|
||||
|
||||||||
|
|
||||
|
||||
|
Ostatnio napadło mnie i oglądałam serial! Ja i serial to w ogóle dwa różne światy no ale stało się i zaczęłam oglądać Tudorów.
Oglądałyście?? Obejrzałam do tej pory sezon 1 i 2. W HBO ma być sezon 3 w grudniu chyba wszystkie odcinki w 2 dni bo to powtórki. Tak mnie zainteresowały tamte czasy, ze zaczęłam szperać po księgarniach i skupuje książki historyczne ale też opowieści o tamtych czasach. Macie jakieś ulubione filmy, seriale albo właśnie książki? |
|
|
||||
|
||||
|
Oj ja to siedząc teraz w domu na macierzyńskim to seriali oglądam pełno, tzn aż 3 sztuki, ale chwalić się nie będę bo nie mam czym
lubię je oglądać, wyznaczają mi rytm dnia i się bardzo do nich przyzwyczaiłam.Z książek to uwielbiam i czytam za koleją Coelho, wszystko co napisze, choć z czytaniem to u mnie ostatnio kiepsko przy małej, jak już czytam coś to są to poradniki o wychowaniu, pielęgnacji, zdrowiu itd takie lekturki na czasie.Z filmów, hmmm............ filmem który jakoś bardzo mnie poruszył były wielkie nadzieje, oglądałam trzy razy, mam muzykę z tego filmu (też piękna), jak byłam w ciąży to Mała suchała przez brzuch ze słuchawek długo szukałam książki, na której podstawie powstał film, była nie do zdobycia wreszcie nagle pojawiła się w świecie książki, po porodzie mąż mi zrobił prezent, ale jak już pisałam niewiele ostatnio czytam książek, więc czeka na odpowiedni moment.Lubię też filmy katastroficzne, ostatnio obejrzałam pojutrze i bardzo mi się podobało, a chciałabym zobaczyć 2012, podobno świetny - oglądał ktoś? |
|
|
||||
|
||||
|
A Pete Tudorów nie oglądałam - choć podzielam Twoje zainteresowanie. Tak mi się skojarzyło, że oststnio też obejrzałam kochanice króla, też świetny, poruszający film.
|
|
|
||||
|
||||
|
O właśnie, kochanice Króla chce obejrzeć, na razie kupiłam sobie dwie książki, jedna to "Kochanice Króla", Philippe Gregory i tej samej autorki "kochanek dziewicy".
Jak przeczytam to mam zamiar kupić sobie "Portret nieznanej damy" Vanory Bennett. Już się nie mogę doczekać na tę 3 serię Tudorów, ale do grudnia akurat połknę te dwie a może i 3 książki. |
|
|
||||
|
||||
|
Ach a propos seriali to mi się przypomniało, ze kiedyś lubiłam Magdę M. Jakoś tak na mnie kojąco wpływał ten serial i dobrze mi się go oglądało
) ja wiem, że to pewnie wstyd i hańba i krytycy by zjechali wzdłuż i wszerz ten serial ale mi sie podobał ) |
|
|
||||
|
||||
|
e tam hańba
gdybyś wiedziała co ja oglądam to to dopiero wstyd, no ale lubię i będę oglądać![]() |
|
|
||||
|
||||
|
No jak, zawsze jak czytam to nikt się nie chce przyznać, że ogląda
hehhe Ale co mnie to... Wszyscy tylko piszą, że to takie fatalne i w ogóle ale jakoś wiedzą o co chodzi w tych filmach i serialach. Ja generalnie nie oglądam, wole polityczne programy ale jak sie wdrożę w jakiś serial i przyzwyczaję to już oglądam ![]() Teraz nie mogę się doczekać na You Can Dance. Bardzo lubię ten program. Wszystko co tam piszą, że to tylko lans jurorów itp. możliwe że tak, ale ja czekam na nowe twarze i nowych tancerzy a jurorzy co mnie obchodzą, niech się lansuja ) |
|
|
|||
|
|||
|
A ja uwielbiam czytać Terrego Pratchetta, Pielewina i generalnie fantastykę.
Z filmów lubię europejskie kino moralnego niepokoju np. Elling, czy Włoski dla początkujących z amerykańskich produkcji kocham Foresta Gumpa. Pojutrze też jakoś tak ze dwa tygodnie temu oglądałam, nieco patetyczny, ale generalnie spoko. Z seriali - japońskie anime i kiedyś uwielbiałam seriale z Natalią Oreiro. |
|
|
||||
|
||||
|
Ja to kiedyś pochłaniałam wszytskie książki Szwaji, Wisniewskiego, obecnie czytam Weronika postanowiła umrzeć ale to chyba nie dla mnie lektura, a ksiązką którą w całości ostatnio przeczytałam to hahaha Jak usypiać G. FORD
Co do seriali to oglądałm z zapałem takie: M jak miłość, na dobre i na złe, ojciec mateusz, haha ale już przestałam ponieważ zdecydowaliśmy się na wyrzucenie z naszego zycia telewizora. Cieszę się z tej decyzji choć bym z chęcią jakieś wiadomości albo fakty obejrzała. A z innych seriali to my z mężem namiętnie co zimę oglądamy "Rodzinę Soprano" Akurat 6 sezonów na zimę starczy. a lubię jeszcze Californication choć to trochę zboczony serial a z filmów to z Nicolasem Cage'm Miasto Aniołów, 8 milimetrów |
|
|
|||
|
|||
|
Miasto Aniołów jest cudowne. Zwróciłyście może uwagę, że jak spada z wieży aby stać sie człowiekiem jest recytowane Zdrowaś Mario po polsku.
|