|
||||
|
||||||||
|
|
||||
|
||||
|
Zgodnie z sugestią Plati chcemy dodać kategorię gdzie będą recenzowane programy, bajki, filmy itp.
Nie są to typowe produkty i warto też poznać zdanie innych rodziców aby ewentualnie uchronić nasze pociechy przed wątpliwej jakości produkcjami. Powstał problem w jaki sposób podzielić te wszystkie "audycje" na grupy. Chętnie poznamy Wasze zdanie jaki podział byłby wygodny do późniejszego przeglądania. Jakie kategorie i podkategorie można tu zaproponować. Czekamy na wasze zdanie. |
|
|
||||
|
||||
|
Super!!. Pomoze wybrac to co najlepsze dla maluchów. Jestem za! a co do kategorii to myślę ,ze sprawdziłby się podział wiekowy.
|
|
|
|||
|
|||
|
Fabularne, kreskówki, seriale, pełnometrażowe?
+ osobna kategoria filmy Disneya i studia Pixar ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Pomysł fajny, również jestem za, ale chyba bardziej podział zanetkaf, bo wiekowy by mógł wprowadzić zamęt, bo w różnym wieku różne dzieci mogą lubieć różne programy.
Ja bym dodała jeszcze do podziłu zanetkaf programy edukacyjne. |
|
|
||||
|
||||
|
Ja się nie odzywam, bo oprócz Krecika na youtube Lusia niczego nie ogląda
![]()
|
||||
|
||||
|
My wyrzucilismy telewizję z naszego zycia więc i baje choć dzieci czasami cos z płyt oglądają a starsza w kinie więc podział na długometrażowe czy odcinkowe też dobry ale i wiekowy również bo nie wszystkie filmy są
dla roczniaka. |
|
|
||||
|
||||
|
wiecie co, może jeszcze kategoria "edukacja" albo coś podobnego, żeby można było recenzować "Jedynkowe przedszkole" "Dora poznaje świat" (angielski dla dzieci) itp.
zresztą nie wiem pod co podpada jedynkowe przedszkole albo Domisie ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Podział wiekowy może się nie sprawdzić, bo jednak są to dość indywidualne cechy w jakim wieku dane dziecko zainteresuje się takim czy innym filmem.
Zastanawiamy się też nad podziałem ze względu na nazwę stacji, w której dany film jest emitowany - bo w większości są to jednak serie mocno przypisane do stacji. Wstępnie ustaliliśmy że na razie kilkanaście pierwszych pozycji wstawimy bez podziału - po prostu w jednej głównej kategorii "bajki, filmy, programy TV" a później na bieżąco zależnie od kierunku w którym pójdzie zawartość stworzymy z Waszą pomocą podział. |
|
|
||||
|
||||
|
Podział na stacje nie wydaje mi się dobrym pomysłem.
Gdzie przypisać Krecika mojej Lusi? Albo Kacze Opowieści, Muminki? Albo Klub przyjaciół Myszki Miki, który leci (jak sprawdziłam w neciku) na Disney Channel, na TVP1 i może jeszcze gdzieś? Jeżeli mogę sobie pozwolić na teoretyzowanie, zrobiłabym podział na: 1. Programy edukacyjne, 2. Animowane: a) filmy, b) seriale. 3. Fabularne: a) filmy, b) seriale.
|
|||
|
|||
|
U nas najwiekszą popularnością cieszy się Pan Kleks i Król Lew, tutaj też byłby problem z przypisaniem do stacji, no chyba , że uznamy YouTube za stację
. |