|
||||
|
||||||||
|
|
|||
|
|||
|
A czy któraś z Was kupuje rzeczy w Carry? Ja zawsze czekam na wyprzedaże,obniżają cenę nieraz i o 70 procent i bardzo dobrej jakości rzeczy kupuję po kilka sztuk na raz.Kiedyś kupiłam chyba 5 swetrów w różnych kolorach,tak samo robię z T-shirtami i bluzkami - biorę kilka sztuk od razu i mam cały sezon opękany.Rzeczy te dobrze się piorą ( w pralce),nie rozciągają się,są miłe w dotyku,głównie wykonane z bawełny i akrylu -bardzo polecam ten sklep.
|
|
|
||||
|
||||
|
Kiedyś w wiadomościach podawali z czego składa się cena markowych jeansów, które w sklepie kosztują 100 Euro. Materiał i robocizna to 10%, transport, opłaty i podatki kolejne 10%, pozostałe 80% to marże, reklama.
Denerwuje mnie to że płaci się tym ludziom za ich pracę przysłowiową miskę ryżu, a cena na półce sklepowej ani drgnie. I nie dotyczy to tylko ubrań, bo znane marki to także zabawki, buty, biżuteria. Wszyscy o tym wiedzą, ale kogo to tak naprawdę obchodzi. Chemical no właśnie, przecież nigdy nie od dziś wiadomo i nigdy nie było to tajemnicą że na gospodarstwach rolnych dzieci pracują, ale jak to stare przysłowie mówi "Czyjeś pod lasem, a swego pod nosem nie widzą" |
|
|
|||
|
|||
|
Cytat:
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
No to szczęściara jesteś, ja mam wiele ciuchów "metkowych", które kupiłam i albo po wypraniu się na ściery nadawały, albo np. ćwieki z jeansów poodpadały po paru użyciach. Choć mam i ciuchy, które już któryś sezon z kolei "żyją". Z dziecięcych to mam górę z Mothercare i jestem w miarę zadowolona. Choć też w zależności od sztuki, bo niektóre już zaliczyły dziurki...
|
|
|
||||
|
||||
|
Gregona to może zacznij kupować polskie wyroby
![]() Ja swoją dwójkę dzieci w ciuszki z Modnej Maji ubierałam i wyglądają nadal jak nowe Super są też z Fixoni. |
|
|
|||
|
|||
|
Ja to z polskich dla niemowlaczków to Batyra lubiłam.
Świetna jakość bawełny i bardzo ciekawe i wygodne rozwiązania dla najmłodszych. Np. gumka przy piętach w śpioszkach dzięki czemu nie wykopywała córa nóżek i nie trzeba było skarpetek zakładać żeby trzymały śpiochy, czy też półśpiochy, które w pasie zamiast gumki miały szeroki pas, a przy stópkach ściągacze, że jak Młoda trochę wyrosła to można było stópki obciąć i trochę dłużej posłużyły .Ostatnio edytowane przez zanetkaf ; 19-02-2010 o 22:53. |
|
|
|||
|
|||
|
Ja od jakiegoś czasu kocham Reserved. Ubieram tam siebie, męża a przede wszystkim dziecko, kocham ich głównie za rewelacyjne przeceny np. dla dziecka bluzka z długim rękawem za 9,90 choć za 14,90 też w normalnej cenie są niektóre modele - w jednolitym kolorze, bez obrazków. JJa sobie kupiłam np, płaszcz przeceniony z 279 na 79 zł. Kocham te przeceny
Na wieszakach ubrania nie wyglądają zbyt zachęcająco, jak rozciągnięte szmatki, ale na ciele super a i po praniu jak nowe. Mam kilka bluzek już chyba z 6 lat, takie t-shirty bawełniane czy golfy i normalnie niby szmatki a po wyprasowaniu wciąż jak nowe. Mąż uwielbia rozpinane bluzy z kapturem, od momentu gdy miał porównanie, jedna bluza no name, gruba niby, a druga z Reserved dużo cieńsza. W tej grubej marzł, w tej cieńszej z Reserved nie - jesienią do pracy zamiast w kurtce woli chodzić w bluzach. Dziecku kupuję głównie jeszcze w C&A, H&M, 5-10-15. Ogólnie uwielbiam galerie, ale kupuję wszystko z przecen. Szkoda mi wydać na jeden ciuch kilkadziesiąt złotych gdy wiem że za miesiąc kupię go za bezcen, bo nigdy nie mam tak, żeby nie trafić na coś ciekawego z przeceny, tym bardziej że mamy kilkanaście fajnych galerii w odległości do 50 km od miejsca zamieszkania ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ja za to jestem wielbicielką Tk Maxx
, odkąd otworzyli nam w Blue City ten sklep zachodzę tam bardzo często, maja świetne ceny i bardzo różnorodny towar, są ciuchy, buty, torebki, bielizna, dział z ubraniami dla dzieci i mężczyzn oraz bardzo duży dział dodatków i dekoracji do domu ![]() wszystko oryginalne i markowe, końcówki kolekcji cenionych za granicą marek a nawet znanych projektantów, można naprawdę upolować super ciuchy i to w przystępnych cenach ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Ja kupuję najczęściej w h&m, Zara, Bershka, New Yorker, REserved, Stradivarius, Mohito. Ostatnio kupuję też dużo ubrań przez Allegro
![]() |