Konfitury Babuni, różne smaki (Stovit)

0 kupi ponownie
4 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (4)

O produkcie

Niskosłodzone, pyszne konfitury konfitury wytwarzane bez konserwantów i sztucznych barwników. Idealnie nadają się na rodzinne śniadanie lub przedpołudniową przekąskę z przyjaciółmi. Znakomicie smakują w towarzystwie świeżego pieczywa i masła. Podkreślają smak croissantów, bułek maślanych, chałek, ciast drożdżowych, wypieków z ciasta francuskiego. Doskonałe do pieczywa, naleśników i wszelkiego rodzaju deserów w tym lodowych. Produkty wyróżnia oryginalne opakowanie, elegancka szata graficzna z charakterystycznym papierowym kapturkiem na wieczku. Pękaty szklany słój (250 g), przykryty serwetą, kojarzy się niewątpliwie z widokiem pyszności ustawionych na półkach domowej spiżarni, złoty emblemat na wieczku dodaje elegancji, a smakowite owoce przedstawione na serwetce zachęcają do natychmiastowego skosztowania. Konfitury Babuni dostępne są w 7 smakach: Konfitura Babuni z wiśni - wiśnie dostarczają organizmowi antyoksydanty, unieszkodliwiające działanie w organizmie wolnych rodników odpowiedzialnych za rozwój wielu chorób. Inne przeciwutleniacze zawarte w wiśniach to witamina C i karoten – przeciw działają chorobom i utrzymują nasze ciało w dobrej kondycji, np. spowalniają powstawanie zmarszczek. Wiśnie zawierają dużo potasu, wapnia i magnezu, a to pierwiastki odpowiedzialne za wzmocnienie pracy serca. Konfitura Babuni z czarnych porzeczek – czarna porzeczka to bogactwo witaminy C, zawierają również duże ilości potasu, wapnia, magnezu, żelaza, witaminy E, a także rutyny, która wzmacnia naczynka krwionośne. Konfitura Babuni z jagód – jagody bogate są w wapń, żelazo, fosfor oraz witaminy A, B1, B2, C i PP. Zawierają wakcyninę (substancja która działa podobnie jak insulina). W pewnym stopniu leczy cukrzycę, gdyż obniża poziom cukru we krwi. Konfitura Babuni z malin – te soczyste i aromatyczne owoce dostarczają znacznych ilości witaminy C. Zawierają błonnik, prowitaminę A, witaminy B1, B2, B6, cukry, pektyny, kwasy organiczne, sole wapnia, żelaza i fosforu. Maliny od dawna znane są ze swego działania napotnego, dlatego zaleca się stosować je przy przeziębieniach. Konfitura Babuni z truskawek – truskawki bogate są w witaminy: C, A, z grupy B oraz żelazo, kwas foliowy, potas, wapń, magnez. Są niskokaloryczne i poprawiają przemianę materii. Konfitura Babuni z brzoskwini – owoce brzoskwini zawierają dużo składników odżywczych, są niskokaloryczne, i poleca się je w kuracjach odtłuszczających. Z uwagi na zasadotwórcze i moczopędne działanie znajdują zastosowanie w diecie chorych na reumatyzm i nerki. Brzoskwinie są źródłem błonnika, potasu, fosforu, magnezu, witaminy A, B1, B2, B3, B6 i C oraz kwasu foliowego. Konfitura Babuni z moreli - niskosłodzone, pyszne konfitury wytwarzane bez konserwantów i sztucznych barwników źródło mikroelementów i witamin. Doskonale do pieczywa, naleśników i wszelkiego rodzaju deserów.

Opinie

DODAJ OPINIĘ