|
||||
|
||||||||
|
|
||||
|
||||
|
Fotelik obrotowy 360 (Renolux)
Recenzja będzie krótka. Fotelika nie posiadam, ale informacja jest na tyle ważna że warto ją przedstawić. W teście ADAC w 2009 roku fotelik w kategoriach bezpieczeństwo otrzymał ocenę 1, obsługa 1 i ocena końcowa 1. Fotelik został uznany za potencjalnie niebezpieczny. Podczas symulowanego zderzenia czołowego (64km/h) wyrywa się z mocowania. Punkty montażu uległy zniszczeniu fotelik wraz z manekinem obracają się wokół własnej osi i uderzają o przedni fotel kierowcy. Głowa manekina jest poza obszarem chronionym przez fotelik. Dziecko w takim foteliku wskutek wypadku doznałoby co najmniej ciężkich obrażeń głowy i szyi. (za fotelik.info http://fotelik.info/pl/news/niebezpi...teliki,57.html ) Ostatnio edytowane przez redakcja ; 27-04-2010 o 17:15. |
|
|
||||
|
||||
|
Podstawka Base - baza do fotelika First Class (Emmaljunga)
Recenzja dotyczy tylko bazy isofix. Fotelik Emmaljunga First Clas 0 + baza ISOFIX w teście ADAC na rok 2009 otrzymał ocenę w kategorii bezpieczeństwo 1 i ogólną 1, uznany za niebezpieczny!. Mocowany przy użyciu bazy ISOFIX fotelik wyrywa się z bazy i uderza w dach pojazdu, obraca się i powtórnie uderza, tym razem w przedni fotel. Sam fotelik bez bazy ( mocowanie pasem 3 punktowym) dostał ocene 4. (za fotelik.info http://fotelik.info/pl/news/niebezpi...teliki,57.html ) Ostatnio edytowane przez bitabob ; 18-03-2010 o 11:59. |
|
|
||||
|
||||
|
wszystko o czym pisze bitabob możecie dostawac na maila
wystarczy wpisac swój mail w newsletter na stronie fotelikinfo ![]()
|
||||
|
||||
|
Oczywiście że można dostać na maila. Można nawet wejść na stronę. Ja nie piszę, raczej cytuję zawsze na końcu jest informacja z jakiego serwisu i często link. Wydaje mi się że takie informacje są na tyle ważne iż nie zaszkodzi je upowszechniać także na tym forum. No chyba że wszyscy użytkownicy na tym forum mają newsletter o którym wspomina pinklady...
|
|
|
||||
|
||||
|
Moim zdaniem głównie takie informacje powinny się znajdować na tej stronie
![]() ja newslettera nie mam, a na fotelik info zaglądam tylko w poszukiwaniu konkretnych informacji o konkretnym foteliku. Uważam że to przydatne treści ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ja też uważam, że te informacje są bardzo przydatne
![]()
|
||||
|
||||
|
Oj Pink, no oczywiście bo każdy wszędzie posiada newslettery i inne bajery i wszystko o wszystkim wie natychmiast
![]() Bardzo dobrze, ze ludzie piszą informacje po stronach bo tak przynajmniej wieść się rozniesie szeroko. Ja tam w foteliki nie ma newslettera i chyba nie muszę mieć więc dobrze, ze ktoś o tym pisze tu czy na innej stronie. |
|
|
||||
|
||||
|
Dzięki za wsparcie
![]() Zauważcie że nie pisze czy też nie cytuje wszystkich wiadomości tylko te dotyczące bezpieczeństwa (często życia i zdrowia). |
|
|
||||
|
||||
|
widze że na tym forum to już w ogóle niedługo nic napisac nie będzie mozna....
nie napisałam tego złosliwie, tylko podałam jako własnie przydatną informację. jak wy nie macie ochoty wchodzić na fotelikinfo tak samo może ktoś nie zagląda codziennie na banglę tylko będzie wolał news ze stronki na maila. tak ciężko zrozumieć? bitabob nie mam nic do twoich cytatów Pete ja nie napisałam że to źle że ludzie piszą a ty robisz się ostatnio jakaś złosliwa zupełnie nie wiem dlaczego...
|
||||
|
||||
|
Pink Twój ton mi nie odpowiadał i dlatego tak do Ciebie napisałam. Mogłaś napisać to zupełnie inaczej, czysto informacyjnie a napisałaś w sposób nieco złośliwy i chyba nie tylko ja to tak odebrałam.
Informacja mogła brzmieć np. tak. Informacje takie możecie otrzymywać za pośrednictwem fotelikiinfo, ale ponieważ nie każdy posiada tam newslettera to tylko piszę, żeby było wiadomo skąd pochodzi ta informacja ![]() |