|
||||
|
|||||||||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Za oknem zima, która nie wiadomo kiedy nas pożegna a już kuszą nas oferty wakacyjnego wyjazdu. Patrząc na zdjęcia słonecznych plaż człowiekowi od razu robi się cieplej na sercu. A jak z waszymi planami, czy macie jakieś sprawdzone sposoby na tani urlop na dodatek z dziećmi, czy warto korzystać z ofert First czy może Last Minute? Jakie są wasze ulubione miejsca wypoczynku? Jeździcie w sezonie czy poza nim? Czy wogóle już zastanawiacie się gdzie spędzicie tegoroczne wakacje?
|
|
|
||||
|
||||
|
No jasne
My jak zwykle musimy skoczyć do Zakopanego. Musimy bo jak nie skoczymy to potem potwornie tęsknimy. Także miejsce już na nas czeka![]() Może pojedziemy też do Krakowa w maju, ale to tak tylko na kilka dni wyskok, żeby pokazać synowi Wawel i posiedzieć w innym miejscu troszkę ![]() Na wyjazd w ciepłe kraje się nie odważyłam jednak, te samoloty to jakieś takie... )) hehe |
|
|
||||
|
||||
|
A jak wam się podróżuje z małymi dziećmi? W jakim wieku dzieci zaczynają kumać, co to zabytek i tym podobne? Bo moje to w wieku kopaczy plażowych raczej są
![]() Samoloty są ok ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ja z Lusią podróżuję pociągiem, bo nie mamy auta, zresztą z takim ruchliwym szkrabem to nawet wygodnie, bo można biegać po przedziałach, korytarzach i takie tam, w foteliku by nie wysiedziała
![]() Lusię radują rozmaite atrakcje, nie pod kątem "zabytek" ale raczej "ło w mordę, ale duży zegar tam na górze" ![]() Do muzeów chodzimy i jej się podoba, ale oglądamy, ja jej tłumaczę, nie czytamy opisów A na wakacje to nad Bałtyk byśmy chciały ![]()
|
||||
|
||||
|
hmmm, wakacje, lato, słońce, ciepło, dużo ciepła ...... rozmarzyć się można gdy za oknem -20
![]() Ja już te nadchodzące wakacje planuję od zeszłych wakacji kiedy to w końcówce ciąży nigdzie się nie ruszyliśmy. Marzy mi się moja Mała Królewna w kostiumie kąpielowym stawiająca babki z piasku na plaży w Jastrzębiej Górze, byle by pogoda dopisała ![]() A że w tym roku na festivalu opener gra Pearl Jam i mój mąż za nic tego koncertu nie odpuści to połączymy jedno z drugim, wszak z Jastrzębiej Góry do Gdyni nie tak daleko ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
ha ha my nad morze nie jeździmy bo mieszkamy na półwyspie helskim i widzimy je z każdego okna. Jeździmy na wakacje nad jeziora, może w tym roku w góry, ale zobaczymy jak finanse nam pozwolą.
|
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Oj no mój syn w zeszłym roku bardzo był zainteresowany zamkami i krążyliśmy z nim po zamkach.
Interesowało go to mocno. Ale to on sam nam mówił co go interesuje i z tego dopiero wywnioskowaliśmy co by chętnie oglądał. Turnieje rycerskie, zamki i takie tam. W tym roku będziemy jeździć po turniejach z kolei ![]() Syn miał 5 lat skończone jak zaczął sam chcieć oglądać różne takie "zabytki". Wcześniej nie przejawiał żadnych konkretnych zainteresować i nudziły go nasz wycieczki w teren a szczególnie oglądanie własnie zabytków.. |
|
|
||||
|
||||
|
Pete - a ile Twój syn ma lat teraz?