koła lataja na wszystkie strony i stukocza jak młockarnia to chyba cos jst nie halo,
- jak pasy w foteliku sa tak krótkie że ledwo mozna zapiąć 4 miesięczne dzieco w raczej cienkim kombinezonie które waży niecałe 6kg (fotelik podobno jest do 13kg??)... może powinnam dziecko w środku zimy wozić w samym body to wtedy byłoby oki
- plastki podtrzymujące oparcie spacerówki sa tak gietkie że "puszczają" i przy lekkim dotknięciu sie wypinają i oparcie leci z łomotem do tyłu, to dziecko strach tam włożyć
Ale wiadmomo firma broni tylko swojej i zawsze będą chcieli zwalić winę na użytkowników, na szczęście już na tyle popsuli sobie renome że chyba mało kto ten wózek jeszcze kupi... i dobrze, niech ludzie uczą się na naszych błędach, a zachowanie firmy tylko potiwerdza nasze słowa
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów