|
||||
|
||||||||
|
|
||||
|
||||
|
Mielismy do przejechania 1000 km i dzieci podróż zniosły rewelacyjnie, fakt mieliśmy klimatyzację w aucie, synek sobie w drodze bajki oglądał na małym telewizorku, ale 3/4 trasy to one zwyczajnie przespały, już trochę wytrenowane są w długich podróżach
![]() Zatrzymywaliśmy się na siusiu i raz na obiad, na trasie warto zjechać na jakąś jadłodajnię bo tam zawsze jest na zewnątrz i wewnątrz lokalu placyk zabaw , to mogą sobie dzieciaki pobrykać a rodzice wypić w tym czasie kawę ![]() Polecam przy tak długich trasach wykupić sobie nocleg na dojazd i powrót, na kampingu na trasie lub w hotelu, to też można załatwić w firmie gdzie wykupujesz pobyt. Mając małe dzieci , takie które jeszcze nie chodzą do szkoły można śmiało jechać we wrześniu, bo taniej jest a pogoda jak marzenie ![]() Czasem można trafić na super ofertę cenową, ponieważ ktoś rezygnuje z pobytu i wtedy można zaoszczędzić nawet 50% ceny wyjściowej. Warto porównać ceny w różnych firmach, bo są duże różnice w cenie za pobyt na tym samym kepmingu, w ub. roku byliśmy z Vacansoleil bo byli akurat najtańsi a w tym roku jedziemy z Eurocampem, bo ich oferta cenowa teraz jest korzystniejsza. Opinie na temat kepmingów są w internecie na forach , bez problemu znajdziesz wpisują w wyszukiwarkę nazwę kepmingu. Jeśli zdecydujecie się to radzę jak najszybciej rezerwować bo teraz może już nie być wolnych miejsc na wybranym przez was kepmingu, ale z doświadczenia muszę powiedzieć że Panie które zajmują się rezerwacjami w tych firmach są tak miłe , że bez problemu coś znajdą ![]() Ostatnio edytowane przez B_A_J ; 13-07-2010 o 11:17. |
|
|
||||
|
||||
|
Boje się troszkę tej drogi... Chociaż też mamy klimę Młody jakoś niespecjalnie lubi podróżować na dłuższych trasach przy 200km do dziadków mamy problem.
Właśnie się zastanawiałam czy nie przełożyć urlopu na październik, wtedy powinno być zupełnie pusto a w Chorwacji jeszcze całkiem fajne temperatury są. Ta Chorwacja to takie moje marzenie... |
|
|
||||
|
||||
|
Ale w Chorwacji Twój Tygrys babek z piachu nie polepi, bo tam piaszczystych plaż jak na lekarstwo ( o ile w ogóle są).
|
|
|
||||
|
||||
|
Dla Wrocławian podaję też namiar na fajne miejsce na spędzenie czasu z dzieckiem przy kawce i nie tylko. Szczegóły na www.mamczascafe.pl
|
|
|
||||
|
||||
|
A Tygrysisko nie lubi piachy akurat, woli wodę... dlatego wolni od problemów plażowych jesteśmy oprócz tego, że za Chiny nie pójdzie boso po piachu i trzeba go nosić i kocyk brać wszędzie, bo gołą pupą też nie siądzie
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
A może na plaży Tygrysek zmieni zdanie na temat piachu, szczególnie kiedy zobaczy inne brykające Tygryski
)Mój Misiek też zawsze miał wstręt do oblepionych piachem rączek, a teraz pływa w piasku i nawet w uszach piach mi nie przeszkadza ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Cytat:
Przyznam, że mam alergię na miejsca "dla mam i dzieci", bo czuję się raczej nieproszony. Ale z drugiej strony czasem trzeba puścić to mimo uszu... Możesz mi powiedzieć tylko, czy tam można przyjść ot tak po prostu posiedzieć, czy to miejsce jest otwarte tylko w czasie różnych zajęć dla dzieci? Nawet nie napisali o której otwierają. Czy ktoś uczestniczył w ich kursie pierwszej pomocy? od dawna chciałem przejść taki kurs, bo to, co się dostaje w ramach kursu na kat. B to jest żałosne. Dzisiaj zajrzałem do Empiku w PDT we Wrocławiu - mają tam krzesełko dla dzieci malutkich, parę krzesełek dla nieco większych dzieci i kilka fajnych zabawek oraz tablicę do mazania. Tylko mało miejsca trochę - ale klientów też mało, więc nikomu się nie przeszkadza. Ostatnio edytowane przez gnom4 ; 20-07-2010 o 14:13. |
|
|
||||
|
||||
|
Gnom4 - jest to przede wszystkim kafejka dla rodzin z dziećmi, gdzie dzieciaki naprawdę mają co robić, a rodzic może wypić kawę w przyjaznym lokalu. Kawkę podają bardzo dobrą ( włoska) + do kawki coś słodkiego też. Dla ciężarnych mają bezkofeinową. Czynne jest codziennie od 10.00 - 21.00, a w niedzielę od 12.00 - 21.00. Oprócz tego można oczywiście zapisać się na warsztaty ( teraz jest przerwa wakacyjna), które pełną parą ruszają od 10 sierpnia.
