|
||||
|
||||||||
|
|
||||
|
||||
|
U nas się fajnie sprawdzają zakupy - Lusia sama wybiera co chce, i potem najczęściej rzeczywiście chociaż to próbuje.
A zakupy robi bardzo rozsądne, i bułeczkę kupi, i owoce, i jakieś mięsiwo, i rybkę, i nabiał Spokojnie by "dała radę" na tych swoich "zakupach" ![]()
|
||||
|
||||
|
Hmmm z tym sikaniem nocnym to dużo zależy od dziecka. Moja mama miała ze mną problem, bo bardzo długo nie chciałam sikac na nocnik, potrafiłam pol dnia przetrzymac i zlać sie w nocy w łóżko (zakladala pod prześcieradło folie bo by zgniło)... Moja starsza córka natomiast bardzo łatwo sie nauczyła nie sikac w nocy. Mimo, że normalnie pije przed snem oraz nawet do teraz (ma 3,5 roku) ma w lozku kubek niekapek z wodą. Od prawie roku nie mielismy zadnej sikaniowej "wpadki".
|
|
|
||||
|
||||
|
Moja córka uwielbia parówki,i je powiedzmy dwa razy w tygodniu na śniadanko,reszte dni to np.rogal zalany mleczkiem,czy płatki sniadaniowe(różne),albo jajecznica.Na kolacje zawsze coś z mleczka
|
|
|
||||
|
||||
|
moja też zajada parówki,najlepiej z ketchupem. ja podaję jej niechętnie.parówki to podobno paskudztwo,sam tłuszcz i nie wiadomo jeszcze co?!no,ale co mam zrobić skoro ona je lubi-przecież nie zabronię dziecku,a zwłaszcza,że ona i tak niewiele innych rzeczy zjada.staram się kupować takie lepsze,ale dla mnie parówka,to parówka-sama ich nie lubię
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ja mam ostatnio problem z moim rozbójnikiem małym
nie chce jeść mleka, zje tylko kaszkę na kolację, na śniadanie na siłę mu wcisnę, a inaczej? Muszę dodawać mu łyżeczkę kakao, inaczej nie zje. Macie jakieś pomysły, żeby dziecko chciało jeść mleko?
|
||||
|
||||
|
Cytat:
![]()
|
|||
|
|||
|
Mam nadzieję, że tematycznie moje pytanie pasuje do tego wątku. Chciałabym zapytać, jakie są wasze opinie, odczucia dotyczące wody dla dzieci? Widzę, że niektóre osoby testowały takie produkty: http://www.bangla.pl/artykuly-spozyw...a-ja-p2496.htm. Chciałabym zaptać, czy podajecie dzieciom wodę specjalnie dla nich, czy po prostu wystarcza wam zwykła woda przegotowana w czajniku?
|
|
|
||||
|
||||
|
Ja kupowałam Żywca i używała go bez gotowania. Jak syn miał już kilkanaście mies. to podawałam zwykła wodę przegotowaną rzecz jasna.
|
|
|
|||
|
|||
|
Moja starsza córcia 2,5 roku pije już mleko na zwykłej przegotowanej kranówie, a mały 10 mies mleko na żywcu nieprzegotowanym.
|
|
|
|||
|
|||
|
Witam jestem tu nowa...
![]() Moj synek (13 m-cy) zjada kaszke Bobovita plus mleko, okolo 12 dostaje kanapke z serkiem dla dzieci lub z wedlinka plus jougurt, co 4 dni jajecznica, czasami nalesniczki innym razem kanapke z serem i pomidorem, jak jestesmy poza domem to banana miedzy czasie jakis biszkop lub chrupka, Pozniej obiad ( gotuje lub daje tez sloiczki) pozniej owoce ( rozne banan, truskawki, borowki, jagody, gruszki, jablko, malinki) czasami daj ze sloiczkow z ryzem rozne owoce i deserki.. i kolacja kaszka na dobranoc Powiedzcie mi czy taki menu jest oki czy robie jakies bledy w jadlospisie synka? aha moj synek b. malo pije zaledwie 50 ml wody dziennie Pozdrawiam |