|
||||
|
||||||||
|
|
|||
|
|||
|
Cześć, mam dwóch synków w wieku 2 i 4 lat. Lubimy sobie rodzinnie podróżować i podjadać coś w trakcie. Nie chcę jednak karmić dzieci i siebie chipsami albo paluszkami, a owoce brudzą łapki. Co polecacie dobrego?
![]() |
|
|
|||
|
|||
uwielbiam podróże bo zwalnia mnie to z obowiązku codziennego gotowania A moje dzieci... tylko na słodyczach by żyły ... znalazłam im mały sprytny zamiennik na "podciąganie" w czasie jazdy autem -- chrupiące wafle ryżowe (bez glutenu). Mają z nimi masę frajdy, każdy gryz to nowy kształt ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
suszone owoce np: banany i jabłuszka- rewelacja. Spróbuj co będzie smakowało rozbójnikom: figi, morele, orzechy, (uwaga uczulają) suszone buraki to fajny zastępnik chipsów. A do tego te wafle ryżowe z różnymi polewami ale to już wchodzi chyba na słodyczę/
Tylko później trzeba samochód odkurzać... |
|
|
||||
|
||||
|
Chipsy ale jabłkowe albo bananowe. Wyciskane owoce takiego typu Frutapura i nowa wersja tegoż 100% owoców
|
|
|
||||
|
||||
|
W tej starej Frutapurze też było 100% owoców
Fajniaste, tak samo jak Bakuś do kieszonki ![]()
|
||||
|
||||
|
Bakusi akurat nie znam, ale czytałam co pisałaś o nich, chyba się skuszę
Szkoda, że fotki nie ma.. |
|
|
||||
|
||||
|
Jak kupię znowu, to zrobię fotkę - u mnie na wiosce tylko w jednym sklepie są
ale jutro się pofatyguję ![]() Szkoda tylko, że takie malutkie są.
|
||||
|
||||
|
Zobaczę jutro w sklepie, jak będą to chętnie wypróbuje bo ja lubię takie rzeczy
![]() Co do podróżnych przekąsek, to jeszcze wcinamy ciastka petitki, takie herbatniczki, albo paluszki np z makiem, dla mnie rewelacyjne są. |
|
|
|||
|
|||
|
Z Good Food takie fajne mini wafelki ryżowe są w różnych smakach.
|