|
||||
|
||||||||
|
|
||||
|
||||
|
Albo inaczej: co innego styropian jako "absorbent" energii wbudowany w porządny szkielet fotelika a co innego styropian jako tani materiał konstrukcyjny
![]() Taka różnica jak ocieplać dom styropianem a budować dom ze styropianu ![]() No ale to tylko moje bardzo skromne zdanie ![]()
|
||||
|
||||
|
Nie no litości, ja pisałam o styropianie jako wypełnieniu, myślisz Chemical, że bym pytała o fotel zrobiony w całości ze styropianu i bym pytała co jest nie tak??
)Oczywiście, że chodziło mi o dodatek styropianu w fotelach. Jak tak zrozumiałam wypowiedź szefolki, że wszelki styropian w fotelikach jest "be" a nie że cały fotel jest styropianowy. |
|
|
||||
|
||||
|
Hyhy, szefolka napisała "żeby nie był ze styropianu" - a nie "żeby nie miał w sobie nic styropianowego"
![]() Ale nie mi tam interpretować jej słowa. Są przeca takie twory, w sumie 100% fotelików w marketach to kawałek styropianu obity obiciem a'la poszewka na poduszkę - całość za 30zł. I całkiem popularne one są - na wielu forach ludzie się kłócą, że foteliki ze styropianu są spoko, a oni sami są tacy rozgarnięci i ę-ą bo nie dają wielkim firmom na trade-marku zarabiać ![]() Mnie tam już nic nie zdziwi w tej kwestii.
|
||||
|
||||
|
Hmmm............ fotelik samochodowy to temat rzeka.....
Ja na razie kupiłam dwa foteliki jeden dla noworodka i drugi dla dzieci od 9 do 16kg. No i wiadomo ten pierwszy fotelik to służył 8 miesięcy, córeczka nie lubiła w nim jeździć, bo nic w nim nie widziała oprócz siedzenie samochodowego :-) Kupiliśmy ten fotelik używany, wiedziałam że nigdzie daleko nie będziemy jeźdzlili z małym dzieckiem... patrzyłam na atesty, opinie internetowe innych rodziców. Koniecznie musiał mieć dosyć wchłaniająca tapicerkę i budkę która służyła do schronienia malca przed słońcem i wiatrem wyjmując malca z pojazdu. Drugi fotelik miał być idealny... a taki dla mnie nie jest. Kupiłam drogi firmy romer, niestety mała ma 20 miesięcy i niedługo będzie trzeba kupić inny, ponieważ ma on krótkie oparcie i wydaje mi się że główka jej zaraz będzie wyglądała.... a co za tym idzie bujała przy jeździe... tapicerka ok szybko sie ją zdejmuje i pierze, fotel ciężki i stabilny to też dobre.... szelki niezbyt ok... Myślę że następny fotelik kupię z zagłówkiem i taki z którego będzie można zrobić samo siedzenie- podstawkę i będzie służył już nam do końca. Na pewno będę się kierowała opiniami internetowymi a nie wyglądem i kolorem. Przed każdym większym zakupem szukam rad opinii... w szczególności z rzeczami dla naszej malutkiej Kingusi. Często kupuję z internetu i nie patrzę tylko na znane marki bo znane i drogie nie oznacza że dobre. A może dodam jeszcze, fajnie byłoby gdyby fotelik miała jakieś bajery, dodatkowe kieszonki...czy coś innego... dzieciaki lubią takie rzeczy, a na pewno przydałoby się na zabawkę, chusteczkę czy przysmak. Ostatnio edytowane przez konkelek ; 24-01-2010 o 22:21. |
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
Czasem kupuję ciuchy dla dzieciaków na allegro, więc zdanie co do "dokładnych" zdjęć też mam wyrobione. Owszem, opinie innych użytkowników biorę pod uwagę, dlatego bardzo często przed zakupami korzystam z tego serwisu. Jednak pozwolę sobie sparafrazować Huberta Urbańskiego. Nie dla wszystkich dobre znaczy to samo ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ja kupuję prawie wszystko z internetu, jak się ma małe dziecko nie ma się samochodu do ciągłej dyspozycji i kilkadziesiąt kilometrów do miasta to wolę zamówić z neta i mieć za parę dni niż czekać na wielką wyprawę zakupową
, taką np. jak dziś. |
|
|
||||
|
||||
|
Z tym kupowaniem w ciemno to różnie bywa...Nam przyjechał nie oglądany wcześniej na żywo leżaczek i po prostu jakaś porażka :/ nie dość że obdrapany, jakby powycierał się o stelaż co najmniej jakiś tygrys to taki... nijaki. Bardziej się w nim siedzi niż buja. A ze zwrotem był problem(mieliśmy na własny koszt nadać przesyłkę kurierem- sic!nie mając żadnej gwarancji, że przyślą nam np. nowy -jakaś mało solidna firma nam się trafiła) i w końcu został obdrapaniec u nas.
|
|
|
||||
|
||||
|
no ja bym walczyła o swoje prawa i go odesłała czym prędzej, kupiłam niedawno ekspres do kawy na allegro i odebrała go mama bo mnie nie było w domu i jak to ona nie otworzyła przy kurierze, a okazało się że dzbanek ma popsuty. Narobiłam takiego rabanu że za tydzień ekspres cały nowy był u mnie.
|
|
|
||||
|
||||
|
Witam!
Widzę foteliczek, który planuję kupić. Ma ktoś taki? Szukam obecnie foteli dla synków - 10 miesięcy i 3 latka. Czym się kieruję? Przede wszystkim bezpieczeństwo. Nie mam możliwości obejrzenia na żywo, niestety. Muszę zaufać wypowiedzią w innych użytkowników. |
|
|
||||
|
||||
|
|