Kontakt Blog Forum Moja Bangla Rejestracja Co to jest Bangla? Strona główna

Modowe tematy Moda i wszystko co z nią związane
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10-01-2010, 00:56
Chemical Chemical jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie W jakich sklepach sie ubieracie?

Macie sklepy do ktorych zawsze zagladacie (bo wiadomo z zalozenia, ze cos sie trafi fajowego) i takie do ktorych nawet nie wlazicie?

Mnie czesto udaje sie kupic jakies ciuchy w C&A, a takze H&M i Orsay (ale tylko te takie ciuchy typu Basic - czyli klasyka ).
Mam full ciuchow z KappAhla - wszystkie zajebiste, ukochane i wszystkie kupione przez mame Jakos sie w dziale damskim KappAhla nie umiem odnalezc, na wieszaku nic mi sie nie podoba Te ciuchy maja to do siebie, ze na wieszaku wygladaja nijako, a na mnie fajnie Niby sobie zdaje z tego sprawe ale niewiele to zmienia

Za to nie lubie kupowac ubran w New Yorkerze i Colloseum czy jak to sie tam nazywa. Nawet tam nie wchodze - odstrecza mnie ta ciasnota i wieszaki nastawiane gdzie sie da. Nie lubie tez Zary bo pasuje tam jak piesc do nosa i czuje sie prawie jak intruz Reserved, Diverse, House, Bershka - jakos wyroslam z tych sklepow

A jak jest u Was?
stare 10-01-2010, 09:50
mama_emilki mama_emilki jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Ja podobnie, najczęściej kupuję c&a lub orsay, gównie ze względu na przystępne ceny, choć ostatnio w orsay gdy nie ma przecen rzadko coś kupuję.

Jeżeli chodzi o h&m lubię chodzić po tym sklepie i oglądać, mężowi tam często coś kupię, albo małej , ale sobie jeszcze nigdy nic w H&m nie kupiłam, nie wiem czemu jakoś nie potrafię chociaż fajne rzeczy mają.
Podobnie mam z camaieu - -wchodzę oglądam, dużo fajnych rzeczy i zazwyczaj wychodzę z niczym (oczywiście wchodzę jak mają wyprzedaże, bo bez to nie dla mnie). Z camaieu jest taki problem, że u mnie te sklepiki są małe a napakowane po brzegi, wieszaki są tak gęsto nadźgane, że nie da się ich przesuwać, ciasnota w dodatku straszna i przez to ja nic nie mogę znaleźć. Zaś h&m odwrotnie za dużo wolnej przestrzeni i w ogóle za dużo przestrzeni, również nie mogę się odnaleźć

New yorker lubię nie powiem, zawsze coś tam dorwę czy dla mnie, czy dla męża, mają świetne stroje kąpielowe i ciuszki typowo letnie.

Reserved, Diverse, House - to nie mój styl, choć w reservet kiedyś była bardzo fajna bielizna taka sportowo - elegancko - romantyczna, teraz nie wiem nawet bo nie zaglądam.

Lubię też wejść sobie do sklepów typu upss lub butik, choć tam głównie moda młodzieżowa to można sobie za małe pieniądze wygrzebać jakąś fajną bluzeczkę na lato, lub jakieś takie gładkie bluzeczki pod sweterki.

Natomiast omijam te wszystkie bardzo elegancje, schludne i estetyczne sklepy, gdzie wszystko poukładane od linijki i strach czegokolwiek dotknąć, żeby nie zepsuć wizerunku sklepu, pani ekspedientka która doskakuje jak tylko się wejdzie i patrzy na ręce żeby jej nie pobałaganić za bardzo, tak jak piszesz Chemical gdzie się wchodzi i od razu nie pasuje do reszty otoczenia, nie będę wymieniać bo szczerze mówiąc nie znam nawet nazw tych sklepów bo je zawsze omijam
stare 10-01-2010, 10:13
Pete Pete jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

Oj tak, dobrze piszecie, te sklepy mega drogie, z przeważnie klasycznymi ciuchami (a do tego moim zdaniem kompletnie nudnymi) są nieprzyjazne człowiekowi
Ja tam nawet nie wchodzę, ani nawet nie zaglądam bo po pierwsze nie stać mnie na ciuchy, które tam sprzedają, po drugie, nie wyglądają one ani ciekawie, ani zachęcająco. Wszystko ułożone, jak to mama_emilki napisała od linijki jest mi obce, nie podoba mi się taka surowość.
Z resztą ja w ogóle nie lubię surowych pomieszczeń i tego stylu, który kilka lat temu wkroczył do mieszkań. 5 mebli na krzyż i wszystko jak w laboratorium albo innym tego typu pomieszczeniu. Nie da się mieszkać

