KontaktMoja BanglaForumArtykułyZdjęciaOpinieStrona główna

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 04-07-2010, 01:40
Chemical Chemical jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie Wasze zakupowe hity wyprawkowe

Dla dziecka kupuje się setki produktów, ale pewnie macie takie, z których jesteście zadowolone do granic możliwości, które polecacie każdemu i w ogóle jak na nie patrzycie, to jesteście happy, że je macie

No to taka zabawa: każda wybiera swoje prywatne zakupowo-dzieciowe TOP 5
stare 04-07-2010, 02:04
Większy bangler

Domyślnie

No to zacznę, dla rozgrzewki:

1. Spacerówka Emmaljunga Scooter - ubóstwiam niezmiennie od ponad 2 lat, doceniam na każdym spacerze, a co ciekawe - wcale mi się nie nudzi

2. Wanienka Ikea Lattsam - optymalna jest, po prostu. Córa ma prawie 3 lata i nadal się w niej kąpie. Świetnie ją ktoś zaprojektował.

3. Buciki Superfit - jedyne, które nam pasują: akuratna tęgość (raczej szczupłe), podeszwa elastyczna, lekkie, prosta (praktyczna) konstrukcja. Gdyby ich nie było, to bym się musiała ostro napocić z kupnem butów dla córki. A tak idę, i kupuję Superfity

4. Maść Linomag - świetna, prymitywna maść do okolic pieluszkowych, łatwo się rozsmarowuje, świetnie pielęgnuje, skutecznie chroni.

5. Książka "Mądrzy Rodzice" - trzeba przeczytać. Wyniki badań naukowych nad mózgiem dziecka, sugestywne zdjęcia z tomografów, opisy mechanizmów fizjologicznych i biochemicznych - dla wiedzy rodzica. A co on sobie w związku z tym wymyśli w kwestii wychowania, to jego sprawa.
stare 04-07-2010, 10:57
dziubekap dziubekap jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie

Fajny temat.

U nas wygląda to następująco, przy czym kolejność jest przypadkowa - wszystkie te rzeczy są lub były dla mnie niesłychanie ważne.

1. Katarek i Aspirator Otrivin/Otrisalin do nosa - niezbędnik praktycznie od urodzenia. Nie wyobrażam sobie walki z katarem bez tych urządzeń.

2. Wózek Maclaren XLR - płynność, lekkość, komfort. Cenię go za solidność i za atrakcyjny wygląd.

3. Biustonosz do karmienia Triupmh - niezniszczalny, komfortowy, wygodny. Służy od samego początku do teraz ( 12 miesięcy).

4. Gwiazdka pozytywka projektor, Starlight Dreamshow TOMY - szkoda, że odkryłam ją tak późno...Prosta, zgrabna, tania, a tyle możliwości.

5. Leżaczek Bujaczek Fisher Price - chociaż chwila wytchnienia dla rąk i kręgosłupa, gdy ma się noworodka na starcie o masie 4.500 kg, który nie lubił leżeć w łóżeczku.

i dodałabym jeszcze Krem Specjalny Emolium - przy atopiku i alergiku mój niezbędnik do dziś.
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-07-2010, 12:04
Pete Pete jest nieaktywny
Większy bangler

Domyślnie

Ale fajny temat!! Ja muszę pomyśleć bo to było już jakiś czas temu jak gromadziłam wyprawkę
Jakbym miała możliwość kupić tylko 5 rzeczy to bym się zdecydowała na:

-pieluchy jednorazowe bez wskazywania na producenta, bo sprawdzały się różne na różnych etapach, ale raczej były to Pampers Active Baby lub Huggies Super Flex i Huggies do nauki nocnikowania Huggies Pull Ups
-wózek głęboki osobno z wózkiem spacerowym, tzn na pewno nie kombajn typu 3 w 1, u nas był to Bebe Confort, Trophy Avenue, z gondolą Prelude, dość modny te 6-7 lat drugim wózkiem było Chicco i jeszcze jeden wózek chybaSprint Baby Dreams, ale widzę, że ich chyba nie oceniłam, zaraz to zrobię..., byłam z tych wszystkich wózków bardzo zadowolona i odsprzedałam je potem
-krople Sab Simplex lub Bobotic
-Nurofen dla dzieci, z taką strzykawką do podawania
-Krzesełko Prima Pappa Diner, (Peg Perego) także bardzo zadowolona i odsprzedałam później.

Na razie tyle wypisałam i podlinkowałam, żeby komuś kto będzie chciał skorzystać, było łatwiej
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-07-2010, 23:38
I_m_e I_m_e jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie

Hej! To może i ja dopisze cudowną piątkę

1.Spacerówka Peg Perego pliko p3! (własnie emeryturka w piwnicy czeka na ten wózeczek ale sprawial się swietnie przez ponad 2 lata eksploatacji takiej czasem wręcz ekstremalnej - woził sporo zakupów, jeździł po lesie , był z nami w górach ).

2. Przewozówka Maclaren Volo ! Korzystamy w dalszym ciągu .

3. Kruzela z pilotem Fisher Price (nie trzeba było co chwilkę wstawać i się też pokazywać

4. Leżaczek bujaczek Fisher Price - fajny do karmienia , do zabierania ze sobą malucha do łazienki/ kuchni czasem nawet do spania.... ale na krótko.

