Kontakt Blog Forum Moja Bangla Rejestracja Co to jest Bangla? Strona główna

Zakupy dla dzieci Co kupować dla urwisów oraz tych spokojniejszych obywateli;) Pytania i opinie o konkretnych produktach
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09-03-2010, 00:52
Chemical Chemical jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

A tu filmiki:
http://dziendobrytvn.plejada.pl/29,2...sci_detal.html
http://dziendobrytvn.plejada.pl/29,2...sci_detal.html
stare 11-03-2010, 00:16
gregona gregona jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Piłkę mam już ponad rok Kuzynka jest instruktorką szeroko pojętego aerobiku, także ćwiczą na piłkach i nas przekonała do kulistości Ja mam firmy meteor, z ABS tzn. kiedy zrobi się w niej dziurka to nie wybucha, a tylko schodzi z niej powietrze (jedną tak małżon wykończył :P ) Na kartonowym opakowaniu, w którym była zapakowana są ilustracje z ćwiczeniami. Piłka służy nam za siedzisko, wymusza prostowanie pleców, więc ćwiczy się na niej prawidłową postawę. W ciąży rewelacyjnie odciążała odcinek lędźwiowy ( także w ciąży się na niej świetnie ćwiczyło szczególnie, że mam film instruktażowy z ćwiczeniami na piłce).
Poza tym robi furorę wśród odwiedzających, każdy lubi sobie na niej "poskakać ". Jak młody miał kolki to właśnie trzymanie go i skakanie na piłce pomogło (o dziwo metoda niejednej znajomej nam rodziny), a teraz jak jest większy to sobie ćwiczymy na niej - kładę go na piłce na brzuszku i turlamy się. Piłka wbrew pozorom jest stabilna, nie ślizga się i co ważne tyłek się na niej nie odparza (koleżanka kupiła taką z tesco i mówi, że tragedia pod tym względem)
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg meteor.jpg (34.4 KB, 5 wyświetleń)
Odpowiedź z Cytatem
stare 16-03-2010, 00:16
Większy bangler

Domyślnie

Przyszła mi ta piłka Soffball 40cm.

Tylko jest jajowata zdziebko Średnicę biegunową ma mniejszą, niż średnicę równikową, że tak się wyrażę.
Będę pisać do sprzedawcy, o co chodzi...
Nie jest to dokuczliwe, ale chcę wyjaśnić sprawę.

Tak poza tym to super, ta wielkość jest fajna dla dziecka, bo bardziej w "jego skali" I niedługo nawet do siedzenia się nada
stare 16-03-2010, 00:22
Większy bangler

Domyślnie

P.S. Ta jajowatość to z 1,5cm różnicy między średnicą biegunową, a równikową

Taaaak, a ja, zboczuch piłkowy, już oglądam Soffball Maxafe 26 lub 30 cm Niby do pilatesu, ale do zabawy też by może dała radę?

A może z jakiś innych firm takie maluszki są?

Ostatnio edytowane przez Chemical ; 16-03-2010 o 00:29.
Odpowiedź z Cytatem
stare 16-03-2010, 19:29
B_A_J B_A_J jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

u nas też te piłki zagościły się na dobre. Pierwszą kupiłam synowi jak miał ok. 1,5 roku taką z dwoma wypustkami do trzymania, bujaliśmy się na niej i turlaliśmy na okrągło. Jak podrósł to sam wyczyniał na niej niestworzone akrobacje, ale niestety w ferworze zabawy pewnego pięknego dnia nasz pies rzucił się na piłkę z zębami i zeszło z niej powietrze . Piłkę wykorzystywałam kiedy byłam w drugiej ciąży, siadałam sobie na niej okrakiem i bujałam, co to za ulga dla kręgosłupa była. Teraz mamy drugą piłę ale mniejszą dla córki i też uwielbia na niej się kulać, albo łąpie piłkę oburącz podnosi do góry, a z racji mikro wzrostu zasłania sobie wtedy pole widzenia i biegnie taranem np. w ścianę, odbicie od ściany i gleba, niezły mamy ubaw
Odpowiedź z Cytatem
stare 16-03-2010, 23:36
Większy bangler

Domyślnie

Na pytanie, czemu Soffball jest troszeczkę jajowata, sprzedawca odpisał że piłki z serii dziecinnych (Soffball, Crystal Drop) to są zabawki (mają zabawkowy VAT i takie tam) i ich proces produkcyjny nie jest tak restrykcyjny, jak produktów medycznych (np. piłek rehabilitacyjnych Gymnastik Ball lub terapeutycznych Eggball) i dlatego ten kształt może trochę od sferycznego odbiegać

1,5cm różnicy na średnicy to nie dużo, nam nie wadzi, ale piszę co by było wiadomo

Teraz się waham czy wziąć Soffball Maxafe 26cm czy 30cm...
stare 16-03-2010, 23:45
zanetkaf zanetkaf jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

Ja bym brała większą, jak będzie nieco za duża, to córa do niej dorośnie, a jak 26 okaże się za mała to klops .
Odpowiedź z Cytatem
stare 16-03-2010, 23:58
Większy bangler

Domyślnie

Tym bardziej, że zawsze można trochę słabiej dopompować.

Lusiowa odległość od ziemi, do dołu podkolanowego, to o ile dobrze pamiętam - 23cm... Powinna grać ta 30cm, w razie czego ją zdekompresuję
stare 17-03-2010, 13:54
Większy bangler

Domyślnie

No i git, piłeczka kupiona
Soffbal maxafe 30cm
Luśka oszaleje z radości

Mi naprawdę odwaliło z tymi piłkami - ale co poradzę, jak one są tak wciągająco-fajowe?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 935396485.jpg (8.1 KB, 4 wyświetleń)
stare 23-03-2010, 22:25
Większy bangler

Domyślnie

zanetkaf - chciałam jeszcze tylko napisać, że Soffball Maxafe 30cm dla Luśki (prawie 2,5 roczku, 93cm wzrostu) jest akuratna, idealna, jak w mordę strzelił, siedzi na niej pięknie, poza tym jest kulista (a nie jajowata) i w ogóle najlepsza jaką do tej pory miałam.

Bookmarks

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów