KontaktMoja BanglaForumArtykułyZdjęciaOpinieStrona główna

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 11-02-2010, 01:15
Chemical Chemical jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

U nas się fajnie sprawdzają zakupy - Lusia sama wybiera co chce, i potem najczęściej rzeczywiście chociaż to próbuje.
A zakupy robi bardzo rozsądne, i bułeczkę kupi, i owoce, i jakieś mięsiwo, i rybkę, i nabiał Spokojnie by "dała radę" na tych swoich "zakupach"
stare 02-03-2010, 14:15
J_A_N_A J_A_N_A jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie

Hmmm z tym sikaniem nocnym to dużo zależy od dziecka. Moja mama miała ze mną problem, bo bardzo długo nie chciałam sikac na nocnik, potrafiłam pol dnia przetrzymac i zlać sie w nocy w łóżko (zakladala pod prześcieradło folie bo by zgniło)... Moja starsza córka natomiast bardzo łatwo sie nauczyła nie sikac w nocy. Mimo, że normalnie pije przed snem oraz nawet do teraz (ma 3,5 roku) ma w lozku kubek niekapek z wodą. Od prawie roku nie mielismy zadnej sikaniowej "wpadki".
Odpowiedź z Cytatem
stare 11-03-2010, 15:05
magkar4 magkar4 jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Wink

Moja córka uwielbia parówki,i je powiedzmy dwa razy w tygodniu na śniadanko,reszte dni to np.rogal zalany mleczkiem,czy płatki sniadaniowe(różne),albo jajecznica.Na kolacje zawsze coś z mleczka
Odpowiedź z Cytatem
stare 11-03-2010, 18:04
scarlett scarlett jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

moja też zajada parówki,najlepiej z ketchupem. ja podaję jej niechętnie.parówki to podobno paskudztwo,sam tłuszcz i nie wiadomo jeszcze co?!no,ale co mam zrobić skoro ona je lubi-przecież nie zabronię dziecku,a zwłaszcza,że ona i tak niewiele innych rzeczy zjada.staram się kupować takie lepsze,ale dla mnie parówka,to parówka-sama ich nie lubię
Odpowiedź z Cytatem
stare 22-03-2010, 17:34
Ilonar2301 Ilonar2301 jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Ja mam ostatnio problem z moim rozbójnikiem małym nie chce jeść mleka, zje tylko kaszkę na kolację, na śniadanie na siłę mu wcisnę, a inaczej? Muszę dodawać mu łyżeczkę kakao, inaczej nie zje. Macie jakieś pomysły, żeby dziecko chciało jeść mleko?
Odpowiedź z Cytatem
stare 22-03-2010, 17:35
Ilonar2301 Ilonar2301 jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Cytat:
Napisał szefolka Zobacz post
moja też zajada parówki,najlepiej z ketchupem. ja podaję jej niechętnie.parówki to podobno paskudztwo,sam tłuszcz i nie wiadomo jeszcze co?!no,ale co mam zrobić skoro ona je lubi-przecież nie zabronię dziecku,a zwłaszcza,że ona i tak niewiele innych rzeczy zjada.staram się kupować takie lepsze,ale dla mnie parówka,to parówka-sama ich nie lubię
Janek też wcina parówki i tylko z keczupem, ale w rezultacie je więcej keczupu niż parówki...
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-03-2010, 11:04
unimiec unimiec jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie

Mam nadzieję, że tematycznie moje pytanie pasuje do tego wątku. Chciałabym zapytać, jakie są wasze opinie, odczucia dotyczące wody dla dzieci? Widzę, że niektóre osoby testowały takie produkty: http://www.bangla.pl/artykuly-spozyw...a-ja-p2496.htm. Chciałabym zaptać, czy podajecie dzieciom wodę specjalnie dla nich, czy po prostu wystarcza wam zwykła woda przegotowana w czajniku?
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-03-2010, 18:29
Pete Pete jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

Ja kupowałam Żywca i używała go bez gotowania. Jak syn miał już kilkanaście mies. to podawałam zwykła wodę przegotowaną rzecz jasna.
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-03-2010, 22:57
Sonique Sonique jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie jakie mleko i jaka woda

Moja starsza córcia 2,5 roku pije już mleko na zwykłej przegotowanej kranówie, a mały 10 mies mleko na żywcu nieprzegotowanym.
Odpowiedź z Cytatem
stare 12-01-2011, 20:54
sonia1 sonia1 jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie Menu mego synka

Witam jestem tu nowa...
Moj synek (13 m-cy) zjada kaszke Bobovita plus mleko,
okolo 12
dostaje kanapke z serkiem dla dzieci lub z wedlinka plus jougurt,
co 4 dni jajecznica, czasami nalesniczki
innym razem kanapke z serem i pomidorem,
jak jestesmy poza domem to banana
miedzy czasie jakis biszkop lub chrupka,
Pozniej obiad ( gotuje lub daje tez sloiczki)
pozniej owoce ( rozne banan, truskawki, borowki, jagody, gruszki, jablko, malinki) czasami daj ze sloiczkow z ryzem rozne owoce i deserki..
i kolacja kaszka na dobranoc
Powiedzcie mi czy taki menu jest oki czy robie jakies bledy w jadlospisie synka?
aha moj synek b. malo pije zaledwie 50 ml wody dziennie
Pozdrawiam
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów