|
||||
|
||||||||
|
|
||||
|
||||
|
No właśnie ciekawa jestem jak to z tymi witaminkami jest....
|
|
|
||||
|
||||
|
Bo właśnie jak to z tymi witaminami w cukierkach...na chipsach tez jest napisane że bez konserwantów
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Podobno ta informacja na słodyczach o witaminach to zwykły chwyt reklamowy żeby rodzice kupili,cos tam dodadzą w iloći mikroskopijnej a ilość cukru bez zmian czyli ogrom
Ja osobiście nie kupuję, a już lizaki mają u nas totalny, całkowity zakaz wstępu i dzięciołki jak nawet dostaną lizaka od kogoś to nie chcą go jeść, na szczęście ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
No właśnie, tak podobno jest z tymi słodyczami. Ja jestem słodyczową maniaczką, niestety uwielbiam słodycze ponad wszystko inne
I moje dziecko ma to po mnie. Nie lubię tylko cukierków, lizaków, dropsów i tego typu rzeczy, najbardziej cieszą mnie czekolady i wafelki, najchętniej w czekoladzie. Dlatego raczej nie kupuje tego typu słodyczy cukierkowatych, tylko czekoladowe. No ale jeśli mowa o podroży to w czasie podrózy nie jem słodyczy w ogóle, nie pasują mi ani synowi mojemu też nie ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
O ja też jestem maniak czekoladowy i cukierkowy i w ogóle słodyczowy nie mam wcale zdrowych nawyków żywieniowych (i jak tu je wpajać? przecież nawet bardzo mało kumate dziecko widzi co mama zjada- a zamykać się w łazience nie będę- jak moja siostra
) Ale nim2 (czy jakkolwiek sie to pisze) nie kupuje właśnie ze względu na manipulacyjną reklamę- choć przyznaje są pyszne |
|
|
||||
|
||||
|
Ja lubię ciasta (sernik
![]() Nie ma to jak samousprawiedliwienie ![]()
|
|||
|
|||
|
Polecam chlebek bananowy - parę minut roboty: kilka bananów rozgniecionych widelcem, trochę cukru i mąki, proszek do pieczenia i roztopione masło. Wystarczy wymieszać, 45 minut w piekarniku na 180 stopni i jest świetna przekąska. Można dodać trochę jabłka startego albo marchewki, trochę startej skórki z cytryny - wszystko dozwolone, tylko potem trzeba uważać z ilością mąki.
Na większą foremkę keksową daję 6 dużych bananów, 200 ml cukru, 500 ml mąki, pół roztopionej kostki masła i łyżeczkę proszku. |
|
|
||||
|
||||
|
Chlebek bananowy WYMIATA, uwielbiam to ciasto, czasem dodaję mleczną czekoladę
![]() Czy to jakaś wyjątkowo dobra przekąska na podroż to nie wiem - ciasto jak każde inne, zaleta taka, że nie paćka. Największy jego plus to łatwość i szybkość wykonania ![]()
|
||||
|
||||
|
Spróbuje jutro
W wersji z czekoladą ![]() Zastanawiam się też jakby w to wrzucić troszkę krówek posiekanych? Mam jeszcze pytanie offtop- do założycielki wątku, kto u Was w samochodzie odkurza po takiej kulinarnej podróży? |
|
|
|||
|
|||
|
No niezły pomysł z tym chlebkiem
chyba tez musze spróbować, ale bardziej mi pasuje do herbatki na pikniku niż do samochodu.Te wafelki, o których pisałam są malutkie i w sumie się nie kruszą, więc nie ma z nimi problemu Odkurzania w samochodzie miałam więcej jak w ruch poszły zwyczajne paluszki ![]() |