|
||||
|
||||||||
|
|
||||
|
||||
|
Lusia, mimo tego że zawsze wchodziła ze mną do kibla (przecież się nie zamknę w kiblu pozostawiając ją samą za drzwiami, zdając się na jej zwariowane pomysły) to się toalety zwyczajnie boi, ma nakładkę ale na próby posadzenia na niej reaguje histerią, prężeniem się i kopaniem. I wsio
![]()
|
|||
|
|||
|
Natka siusia na nakładce bez problemu, mówi wtedy że siusia na "noćniciek mamusi"
, tylko że jak robi kupkę to potrafi pół godziny cisnąć.Na nocniku to poczyta książeczkę, albo obejrzy bajeczkę, a ja mogę w tym czasie coś porobić, a na nakładce to bym musiała cały czas asekurować co by nie spadła. |
|
|
||||
|
||||
|
Plati - to jaki dokładnie jest producent tego Waszego nocnika?
|
|||
|
|||
|
nasza nakładka jest tak fajnie wyprofilowana, ze nie wiem jakie akrobacje musiałby wyczyniac, żeby z niej spaść. sadzam go, daję książczkę albo tablice ze znikopisem i wychodzę, bo mi każe wyjść, ale drzwi oczywizda otwarte. jak zrobi to mnie woła: "mama już"
|
|
|
|||
|
|||
|
Chemical patrząc na zdjęcia to Plati ma dokładnie ten sam co my czyli producentem/dystrybutorem będzie Maltex Sp.j..
Dmka z tego co widzę po recenzjach to mamy taką samą nakładkę z Biedrony. Ona faktycznie fajnie wyprofilowana jest i się nie przesuwa, ale mimo wszystko młodej to bym się bała na niej samą zostawić, bo to jest taki typ co ma milion pomysłów na minutę i ciekawość świata jest tak ogromna, że pewnie gdyby została sama w łazience, to przede wszystkim chciałaby sobie koniecznie coś na głowę ściągnąć. |
|
|
||||
|
||||
|
Nasza nakładka jest też stabilna, to ta Nuby:
http://www.bangla.pl/663895 Ją się mocuje POD dorosłą deskę, więc nie ma bata żeby coś się zsunęło. Ale niektóre dzieci to strach w ogóle same zostawiać, a zostawiać same posadzone "na wysokości" to już w ogóle ![]() Lusia to każdą możliwość wykorzysta żeby wdrapać się na umywalkę (i szafkę na kosmetyki), wczoraj poszłam po ręcznik do pokoju obok jak się kąpała (w dziecięcej wanience wsadzonej w dorosłą wannę dla bezpieczeństwa co by mniej mogła wykombinować) to wracając zastałam ją stojącą tymi mokrymi stopami na krawędzi wanny, sięgającą do umywalki Mało zawału nie dostałam ![]() A wyglądało to z grubsza tak (wanienka dziecięca pominięta dla większej przejrzystości rysunku ):![]() Dodam, że nie było mnie może 20 sekund Bo mam klaustrofibiczne mieszkanko ![]() Wdrapywanie na umywalkę za pośrednictwem kibla (stojącego po drugiej stronie umywalki) jeszcze jej do głowy nie przyszło, może dlatego że się go boi Ale może nim wpadnie na taki patent to już będzie starsza, mądrzejsza, i mniej na "nie" ![]() Bo na chwilę obecną to nawet na nocniku jej pilnuję, co by czegoś nie wymyśliła ![]()
Ostatnio edytowane przez Chemical ; 31-12-2009 o 01:42. |
|
|
||||
|
||||
|
Chemical twoja córka to bysię super dogadała z moją, która ma 15 m-cy i do umywalki nawet po durszlaku sie wdrapie
,przyniesie sobie z kuchni postawi i myk , a mamy stołeczek z IKEI do wchodzenia ale już się znudził kibelka się nie boi grzecznie na nim wysiaduje ale jak zrobi co trzeba to oczywiście już by sama schodziła a tu nóżki krótkie i tylko czekam jak będzie kombinować zejście z niego. W sklepie muszę przechodzić środkiem alejek bo łapkami wszystko ściągnie, raz nawet z wieszaka spódnicę zgarnęłą i na głowę założyła masakra z tymi babolcami Już nie wspomnę o jej uprawianiu wspinaczek po szawkach kuchennych żeby zobaczyć co ciekawego jest na blacie na krzesełko do jedzenia, to drewniane wysokie sama włazi musieliśmy jej barierkę zdemontować bo przez nią się gramoliła Synek to przy niej aniołek był ![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() B_A_J - pomysłowa jest i silna, tak jak Lusia W sumie same zalety Ino jakie to męczące dla rodziców... ![]()
|
||||
|
||||
|
Widziałam ten nocnik z Kubusiem, dużo mniejszy otwór ma...
No ale na razie się z kupnem muszę wstrzymać, bo mąż by chyba ze śmiechu padł. Swoją drogą trzeba ten Kubusiowy nocnik dodać i popisać mu dobre recenzje, żeby ludzie wiedzieli że jest OK.
|
|||
|
|||
|
Ten z Kubusiem to tak do końca idealny też nie jest, bo znowu jest stosunkowo niski i płytki. Przykleja się do pupki i jak Natka wstaje z nocnika to razem z nim się zdarza.
![]() Chemical a'propos triku 3672 pomyśl sobie, że będzie gorzej... Jak sobie przypomnę co ja wyprawiałam w wieku 4-8 lat, to już się boję. |