|
||||
|
||||||||
|
|
||||
|
||||
|
Co racja to racja - zwracam honor Chemical
![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
|
Dla mnie ważną sprawą jest informacja o testach bezpieczeństwa (oglądam z różnych lat, żeby sprawdzić na przestrzeni wieków
)))Potem szukam w sieci informacji od tych, którzy fotel mają, właśnie po to, żeby się dowiedzieć czy:
Cena jest tu drugorzędną sprawą, jeżeli powyższe wszystkie są spełnione a do tego dziecko, które z nami kupuję fotel stwierdzi, że jest mu wygodnie to cena jest bez znaczenia. Acha, w sklepie powinien być fotel samochodowy, na którym umieszcza się fotelik, żeby sprawdzić jak będzie to wyglądało mniej więcej. Oczywiście jeszcze sprawa pasów, długości, wysokości mocowania w samochodzie i możliwości regulacji też jest ważna, no ale to już we własnym samochodzie... |
|
|
||||
|
||||
|
Noo, w części sklepów są takie fotele samochodowe w sklepach - np. w Halfordsie u mnie na wiosce
![]()
|
||||
|
||||
|
Dziękujemy za Wasze głosy w tym temacie.
Prosimy jeszcze o Wasze zdanie w następującej sprawie: Czy bylibyście skłonni zamówić przez internet taki fotel nie oglądając go wcześniej na żywo w sklepie a bazując tylko na jego testach, dokładnych zdjęciach oraz recenzjach innych użytkowników? |
|
|
||||
|
||||
|
Ja osobiście nie, ale ja to ja - bzik
![]() Większość moich znajomych kupowało foteliki bez mierzenia, na allegro, bo taniej ![]()
|
|||
|
|||
|
W zasadzie zwracam uwagę na to wszystko o czym pisane było wcześniej plus dla mnie bardzo istotna jest również strona wizualna, lubię rzecz, które oprócz tego, że są funkcjonalne i bezpieczne są jeszcze ładne
. Jeśli chodzi natomiast o zamawianie przez internet bez oglądania, to ja osobiście lubię najpierw pomacać i obejrzeć głównie dlatego, że zdjęcia w necie często są na białym tle, bez żadnych odnośników wielkościowych (np. dziecka, czy fotela konkretnego modelu samochodu), bo jeśli chodzi o wymiary podane w centymetrach to one mi tak naprawdę nic nie mówią. Brakuje mi chyba wyobraźni przestrzennej . |
|
|
||||
|
||||
|
Pinklady fotelik przypinam w sklepie do fotela samochodowego,który jest właśnie po to aby rodzic mógł się zapoznać ze sposobem jego montowania oraz aby móc umieścic w nim dziecko,i sprawdzić czy pas samochodowy nie poddusza np dziecka, w większości sklepów już takie fotele samochodowe pomontowali.
Moim zdaniem nie warto oszczędzać na bezpieczeństie dziecka, bo jak auto się zepsuje nie ważne czy za 2 tys. czy 20.000 to bez mrugnięcia okiem wydajemy na jego naprawę kupę kasy ale na kupnie dobrego i bezpiecznego fotelika jakoś zazwyczaj chce się oszczędzić, ja znam takich którzy mają auto za 50 tys. a kupili używany fotelik za niecałe 100 zł, bo ich nie stać na nowy ![]() Ostatnio edytowane przez B_A_J ; 10-01-2010 o 15:08. |
|
|
||||
|
||||
|
Osobiście nie kupiłabym fotelika przez internet wcześniej nie widząc go.
|
|
|
|||
|
|||
|
Ja myślę,że chyba nie kupiłabym takiego fotelika nie widząc go wcześniej w rzeczywistości.Chociaż,kto wie? Czasami kupuję rzeczy przez internet sugerując się zdjęciami,opiniami innych oraz zwracam uwagę na liczbę ofert tzn.wybieram najczęściej te produkty,które są najchętniej kupowane przez inne osoby,raczej wtedy nie zwracam szczególnie uwagi na cenę.
Z reguły jednak najpierw idę do normalnego sklepu,oglądam rzecz,przymierzam,sprawdzam rozmiar,metkę itp.,porównuję ceny (czy mi się opłaca kupić w ogóle przez internet dodając koszty wysyłki) czy wolę jednak kupić w sklepie i nie martwić się np.problemami z gwarancją.To mnie czasami odstrasza od kupna przez internet,bo jeśli coś się popsuje to może być właśnie kłopot z usunięciem usterki (no i dochodzą koszty wysyłki towaru do producenta). Jeśli chodzi o to czym kierowałabym się przy kupnie fotelika to jest kilka aspektów. -czy fotelik faktycznie jest bezpieczny dla dziecka (musi mieć wszelkie możliwe atesty bezpieczeństwa) -czy dziecko będzie w nim mogło wygodnie siedzieć,czy będzie miało wystarczająco dużo miejsca,żeby swobodnie rozprostować nóżki -czy fotelik jest w miarę lekki do noszenia -czy fotelik jest stabilny -czy łatwo się montuje w samochodzie -czy jest porządnie wykonane -czy materiał z którego jest zrobiony fotelik jest miły w dotyku,łatwy do czyszczenia itp. -czy dziecko siedząc w foteliku może swobodnie oglądać świat -czy siedzisko jest odczepiane od góry fotelika -czy zagłówek jest regulowany -czy posiada również pasy wewnątrz fotelika (tzn. sam fotelik jest przypinany pasami samochodowymi ale dziecko też jest przymocowywane do fotelika) -czy zapięcie,którymi dziecko jest przypięte jest tak skonstruowane,że dziecko samo się z fotelika nie wypnie -czy fotelik zajmuje dużo czy mało miejsca w samochodzie -czy posiada dużo pozytywnych opinii od innych użytkowników fotelika -czy cena jest adekwatna do jakości i czy cena nie jest wygórowana -czy fotelik zakupiony w jednym mieście w sklepie firmowym podlega gwarancji w innym sklepie firmowym w innym mieście i czy są w ogóle problemy z reklamacją |