Serek waniliowy zawiera 6% tłuszczu. Jest źródłem wysokowartościowego białka, jako produkt pochodny mleka zawiera duże ilości wapnia, witamin A i D, oraz witamin z grupy B. Znajdujący się w nim tłuszcz, główny składnik energetyczny produktu, jest łatwo przyswajalny przez organizm. Walory smakowe i odżywcze sprawiają, że serek ma szerokie zastosowanie: doskonały na śniadanie, jako pełnowartościowy posiłek, w formie przekąski w ciągu dnia, lub deseru, a także jako składnik w przygotowaniu innych produktów (naleśników, sernika na zimno).
Skład: twaróg odtłuszczony, śmietanka, cukier trzcinowy, naturalny aromat waniliowy, substancja zagęszczająca: pektyna, mączka chleba świętojańskiego.
Certyfikowany produkt ekologiczny. Wyprodukowany z mleka pasteryzowanego pochodzącego z certyfikowanych gospodarst ekologicznych mieszczących się na terenie Warmii i Mazur. Mleko nie zawiera zanieczyszczeń GMO...
zobacz całą opinię