Liofilizowana kultura drożdżowa szczepu Saccharomyces boulardii, frukto-oligosacharydy, aromat, sacharynian sodu - substancja słodząca, witamina C - przeciwutleniacz, stearynian magnezu - substancja przeciwzbrylająca.
1 saszetka zawiera:
Saccharomyces boulardii 2 x 109 jtk
Fruktooligosacharydy 808 mg
Lacton Forte Saszetki znajduje zastosowanie:
* uzupełniając korzystną florę jelitową układu pokarmowego, szczególnie w trakcie oraz po stosowaniu antybiotyków
* korzystnie wpływając na liczbę wypróżnień
* ograniczając kolonizację układu pokarmowego przez niekorzystne dla niego mikroorganizmu
* utrzymując prawidłowy skład i pH flory bakteryjnej układu pokarmowego m.in. podczas podróży, poprzez stymulację wzrostu korzystnych dla organizmu szczepów bakterii
* przyczyniając się do wzmacniania odporności na poziomie układu pokarmowego.
Działanie
Saccharomyces boulardii - korzystnie wpływa na układ pokarmowy człowieka drożdże termofilne o właściwościach probiotycznych
Fruktooligosacharydy - prebiotyki - nie ulegające trawieniu składniki żywności, które stymulują rozwój bakterii korzystnych dla zdrowia, dzięki czemu pożyteczne szczepy bakteryjne stają się dominujące w organizmie.
Dawkowanie:
Dzieci powyżej 3 roku życia: 1 saszetka dziennie.
Osoby dorosłe: 1-2 saszetki dziennie.
Zawartość saszetki należy rozpuścić w przegotowanej, ostudzonej wodzie lub innym płynie, można także dodać do posiłku.