5. Kosmetyki Hipp - przy wcześniaku zdały egzamin rewelacyjnie w każdym względzie .
stare 05-07-2010, 10:43
mihiho mihiho jest nieaktywny
Młodzież banglowa

Domyślnie świetny temat

jestem właśnie na etapie tworzenia listy wyprawkowej (termin mam na 14. października), bardzo się cieszę, że powstał ten wątek. Już rozglądam się na allegro za leżaczkami-bujaczkami, po przeczytaniu kilku opinii. Za ok 12 m-cy prawdopodobnie sama dopiszę tutaj moje TOP 5.
Odpowiedź z Cytatem
stare 05-07-2010, 17:17
B_A_J B_A_J jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

Teraz ja, po doświadczeniu z dwójką bąbelków

1. Wanienka z Ikea, świetna pod każdym wzgledem, pojemna, mieści się w każdej łazience, można bezproblemu zanieść ją do pokoju kąpielowego, dziecko stabilnie w niej siedzi, i na długo starcza pomimo wydawałoby się małego rozmiaru , obecnie wanienka jest koszem na pranie

2.Śpiworek do wózka, zapinany po bokach na długie zamki, wewnątrz polar, cieplutko zimą, nie trzeba kombinować kołderek,poduszeczek itp. wkładasz dziecko zapinasz i gotowe, Łatwe w pielęgnacji ,do tego bez problemu można przepiąć do spacerówki, ma dziury na pasy.

3. Drewniane krzesełko do siedzenia , które rośnie razem z dzieckiem, my mamy Geuther, posłuży dziecku przez kilka dobrych lat.

4. Krem Weleda na pieluszkowe podrażnienia, rewelacyjne w skuteczności a do tego ten zapach.

5. Skórzane kapciuszki,(Pololo, Robeez itp) nie uciskają stópki, nie ślizgają się, są jak druga skóra. Moje dzieci kochają te kapcie mama zresztą też

6. Owcze futerko na siedzisko i oparcie spacerówki,fotelika samochodowego, do leżenia, rewelacja po prostu. Nie martwisz się że twojemu dziecko jest zimno, czy że się poci, bo ma tę właściwość że zimą ogrzewa a latem ochładza, dziecko siedząc w wózku nawet w 30 stopniach nie ma ani jednego właoska mokrego od potu, poza tym dziecko ma mięciutko i milutko pod pupą i pleckami. Można samemeu wyprać, dodatkowo stanowi ochronę przed zabrudzeniem tapicerki wózka czy fotelika. Nie zsuwa się w wózku, wszystkie podkładane kocyki czy pieluszki "wymiękają" przy futerku

Ostatnio edytowane przez B_A_J ; 05-07-2010 o 17:59.
Odpowiedź z Cytatem
stare 05-07-2010, 18:31
Tygrysowa Tygrysowa jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

To ja się też dopisze, fajny temat, może warto by było założyć wątek o niewypałach wyprawkowych- ja parę mam

1. Absolutny hit- polecany każdej mamie: Chusta tkana skośnokrzyżowo, wiązana: zaczynaliśmy od Nati i LenyLamb ale równie dobrze sprawdziły nam się samoróbki z allegro, chust mam kilkanaście żeby pasowały do butów i torebki ale takiego fioła to nie polecam.

2. leżaczek- bujaczek fishera taki do 20kg- mój szkrab uwielbia w nim jeść do tej pory, jak była mały (choć wiem że się nie powinno trzymać w nim dzieci które nie siedzą) korzystaliśmy z niego codziennie w kuchni w łazience na tarasie- jak musiałam coś zrobić a podłoga nie nadawała się dla szkraba.

3. Przewijak- firma obojętna, my mamy na łóżeczkowy i naścienny Ikei w łazience- oba rewelacja moje dziecko nie umie być przewijane gdzie popadnie- wierci się i wyrywa, za to położone na przewijaku spokojnie czeka na koniec toalety. Tak więc teraz gdziekolwiek gdzie nie jedziemy bierzemy ze sobą przeiwjak na łóżeczko

4. Bielizna firmy Anita troszkę szkoda mi było na nią kasy ale byli jedyni w sklepie z rozmiarem 80H- po ponad roku wiem że nie do zdarcia jak inne firmy (alles, amazonka i melisa).

5. Laktator elektryczny- mój Medeli- szkoda że kupiłam go dopiero tak późno najpierw miałam ręczny strata czasu- a jednak zapas mleczka w zamrażarce się przydaje. Polecam też zestaw do karmienia Medeli- rzeczywiście nie zaburza ssania i nie trzeba namachać się łyżeczką

6. Sterylizator mikrofalowy ja miałam Avent ale pewnie sprawdza się każdy inny. Mimo że karmiłam piersią czasem trzeba oś wygotować np: laktator Wygotowywanie w garze rzeczy dziecka było ponad moje siły. Żałuje, że kupiłam go tak późno- 3 miesiąc
Odpowiedź z Cytatem
stare 05-07-2010, 21:41
Większy bangler

Domyślnie

Ej noo, miało być 5

Co to za naginanie zasad topiku

Tygrysowa - a co to za "zestaw do karmienia Medela"?
stare 05-07-2010, 23:54
Tygrysowa Tygrysowa jest nieaktywny
Mały bangler

Domyślnie

No dobra ale 5 to tak mało

http://www.medela.com/ISBD/breastfee...eedsfeeder.php u mnie się rewelacyjnie sprawdził, chociaż tygrys nie miał problemów ze ssaniem ani nie był w żadnej z tych grup dla których zestaw jest przeznaczony. Na allegro kupiłam za jakieś 70zł- cały zestaw butelka, 2 smoczki, 2 membranki, nakrętka, kapsel i zaworek.

I powiem Wam jedno udało mi się karmić w sposób mieszany (pierś- butelka) jak już wróciłam do pracy 10 miesięcy, a podobno to niemożliwe
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady pisania postów