VEGETA już od 45 lat uszlachetnia smak potraw w ponad trzydziestu krajach świata. Została wynaleziona w laboratoriach firmy PODRAVKA pod koniec lat 50., w zespole pod kierownictwem Pani profesor Zlaty Bartl, która tak opowiedziała o początkach VEGETY: „Pewnego dnia znalazłam na swoim biurku buteleczkę z opisem procentowym komponentów. Wiedziałam, że możemy zrobić lepszy od tego wyrób. Wykorzystaliśmy warzywa, dodaliśmy grzyby suszone i przyprawy, dodaliśmy witaminy B1 i B2, dzięki którym otrzymała ona charakterystyczną żółtą barwę”.
VEGETA szybko przyjęła się na rynku, a jej obecność w ponad trzydziestu krajach świata świadczy o jej jakości i specyfice tego wyrobu, zaś sama nazwa stałą się synonimem przyprawy do potraw. Mimo ostrej konkurencji i ciągłych prób podrabiania VEGETY, jej sprzedaż i popularność nadal rosną. Vegeta jest znana i lubiana na polskim rynku od ponad 28 lat. To oryginalna i uniwersalna przyprawa do potraw, której nie dodaje się chyba tylko do lodów.
Niesmaczny syf, dobry do przyprawiania bezpłciowego żarcia z czasów komuny. Każdej potrawie nadaje ten sam, ochydno-słony smak.
Stosowany przez kuchennych dyletantów i leniów kulinarnych.
Wystrzegaj się...
zobacz całą opinię