ProBody to pieczywo o wysokiej zawartości białka, o obniżonej zawartości węglowodanów. Ze składnikami pełnoziarnistymi i nasionami
- ProBody zawiera około 90% mniej węglowodanów i około 300% więcej białka niż zwykłe chleby mieszane.
- ProBody - pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!
- Dzięki temu ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów żywienia.
- Świetnie sprawdza się także w uzupełnieniu diety diabetyków! Dzięki tak niskiemu IG pieczywo ProBody jest wolno przyswajalne i stężenie glukozy we krwi wzrasta stopniowo – ułatwia to kontrolę poziomu cukru we krwi!
- Smaczny chleb, długo zachowujący świeżość!
- Doskonałe pieczywo na tosty o świetnym smaku!
Skład ProBody, czyli formuła Low Carb bez tajemnic!
Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej receptury w skład której wchodzi m.in.:
białko pszenne, mąka sojowa, śruta sojowa,
składniki pełnoziarniste: pełnoziarnista mąka pszenna orkiszowa, zakwas z pełnego ziarna pszenicy orkisz,
nasiona: siemię lniane (żółte i brązowe), nasiona słonecznika, sezam,
błonnik jabłkowy, otręby pszenne.