KontaktMoja BanglaForumArtykułyZdjęciaOpinieStrona główna

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22-01-2010, 23:36
pinklady pinklady jest nieaktywny
Mały bangler

Exclamation Urlop ojcowski dla taty - 7 dni

tata też ma prawo od nowego roku wziąć 7 dni urlopu ojcowskiego
szczegóły:
http://www.strefabiznesu.gp24.pl/art...taty-4115.html
stare 22-01-2010, 23:45
B_A_J B_A_J jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Ale się wysilili, w Germanii tata dostaje bez nikakich od momentu narodzin dziecka miesiąc wolnego z 80% wynagrodzeniem
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-01-2010, 08:50
mama_emilki mama_emilki jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Dobre i te 7 dni, choć daleko nam do Europy.

W Wielkiej Brytanii np. urlop macierzyński trwa 38 tygodni jest pełnopłatny i dodatkowo przysługuje jeszcze zasiłek coś jakby pielęgnacyjny, czy wychowawczy, bodajże 180 funtów (nie jestem pewna kwoty).

A u nas 20 tygodni i radź sobie potem sama Rodzino Polska, ale oczywiście my Państwo zachęcamy - miej dużo dzieci, jakoś dasz radę.
stare 23-01-2010, 13:15
Pete Pete jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

Ech 7 dni...toż to śmiechu warte) Ale my ciągle w ogonie się wleczemy i tak już widać musi być. Panowie w rządzie widać doszli do wniosku, ze dłużej to im się nie będzie chciało siedzieć w domu stąd te marne kilka dni
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-01-2010, 13:19
Pete Pete jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

Aa przypomniało mi się. Mój znajomy mieszkający w Belgii założył tam rodzinę, on jest Polakiem, żona belgijka i dzieci tam urodzone. Dzieci sporo, chyba 6 osobników Wygląda to tak, że ona siedzi w domu i wychowuje je, ale cały czas miesiąc w miesiąc ma wypłacane jakieś pieniądze (nie wiem czy to zasiłek, czy też część zarobków bo ona wcześniej pracowała) tyle, że ona jak zaczęła wychowywać dzieci to poszła na permanentny macierzyński, który trwa do tej pory, czyli z 15 lat.
Nie wiem dokładnie jak to wygląda ale ten mój kolega mówił, że mają normalny dodatek, wysoki, który pozwala im utrzymać cała rodzinę bo tylko on pracuje. Ale widać tam uważa się, ze kobieta wychowująca dzieci również pracuje bo wiadomo, że jest to praca a nie wakacje.
Odpowiedź z Cytatem
stare 26-01-2010, 01:33
gregona gregona jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Cytat:
Napisał Pete Zobacz post
Aa przypomniało mi się. Mój znajomy mieszkający w Belgii założył tam rodzinę, on jest Polakiem, żona belgijka i dzieci tam urodzone. Dzieci sporo, chyba 6 osobników Wygląda to tak, że ona siedzi w domu i wychowuje je, ale cały czas miesiąc w miesiąc ma wypłacane jakieś pieniądze (nie wiem czy to zasiłek, czy też część zarobków bo ona wcześniej pracowała) tyle, że ona jak zaczęła wychowywać dzieci to poszła na permanentny macierzyński, który trwa do tej pory, czyli z 15 lat.
Nie wiem dokładnie jak to wygląda ale ten mój kolega mówił, że mają normalny dodatek, wysoki, który pozwala im utrzymać cała rodzinę bo tylko on pracuje. Ale widać tam uważa się, ze kobieta wychowująca dzieci również pracuje bo wiadomo, że jest to praca a nie wakacje.
A w naszym kraju zasiłek rodzinny na dziecko do piątego roku życia wynosi 68zł miesięcznie i to pod warunkiem, że dochód nie przekracza 504 zł na osobę w rodzinie Sam pomysł, aby się rozmnażać wydaje się w tych warunkach czystym szaleństwem, a gdzie tu 6!Szóstka tak..ale to w lotka
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów