|
||||
|
||||||||
|
|
||||
|
||||
|
woda utleniona w żelu to PEROXYGEL
|
|||
|
|||
|
Też niedługo zbieramy sie na wakacje. Oprócz już wymienionych przez Was rzeczy mam zamiar synkowi podawać przed wyjazdem i w trakcie - raz dziennie kapsułkę Dicoflor (podobno zapobiega biegunkom...a te często się przytrafiają podczas wyjazdów).
|
|
|
||||
|
||||
|
Aaaa no Peroxygel dokupię.
Dicoflor tak całkiem zapobiegawczo? Jeju mam wrażenie, że zapomnę o kilku ważnych rzeczach i to nie tylko mówię o lekach ale o całym bagażu... ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
ja aktualnie przebywam z małą na mazurach i chciałam powiedzieć, że w tym roku komary żrą wyjątkowo straszliwie !!!! są momenty, że lata ich 15 naokoło buźki mojej córeczki...
oczywiście zależy od pogody, ale takiego nasilenia jeszcze nie widziałam, a jeżdżę tu od 30 lat... wzięłam też smectę, czopki na gorączkę, krople do nosa i zestaw antygilowy czyli marimer i frida. i szcerze mówiąc... prawie całą apteczkę, łącznie z eurespalem i tantum verde...pomyślałam, że jak coś nie daj Boże wyskoczy to nie będę wydawać kasy i jeździć 20 km do apteki po to, co mam w domu.A że jeździmy samochodem, więc mogłam nabrać co chciałam w myśl zasady "lepiej nosić niż się prosić" Ale Ty Pete masz synka starszego, więc na pewno nie musisz Go aż tak obdarowywać ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Panthenol w sprayu mam Aflofarm.
|
||||
|
||||
|
Plati widzę, ze ty aptekę wzięłaś ze sobą
) He he,, no i dobrze też tak właśnie myślę, że jeszcze i to dam i tamto, kartkę z rozpiską dla dziadków co, kiedy dawać i już, nie będę ich ganiać po aptekach, ale z drugiej strony to może faktycznie ograniczę nieco te leki i napisze co kupić ewentualnie )Plati a jak z tymi komarami sobie radzicie??? Zmartwiłaś mnie tą informacją ![]() Chemical a ta pianka wsiąka jakoś szybko?? Nie jest uczulająca? Zaraz ją tu może rozpracujemy pod względem składów ) |
|
|
||||
|
||||
|
Nie no ona się nie wsiąka, tylko jest taka chmura
Ale jak się dziecko oparzy to człowiek nie patrzy że chmura czy nie, tylko żeby ulżyć w cierpieniu, a to mam sprawdzone na sobie, że ulga ogromna.Masz skład, czy przepisać?
|
||||
|
||||
|
Składu jeszcze nie znalazłam ale szukam
To może ją wpisać na stronie głownej w celach oceny?Chmury są fajne ) Chyba już wiem jaka chmurę wytwarza. |
|
|
||||
|
||||
|
Nie szukaj, przepisze Ci skład jak wrócę z Mszy Św.
|
||||
|
||||
|
Pete a więc tak, mam cały zestaw chicco ze sobą, urądzenie ultradźwiękowe, żel, spray na ubranie taki i takie cóś po ukąszeniu
to kupował wsjo mój mąż, ja jeszcze nie zwariowałam..urządzenie ultradźwiękowe Jagódka gdzieś wzięła w łapę i wyniosła i szukaj wiatru w polu ![]() spray, psikam ubranie i na ubranie nie siadają ale na ciało owszem tzn faktycznie odstrasza, ale ja się boję sprayem za blisko głowy, bo do oczu poleci, albo co ![]() żel: no własnie mogłabym przecież Ją po prostu posmarować, ale jakoś nie wiem czem, chyba pod wpływem propagandy Chemical nie za chętnie chcę smarować tą małą buźkę takim świństwem..no i efekt taki, że faktycznie jest pogryziona trochę, tzn nogi i czoło wiecie, tu krem na słońce a zaraz żel na komary, oszaleć można, a tu skórka delikatna...od kilku dni deszcz na zmianę ze słońcem, więc jak jest deszc to komary śpią mamy trochę spokoju...Pete, chyba jedyna rada, smarować, smarować i jeszcze raz smarować?? |