Kafejka jest przyjemna i przede wszystkim czysta. Dostępne są wszystkie niezbędne akcesoria dla maluchów typu: krzesełka, przewijak, a nawet nocnik. Jest też kąt dla mam karmiących. Nie korzystałam z żadnych warsztatów, bo odkryłam ją jakieś 2 tyg temu. A korzystałeś może z placu zabaw Piotruś w TGG? Ostatnio edytowane przez dziubekap ; 20-07-2010 o 16:01. |
|
|
|||
|
|||
|
Niestety nie, jestem z południowej części miasta, na zachód raczej rzadko mam potrzebę jechać. A tą kawiarnię przetestuję pewnie jeszcze w tym tygodniu, bo pogoda ma się zepsuć (ew. poprawić, kwestia gustu...). Dobrze mieć takie miejsce na gorsze pogodowo dni.
pozdrawiam |
|
|
||||
|
||||
|
To ja się dorzucę chociaż Warszawiaków jakoś brak
ale może ktoś przejazdem będzie... Basen Potocka przy ulicy Potockiej na Żoliborzu. Brodzik dla maluchów który jest prawdziwym brodzikiem (woda poniżej kolana) brodzik "udawany" dla starszaków (woda powyżej kolan) bombelkownia, sztuczna rzeka, fontanny, jacuzzi i zjeżdżalnia duża dla dużych i mała dla małych, a dla rodziców basen pływacki. Przewijak, czas na przebranie nie jest wliczony w koszt biletu. Nie zwróciłam uwagi jak z suszarkami. Czysto i przyjemnie, a dla rodziców starszych dzieci którzy nie maja ochoty wchodzić na basen jest ogólnodostępna trybuna z której mogą śledzić poczynania pociech. Minus sporo ludzi ale my zaczęliśmy chodzić rano i jest pusto Basen OSiR Ochota przy Rokossowskiej na Ochocie Basen godny polecenia, duży kompleks z brodzikiem i zjeżdżalnią dla starszych maluchów i biczami wodnymi i sztuczna rzeką oraz jacuzzi, dłuuugaśna zjeżdzalnia dla dorosłych jak ktoś lubi. Jest przewijak i zaciszne miejsce do karmienia. - tu dopiero jest tłum, bez względu na porę, do tego drogo i nie ma czasu darmowego na przebranie a kiedy musisz ogarnąć dwoje dzieci i siebie to już sporo czasu jest. - cena za bilet to duży minus na plus suszarki za bramkami co w zimie znacznie niweluje koszty pobytu na pływalni. Czyściutko Jeśli chodzi o miejsce do posiedzenia, pogadania i przegryzienia pub Lolek na Polach Mokotowskich w niedzielę naszymi pociechami zajmie się animator który poprowadzi gry i zabawy, fajnie zagospodarowane miejsce dla dzieci, specjalne menu dziecięce- ceny umiarkowane |