KontaktMoja BanglaForumArtykułyZdjęciaOpinieStrona główna

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 17-02-2010, 16:42
robur robur jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

A czy któraś z Was kupuje rzeczy w Carry? Ja zawsze czekam na wyprzedaże,obniżają cenę nieraz i o 70 procent i bardzo dobrej jakości rzeczy kupuję po kilka sztuk na raz.Kiedyś kupiłam chyba 5 swetrów w różnych kolorach,tak samo robię z T-shirtami i bluzkami - biorę kilka sztuk od razu i mam cały sezon opękany.Rzeczy te dobrze się piorą ( w pralce),nie rozciągają się,są miłe w dotyku,głównie wykonane z bawełny i akrylu -bardzo polecam ten sklep.
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-02-2010, 17:06
B_A_J B_A_J jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Kiedyś w wiadomościach podawali z czego składa się cena markowych jeansów, które w sklepie kosztują 100 Euro. Materiał i robocizna to 10%, transport, opłaty i podatki kolejne 10%, pozostałe 80% to marże, reklama.

Denerwuje mnie to że płaci się tym ludziom za ich pracę przysłowiową miskę ryżu, a cena na półce sklepowej ani drgnie. I nie dotyczy to tylko ubrań, bo znane marki to także zabawki, buty, biżuteria. Wszyscy o tym wiedzą, ale kogo to tak naprawdę obchodzi.

Chemical no właśnie, przecież nigdy nie od dziś wiadomo i nigdy nie było to tajemnicą że na gospodarstwach rolnych dzieci pracują, ale jak to stare przysłowie mówi "Czyjeś pod lasem, a swego pod nosem nie widzą"
Odpowiedź z Cytatem
stare 18-02-2010, 17:52
dmka dmka jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie

Cytat:
Napisał gregona Zobacz post
Wszystko i tak w Chinach szyte Za metkę się płaci i tyle. A jakość żadna. Wystarczy raz wyprać i czasem od razu do wyrzucenia się nadaje.
oj nie, Gregona, nie zgadzam się z Tobą! może i w chinach szyte, mi to wcale nie przeszkadza, ale jakośc jest nieporównywalna, mogę prac i 100 razy i wszystko jest ok, tak jak z ciuszkami dzieciecymi firmy kappahl, które są świetnej jakości i zapewne tez w Chinach szyte
Odpowiedź z Cytatem
stare 18-02-2010, 18:51
gregona gregona jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Cytat:
Napisał dmka Zobacz post
oj nie, Gregona, nie zgadzam się z Tobą! może i w chinach szyte, mi to wcale nie przeszkadza, ale jakośc jest nieporównywalna, mogę prac i 100 razy i wszystko jest ok, tak jak z ciuszkami dzieciecymi firmy kappahl, które są świetnej jakości i zapewne tez w Chinach szyte
No to szczęściara jesteś, ja mam wiele ciuchów "metkowych", które kupiłam i albo po wypraniu się na ściery nadawały, albo np. ćwieki z jeansów poodpadały po paru użyciach. Choć mam i ciuchy, które już któryś sezon z kolei "żyją". Z dziecięcych to mam górę z Mothercare i jestem w miarę zadowolona. Choć też w zależności od sztuki, bo niektóre już zaliczyły dziurki...
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-02-2010, 22:11
B_A_J B_A_J jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Gregona to może zacznij kupować polskie wyroby
Ja swoją dwójkę dzieci w ciuszki z Modnej Maji ubierałam i wyglądają nadal jak nowe Super są też z Fixoni.
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-02-2010, 22:40
zanetkaf zanetkaf jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

Ja to z polskich dla niemowlaczków to Batyra lubiłam.

Świetna jakość bawełny i bardzo ciekawe i wygodne rozwiązania dla najmłodszych. Np. gumka przy piętach w śpioszkach dzięki czemu nie wykopywała córa nóżek i nie trzeba było skarpetek zakładać żeby trzymały śpiochy, czy też półśpiochy, które w pasie zamiast gumki miały szeroki pas, a przy stópkach ściągacze, że jak Młoda trochę wyrosła to można było stópki obciąć i trochę dłużej posłużyły .
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg batyr.jpg (20.1 KB, 2 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez zanetkaf ; 19-02-2010 o 22:53.
Odpowiedź z Cytatem
stare 07-03-2011, 15:50
Demi
Guest

Domyślnie

faktycznie jest coś w tym, że jedne ubrania nawet tej same marki potrafią się po dwóch praniach zniszczyć, a część trzyma nawet kilka lat

ja siebie ubieram w Top Shop, a maluszka najczęściej w 5 10 15

Ostatnio edytowane przez redakcja ; 07-03-2011 o 17:01.
Odpowiedź z Cytatem
stare 28-03-2011, 01:02
Eliza Eliza jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie

Ja od jakiegoś czasu kocham Reserved. Ubieram tam siebie, męża a przede wszystkim dziecko, kocham ich głównie za rewelacyjne przeceny np. dla dziecka bluzka z długim rękawem za 9,90 choć za 14,90 też w normalnej cenie są niektóre modele - w jednolitym kolorze, bez obrazków. JJa sobie kupiłam np, płaszcz przeceniony z 279 na 79 zł. Kocham te przeceny Na wieszakach ubrania nie wyglądają zbyt zachęcająco, jak rozciągnięte szmatki, ale na ciele super a i po praniu jak nowe. Mam kilka bluzek już chyba z 6 lat, takie t-shirty bawełniane czy golfy i normalnie niby szmatki a po wyprasowaniu wciąż jak nowe. Mąż uwielbia rozpinane bluzy z kapturem, od momentu gdy miał porównanie, jedna bluza no name, gruba niby, a druga z Reserved dużo cieńsza. W tej grubej marzł, w tej cieńszej z Reserved nie - jesienią do pracy zamiast w kurtce woli chodzić w bluzach. Dziecku kupuję głównie jeszcze w C&A, H&M, 5-10-15. Ogólnie uwielbiam galerie, ale kupuję wszystko z przecen. Szkoda mi wydać na jeden ciuch kilkadziesiąt złotych gdy wiem że za miesiąc kupię go za bezcen, bo nigdy nie mam tak, żeby nie trafić na coś ciekawego z przeceny, tym bardziej że mamy kilkanaście fajnych galerii w odległości do 50 km od miejsca zamieszkania
Odpowiedź z Cytatem
stare 07-07-2011, 11:51
Pati Pati jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie

Ja za to jestem wielbicielką Tk Maxx , odkąd otworzyli nam w Blue City ten sklep zachodzę tam bardzo często, maja świetne ceny i bardzo różnorodny towar, są ciuchy, buty, torebki, bielizna, dział z ubraniami dla dzieci i mężczyzn oraz bardzo duży dział dodatków i dekoracji do domu
wszystko oryginalne i markowe, końcówki kolekcji cenionych za granicą marek a nawet znanych projektantów, można naprawdę upolować super ciuchy i to w przystępnych cenach
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-07-2011, 15:52
Migotka Migotka jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie

Ja kupuję najczęściej w h&m, Zara, Bershka, New Yorker, REserved, Stradivarius, Mohito. Ostatnio kupuję też dużo ubrań przez Allegro
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów