|
||||
|
||||||||
|
|
||||
|
||||
|
Wielkie dzięki Chemical a jak kupowałaś pololo to wiekowo jak były oznaczone butki, bo niektóre są np. 2-3 lata , ale twojej córki stópka to będzie coś koło tego co potzrebuję
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Lusia ma teraz długość stópki 15,5 cm.
Czyli Pololo by pasowały 26/27 - wg producenta 2,5-4 lata. Lusia ma dużą stópkę jak na dziewczynkę - taki sam rozmiar ma jej kolega-rówieśnik tydzień starszy ![]() W połowie marca 2009 kupiłam Lusi Pololo 24/25 - miała wówczas 16,5 miesiąca. Oczywiście wówczas były kupione z zapasikiem - ale teraz są już na nią sporo za małe! Już paluszki podwinięte, jak mierzyłam. Wg tabeli producenta 24/25 odpowiada wiekowi 2-3 latka. Tak więc rozmiarówka trochę zaniżona. 22/23 Lusia miała na roczek kupione (a wg tabeli producenta są niby na 15-22 mies). Dodam jeszcze że czerwony w Pololo farbuje, brązowy, beżowy i różowy nie - z tego co testowałam.
|
||||
|
||||
|
http://www.pololo.com/de/lauflernsch...senangabe.html
to jest tabela rozmiarów Pololo.
|
|||
|
|||
|
Natka ma 2 latka i dla niej kupiłam teraz 26/27 i są oki z niedużym zapasikiem.
Z normalnych bucików nosi 24. Potwierdzam czerwone farbują, brązowe, różowe i zielone nie. Najlepiej by było BAJ żebyś podejrzała jaki rozmiar normalnych bucików nosi, bo teraz to dziciaczki dorodne rosną .Koleżanki córa ma 2,5 roku i normalne buciki nosi w rozmiarze 25 i dodam że są na nią tak akurat. |
|
|
||||
|
||||
|
To może i lepiej będzie jeszcze większe wziąć - jak całkiem w ślepo.
Dziecko do za dużych dorośnie, a jak za małe będą to klops ![]() Z tym podglądaniem to o tyle problem, że co firma to inny rozmiar, najlepiej by się było zabarykadować z bucikiem w kiblu i zmierzyć wkładkę ![]()
|
||||
|
||||
|
Wielkie dzięki,
niestety nie ma jak podglądnąć bucików bo dziecko daleko od nas,i dlatego taki problem ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ale w tym roku kiepsko z półbutami, zauważyłyście?
Bartek ma same betonowe podeszwy, w Deichmannie na rozmiar 26 nie ma niczego zupełnie, W megasklepie Dziecko są Obexy, Geoxy - nic ciekawego. SuperFity nie wiem czy nie było, czy wykupili - ale załamka, już któreś "podejście" do tych półbutów robię i wracam z niczym... ![]()
|
|||
|
|||
|
Spróbuj w Ecco, czasami można kupić extra buciki w rozsądnej cenie.
Jeżeli macie we Wrocku więcej niż jeden sklep to zajrzyj do każdego, bo w różnych sklepach różne buty w promocji mają. Ja kupowałam a Zakopcu po 139, a w Gdańsku takie same za 199 były, ale znowóż te co w Zakopcu były po 199 w Gdańsku były po 139 . |
|
|
||||
|
||||
|
No właśnie wysłałam brata, żeby zaszedł do Ecco Kids i obmacał modele Mimic i Infant - jutro będę wiedziała, czy są warte uwagi.
Dobry brat nie jest zły ![]()
|
||||
|
||||
|
Macie już jesienne buciki???
Ja zakupiłam jakieś 2 tyg temu może 3 w ecco ta seria mimik czy coś tam u nas w Piasecznie była wyprzedaż i za super lekkie bardzo elastyczne dałam 140zł ale na razie Maja w nich ze 3 razy była i musi się do nich przyzwyczaić bo ciągle chce na bosaka |