|
||||
|
||||||||
|
|
||||
|
||||
|
Dziewczyny był temat pierniczków na święta, a ja chciałabym w tym roku zabłysnąć jakimś ciastem, tyle że zupełnie brak mi talentu w tej kwestii
![]() Jakie ciasta robicie na święta, macie jakieś sprawdzone przepisy na ciasto, które jest dobre i zawsze wychodzi, nawet takim amatorom jak ja? ![]() Jak macie jakieś fajne przepisy, to chętnie poznam ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Też przydałby mi się jakiś fajny przepis, a najlepiej to gdyby to ciasto można było raz dwa zrobić maszyną ,do piekarnika i gotowe
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ja niestety jestem antytalent, albo moja kuchenka tak piecze, a może jedno i drugie? Ciasta zawsze robię z gotowych składników bo inaczej to nic mi nie wychodzi
(Także nie pomogę niestety. |
|
|
||||
|
||||
|
Ja od dawna piekę tylko dr. oetkera, takie gotowe z pudełek, zawsze się udają i do tego wszystkim smakują
na święta miałam XXL czekoladowe i sernik królewski, oba polecam bo pyszne ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
ALe w tych pudełkach to trochę polepszaczy jednak jest, a jak policzyć to mieszanka domowa wyjdzie raczej taniej i wiem co jem
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
A tak znam te ciasta. Mój mąż je piecze
Tłumaczę mu, że odmierzyć sobie tylko trzeba odpowiednie ilości tego co ma w tych torebkach (czyli głównie mąki i cukru bo resztę trzeba normalnie dodać ) i ma to samo. Ale on upiera się, że nie bo te z torebek to umie, a tak normalnie to nie, no i koniec ![]() Więc niech sobie piecze z torebek, ważne, że w ogóle. Tak luknęłam sobie bo zawsze jakieś mamy w domu jak męża na wypieki najdzie ochota i nie jest z nimi tak źle, to mieszanka różnych mąk, kakaa, cukru, no i spulchniaczy - które to sprawiają, że ciasto zawsze się udaje ![]() |