Ja zazwyczaj odwiedzam takie sklepy: CA, Kappahl, Orsay, Reserved (nie zawsze), HM, Zara (nie zawsze), House, Cropp, Stradivarius.
W Reservdzie kupuję czasami, ale niestety muszę stwierdzić z przykrością, że nie mają dobrych gatunkowo rzeczy. Coś jest fajne, w moim stylu, wygląda ok i po kilku praniach do wyrzutki.
Z HM mam sporo ciuchów i jestem z nich zadowolona, podobają mi się i są porządne. Mam bluzeczki, które piorę już nie wiem który raz, kupione razem z tymi z Reservda i widać tą miażdżąca różnicę w ich wyglądzie po praniach. HMowe trzymają się świetnie, Reservd do niczego.
Kappahl i CA są dość fajne ale rzadko tam się zaopatruję, przewaznie w Kappahlu nie ma na mnie rozmiarów, mam kilka rzeczy ale to są rozmiary 32 )) I często nie ma niczego w tym rozmiarze.
W Orsayu ostatnio nie kupuję, choć mam kilka ubrań, ale ceny jakieś takie wysokie się zrobiły.
W Cropp kupuję bo mi pasują na figurę i można wygrzebać coś fajnego, z jakością różnie ale raczej kiepsko(toż to to samo co Reserved). Kiedyś mieli niskie ceny teraz tak jak Reserved zaczynają powolutku windować wzwyż.
Stradivarius mam ciuchy w moim stylu, szkoda tylko, że są beznadziejnej jakości, jednak kupiłam tam ostatnio kilka legginsów i są to moje ulubione legginsy teraz))
stare 10-01-2010, 23:18
zanetkaf zanetkaf jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

U mnie podobnie H&M, Orsey i Reserved plus jeszcze Zara i Charles Vögele, czasami Mona pro Moda i Monnari.

Do pracy chodzę w garniturach i garsonkach w związku z tym kurs po sklepach obejmuje również sklepy "z klasycznymi i nudnymi" ciuchami.
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-01-2010, 23:42
pinklady pinklady jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

hmm................
u mnie to jest tak że ubieram się głównie na sportowo i zazwyczaj na różowo więc szukam tego koloru.
Zawsze zaglądam do Mety, C&A - i tu zazwyczaj zawsze coś dla siebie znajdę , czasem reserved, W H&m tez kilka rzeczy kupiłam. ostatnio regularnie w Marks&Spencer dzinsy kupuję - dziś trafiłam na wyprzedaz i po 49 zeta były
Do Croppa weszłam piewrwszy raz w tym roku i to tylko dlatego że różowa kurtka wisiała przy samym wejściu.
House totalnie nie dla mnie.
A buty to w Mecie lub humanic.
Pracuję w galerii już w sumie 4 lata i NIGDY nie byłam w takich sklepach jak:
SOLAR, MONNARI, Vero Moda, Pretty girl,

kiedys kupowałam duzo rzeczy we Wrocku w Terranova ale nawet nie wiem czy ten sklep jeszcze jest.
stare 11-01-2010, 00:12
Chemical Chemical jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

Jest Terranova, jest
Niedrogo tam i nawet calkiem do rzeczy te ciuszki, chociaz jakoscia nie oszalamia Ale za te cene moze byc. Kupilam sobie tam 2 sweterki ostatnio, bez wyprzedazy zaplacilam w sumie ~70zl. Jeden sie troche mechaci, drugi puscil oczko, ale w sumie wygolilam, oczko zlapalam, chodzi mi sie w nich fajnie i nie zaluje

W ProModzie kupilam sobie RAZ spodniczke - zajebista byla, cale studia w niej smigalam. No ale to fuks, bo ogolnie to nie moj styl

Mama_emilki fajnie opisala ekspedietki napadajace czlowieka tuz przy wejsciu do sklepu (czasem jeszcze nim sie dobrze wejdzie to juz ruszaja do ataku ) - nie lubie tego, wole na spokojnie pomacac, bez asysty
stare 11-01-2010, 00:29
zanetkaf zanetkaf jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

Teranova całkiem spoko jest, chociaż jeśli chodzi o jakość bardzo nierówna, podobnie zresztą, jak Reserved.

Niektóre ciuchy świetnej jakości, a niektóre dwa prania i do niczego.
Odpowiedź z Cytatem
stare 11-01-2010, 12:05
scarlett scarlett jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

ja też lubię C&A,H&M,KappAhl,Carry,Orsay.
C&A najbardziej mnie zadowala jeśli chodzi o wybór ciuchów i ceny.zawsze znajdę coś w niewygórowanej cenie,często są obniżki.W H&M już nieco drożej,ale ciuchy są doskonałej jakości-zwłaszcza te dla dzieci.Orsay ma zawsze coś ładnego-choć też drogo-kupuje tam żadziej-stali klienci mają kupony ze zniżkami,bony urodzinowe.Carry tez jest tani-mój maż zawsze tam znajdzie koszulę,spodnie.KappAhl ma piękną kolekcję bielizny damskiej.
Nie lubię Reportera-tam są jakieś takie byle jakie te ciuchy,fatalnej jakości,Reserved też drogi,a mało zachwycający.Na ciuchach Cherookee zawsze coś znajdę w markecie-dla dzieci i dla siebie.ciuchy Cherokee dla dzieci są super-świetna jakość,dobrze skrojone i wykończone,wygodne.
Odpowiedź z Cytatem
stare 11-01-2010, 12:11
scarlett scarlett jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

zaś moja kuzynka,która mieszka za granicą jest od lat wierna wybranym markom,niektórych u nas nie ma na rynku,ale wszystkie są bardzo dobre gatunkowo-nie wiem jak się to przekłada na polskie warunki-bo ztym bywa różnie.
H&M,C&A,United Colors of Benetton,Espritt,Nike,Stefanel,Hallhuber,Oasis
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-02-2010, 14:32
Pati Pati jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie

Ja chodzę w sportowych ubraniach, a teraz są w sklepach sportowych takie ciuszki że można w nich normalnie na co dzień pomykać i nie wyglądać głupio a przy okazji są super wygodne . Ostatnie zakupy robiłam w sklepie reeboka, lubię też decathlon bo kiedy ja sobie przymierzam dzieci wariują na hulajnogach i nie zawracają mi głowy
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów