|
||||
|
|||||||||
|
|
||||
|
||||
|
A tu filmiki:
http://dziendobrytvn.plejada.pl/29,2...sci_detal.html http://dziendobrytvn.plejada.pl/29,2...sci_detal.html
|
||||
|
||||
|
Piłkę mam już ponad rok
Kuzynka jest instruktorką szeroko pojętego aerobiku, także ćwiczą na piłkach i nas przekonała do kulistości Ja mam firmy meteor, z ABS tzn. kiedy zrobi się w niej dziurka to nie wybucha, a tylko schodzi z niej powietrze (jedną tak małżon wykończył :P ) Na kartonowym opakowaniu, w którym była zapakowana są ilustracje z ćwiczeniami. Piłka służy nam za siedzisko, wymusza prostowanie pleców, więc ćwiczy się na niej prawidłową postawę. W ciąży rewelacyjnie odciążała odcinek lędźwiowy ( także w ciąży się na niej świetnie ćwiczyło szczególnie, że mam film instruktażowy z ćwiczeniami na piłce). Poza tym robi furorę wśród odwiedzających, każdy lubi sobie na niej "poskakać ". Jak młody miał kolki to właśnie trzymanie go i skakanie na piłce pomogło (o dziwo metoda niejednej znajomej nam rodziny), a teraz jak jest większy to sobie ćwiczymy na niej - kładę go na piłce na brzuszku i turlamy się. Piłka wbrew pozorom jest stabilna, nie ślizga się i co ważne tyłek się na niej nie odparza (koleżanka kupiła taką z tesco i mówi, że tragedia pod tym względem) |
|
|
||||
|
||||
|
Przyszła mi ta piłka Soffball 40cm.
Tylko jest jajowata zdziebko Średnicę biegunową ma mniejszą, niż średnicę równikową, że tak się wyrażę. Będę pisać do sprzedawcy, o co chodzi... Nie jest to dokuczliwe, ale chcę wyjaśnić sprawę. Tak poza tym to super, ta wielkość jest fajna dla dziecka, bo bardziej w "jego skali" I niedługo nawet do siedzenia się nada ![]()
|
||||
|
||||
|
P.S. Ta jajowatość to z 1,5cm różnicy między średnicą biegunową, a równikową
![]() Taaaak, a ja, zboczuch piłkowy, już oglądam Soffball Maxafe 26 lub 30 cm Niby do pilatesu, ale do zabawy też by może dała radę?A może z jakiś innych firm takie maluszki są?
Ostatnio edytowane przez Chemical ; 16-03-2010 o 00:29. |
|
|
||||
|
||||
|
u nas też te piłki zagościły się na dobre. Pierwszą kupiłam synowi jak miał ok. 1,5 roku taką z dwoma wypustkami do trzymania, bujaliśmy się na niej i turlaliśmy na okrągło. Jak podrósł to sam wyczyniał na niej niestworzone akrobacje, ale niestety w ferworze zabawy pewnego pięknego dnia nasz pies rzucił się na piłkę z zębami i zeszło z niej powietrze
. Piłkę wykorzystywałam kiedy byłam w drugiej ciąży, siadałam sobie na niej okrakiem i bujałam, co to za ulga dla kręgosłupa była. Teraz mamy drugą piłę ale mniejszą dla córki i też uwielbia na niej się kulać, albo łąpie piłkę oburącz podnosi do góry, a z racji mikro wzrostu zasłania sobie wtedy pole widzenia i biegnie taranem np. w ścianę, odbicie od ściany i gleba, niezły mamy ubaw ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Na pytanie, czemu Soffball jest troszeczkę jajowata, sprzedawca odpisał że piłki z serii dziecinnych (Soffball, Crystal Drop) to są zabawki (mają zabawkowy VAT i takie tam) i ich proces produkcyjny nie jest tak restrykcyjny, jak produktów medycznych (np. piłek rehabilitacyjnych Gymnastik Ball lub terapeutycznych Eggball) i dlatego ten kształt może trochę od sferycznego odbiegać
![]() 1,5cm różnicy na średnicy to nie dużo, nam nie wadzi, ale piszę co by było wiadomo ![]() Teraz się waham czy wziąć Soffball Maxafe 26cm czy 30cm...
|
|||
|
|||
|
Ja bym brała większą, jak będzie nieco za duża, to córa do niej dorośnie, a jak 26 okaże się za mała to klops .
|
|
|
||||
|
||||
|
Tym bardziej, że zawsze można trochę słabiej dopompować.
Lusiowa odległość od ziemi, do dołu podkolanowego, to o ile dobrze pamiętam - 23cm... Powinna grać ta 30cm, w razie czego ją zdekompresuję ![]()
|
||||
|
||||
|
No i git, piłeczka kupiona
![]() Soffbal maxafe 30cm Luśka oszaleje z radości ![]() Mi naprawdę odwaliło z tymi piłkami - ale co poradzę, jak one są tak wciągająco-fajowe? ![]()
|
||||
|
||||
|
zanetkaf - chciałam jeszcze tylko napisać, że Soffball Maxafe 30cm dla Luśki (prawie 2,5 roczku, 93cm wzrostu) jest akuratna, idealna, jak w mordę strzelił, siedzi na niej pięknie, poza tym jest kulista (a nie jajowata) i w ogóle najlepsza jaką do tej pory miałam.