|
||||
|
||||||||
|
|
||||
|
||||
|
dziękuję, nie widziałam nigdzie takich wkładek w butach, one chyba rzadko są spotykane?
|
|
|
||||
|
||||
|
Jak zwykle posłuchałam sie mądrej bratowej i zamiast odrazu pojechac do blue city zajechałam jeszcze na bazarek. Oczywiscie było zamkniete i straciłam poł dnia, bo moja dzidzia w dzien spi w odstepach 2h do 12 i od 14....
Zirytowana zajechałam do pobliskiego swiata dziecka i tutaj strzał w 10. Po wielu nieudanych probach, sztywnych buciorów z lodowatej skórki, trafiłam na srednio ładne, nie dziewczęcie i nie chłopięce butki, które wspaniale prezentują sie na stopce, zakładają sie bez zadnego problemu.. no i Oliwia chce w nich chodzic. Skórzana wkładeczka z dziurkami.. rzepki.. i maksymalnie wysokie podbicie i zginają sie tam gdzie potrzeba. A najpiękniejsze jest to, ze bucik ma zapasu własnie 1 cm czyli idealnie (ciekawe jak szybko z nich wyrośnie).Biorąc pod uwage znizkę w sklepie 30% (ostatnia para) + to ze znalazłam 20 zł na chodniku przed sklepem... to butki wyniosły mnie 99 zł. Czyli w granicach tolerancji. Fotka z netu, w rzeczywistosci kolor czerwieni jest soczysty ![]() Po zimowe, wybiore się juz pewnie do blue city bo widze ze sklep ładny pewnie ceny też... |
|
|
||||
|
||||
|
To już wiem gdzie będę kupowała zimowe buciki dzięki Chemical
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
zanetkaf - a napisz coś więcej o adidaskach Pumy?
|
||||
|
||||
|
Fajny wątek
![]() Ja dziś własnie obeszłam kilka sklepów w poszukiwaniu butków dla synka. w tym roku nastawiłam sie na aktywna zimę na sniegu i szukam konkretów - kombinezonu narciarskiego w rozm. 92 i nieprzemakalnych butków. W Smyku u nas dziś 3 pary jakichs kozaczków skórzanych na krzyż, CCC i w Deichmannie nic mnie nie powaliło na kolana. O Ecco czy Geoxach w moim mieście to pomarzyć można. Bartki średnio ciekawe i jakieś ciężkie. Fajne mieli w jednym sklepie Primigi ale kompletnie nie wiem co to za firma i czy warto. Chemical a czy w Zdrowej Stopie kupie takie typowe nieprzemakalne na śnieg coś na styl Deichmannowskich Dei-Texów? O tyle o ile kombinezon jednoczęściowy dzis kupiłam tak z butami mam problem... Byliśmy w niedzielę we Wrocku zwiedzać ZOO ale nawet nie wiedziałam że ten sklep w Arkadach jest tylko w dominikańskiej łaziłam. Ecco tam otworzyli ale bardzo mały wybór i zimówek jako takich nie było, bardziej trzewiki jesienne.
|
||||
|
||||
|
Poszperałam i chodzi mi o coś w tym stylu jak na tej aukcji:
http://allegro.pl/geox-tex-gulp-b030...245461105.html
|
||||
|
||||
|
Ja ostatnio nabyłam w Mivo Kids fantastyczne kozaki Agatha Ruiz de la Prada a w Clarksie - sper adidaski na rzepy.
Oczywiście nie jechalam z myślą o kupnie butów, gdybym się nastawiała to pewnie nic by nie kupiła... |
|
|
|||
|
|||
|
My mieliśmy Pumy Drift Cat na rzepy w zeszłym roku biało czarne w tym roku czarno białe.
Były to nasze drugie buciki po pierwszych przyciężkawych Bartkach, po których Natka zaczęłą zawijać nóżki do środka. W Pumach problem zniknął. Buciki bardzo leciutkie z bardzo elastyczną podeszwą. Węższe od Reeboków czy Ników świetnie pasowały na szczupłą nóżkę córy. W tym roku, jak byliśmy w Zakopcu na wyjście w góry zakładałam córce właśnie je i nie było żadnych problemów pomimo, że spędzała w nich po kilka godzin dziennie głównie maszerując, biegając i skacząc. Wieczorem zaraz po zdjęciu butków oglądałam Młodej nóżki i ani razu nie było żadnych zaczerwienień czy otarć. |
|
|
||||
|
||||
|
A no właśnie. Będę musiała się za nimi rozejrzeć z myślą o przyszłym sezonie, bo z Twojego opisu brzmią zachęcająco.
Dałabyś może radę cyknąć fotę? Szczególnie mi zależy na takiej ukazującej jak zgina się podeszwa. Proszę ![]() Teraz mamy Adidas Goodyear, którym niestety elastyczności trochę brakuje - ale przynajmniej szczupłe są. U nas po Bartkach był ten sam problem.
|
|||
|
|||
|
Przy chodzeniu tak jak na zdjęciu, ale generalnie jest bardzo miękka, że bez problemu można bucik nieomalże w rulonik zwinąć.
|