|
||||
|
|||||||||
|
|
||||
|
||||
|
Wpadłam dziś do Reala i zaszłam na dział zabawkowy. Dawno tam nie byłam, bo córę ostatnio zabawki zupełnie nie rajcują. No i oczy mi z orbit wyszły, co za ceny...
Jakoś zabawki podrożały ostatnio? Duplo z pierwszego załącznika - 39zł. Jakiś taki mały plastikowy pierdolnik, z drugiego załącznika - 29zł. Zestaw Duplo jak w trzecim załączniku - 199zł. Toż tam jest 10klocków, 4 zwierzaki typu odlew z plastiku i 1 ludzik. Albo Chiqui BABY born, z czwartego załącznika, laleczki wielkości 3cm, fatalnie wykonane, szpary na złączeniach plastików i takie tam - 20zł za sztukę. Kurcze, ja tam się nie nastawiam, że ma być tanio, ale bez przesady ![]()
|
|||
|
|||
|
He, he, he.
"Mały plastikowy pierdolnik z drugiego załącznika" to największy hit i szał wśród dziewczynek mniej więcej 4-5 letnich - nawet gazetki o nich wydają. Na placu zabaw jak nie masz przynajmniej dwóch "petszopów" to w ogóle nie masz co sie pokazywać. |
|
|
||||
|
||||
|
Spoko, dobrze wiedzieć, może założę zawczasu jakieś osobne konto oszczędnościowe co by mieć za co kupować te "petszopy", jak przyjdzie czas
![]() Czy co tam wówczas będzie modne ![]()
|
||||
|
||||
|
Hm, Guniek ma 6 petszopów
20 zł to okazja...![]() kocha te swoje petszopki i śpi z nimi |
|
|
||||
|
||||
|
Kurcze, to człowiek w błogiej niewiedzy żyje...
Przeginka z tymi "petszopami", to są kawałki gumy? Czy mają jakąś "funkcjonalność"? Muszę kupić ze dwa, bo sezon piaskownicowy idzie, co by nie było ![]() Najgorsze, że to jest takie typowe "zbieractwo", czyli finansowa studnia bez dna.
|
||||
|
||||
|
Funkcjonalność zerowa
![]() do piaskownicy chyba za małe, chyba że do zamku z piasku.. |
|
|
|||
|
|||
|
Jescze paskudne, bo bez bez pomocy katalogu nie jestem w stanie rozpoznać jakie zwierzę przedstawia. Czyli tak naprawdę wartość edukacyjna żadna.
Do piaskownicy się nie nadają, bo główka zaciera się od piasku i przestaję sie trząść. Zamki, domki itp. kosztują do tego ustrojstwa po trzy stówy. U nas na podwórku to jest szał na pet szopy. |
|
|
||||
|
||||
|
Zanetka - a bo napisałaś, że bez petszopów na placu zabaw nie ma się co pokazywać, stąd napisałam że idzie sezon piaskownicowy i muszę się zaopatrzyć
![]()
|
|||
|
|||
|
My to już w zeszłym roku w dwa się wyposażyłyśmy, bo Natka lubiła za starszymi dziewczynkami biegać, a jak miała swoje pet szopy to nawet ją do zabawy brały.
Chemical załapałam o co "kaman" , chciałam tylko ostrzec, że na plac zabaw oki, ale na piasek to trzeba uważać. |
|
|
||||
|
||||
|
No w sumie to każde pokolenie coś zbiera, tylko u nas to były te papierki z gum Donald, Turbo, potem takie "kapsle" plastikowe, pamiętacie, kolorowe karteczki (takie wkłądy do segregatorów) itp. itd..
Ale na petszopach to ma interesik producent ![]() I sumie te laleczki, co wlepiałam u góry, to też chyba chcą się jako takie "zbieractwo" wypromować ![]()