zgłoś błąd lub sugestię

Bulionetka, Bulion drobiowy, Bulion Wołowy (Knorr)

2.89
średnia ocena na podstawie 9 opinii
Ten produkt znajdziesz w tych kategoriach: Zobacz inne produkty firmy:
 Filtruj: 
Użytkownik ~ssiosstercja
Margaryna, sól, cukier i glutamnian ("ekstrakt drożdżowy) w zdzierczej cenie.
dodano: 10-12-2013, 16:50
Myślałam, że produkt w takiej formie będzie zredukowanym bulionem, czyli "jak u babci" prawie. Na szczęście zanim kupiłam przeczytałam skład i zdębiałam. Naprwdę, zamiast tego czegoś lepiej jest użyć do zupy czy sosu samej suszonej włoszczyzny, będzie i taniej, i smaczniej, i na pewno dużo zdrowiej.
Zalety:
nie ma
Wady:
- zawiera tłuszcz roślinny (dajecie normalnie do wywaru na zupę olej czy margarynę?)

- ZAWIERA glutaminian sodu (mało sprytnie ukryty jako "ekstrakt drożdżowy")

- skład to głównie cukier, sól, tłuszcz roślinny i ten nieszczęsny ekstrakt
Czy ta opinia jest pomocna? (5)
 
Użytkownik ~Gosia
Nie polecam
dodano: 22-11-2012, 22:13
Bulionetka to porażka , wystarczy przeczytać napisaną maczkiem listę składników - "pysznosci":(((
Inozyniany i inne takie mendelejewy
Na dodatek drogie;(( a efekt mizerny wole zwykle kostki
Zalety:
Nie ma!
Wady:
Chemiczny posmak pewnie efekt listy składników
Czy ta opinia jest pomocna? (1)
 
Użytkownik ~gość
To nie jest idealna kostka
dodano: 22-10-2012, 15:46
To nie jest idealna kostka
Zalety:
baz glutaminu sodu
Wady:
Po pierwsze nie osądzając nikogo ale ta bulionetka jest średnia nawet dobra ale, droga. Jest kryzys niech jej producenci pomyślą o ludziach a nie o zarobieniu forsy.
Zauważajmy także zalety co nie a nie tylko wady
Nie wiem czy ją kupię drugi raz
Czy ta opinia jest pomocna? (0)
 
Użytkownik ~smakosz
Rewolucyjny produkt
dodano: 29-11-2011, 15:33
Widzę, że nikt z używających i oceniających produkt jakim jest bulionetka nie zauważył najważniejszej różnicy. Zwykła kostka rosołowa zawiera jeszcze dodatkowo składniki trucizny, których bulionetka już nie posiada. Tym składnikiem jest słynny, poprawiający smak glutaminian sodu i pochodne. Dla mnie jest to wielki krok w produkcji żywnościowej, ponieważ od lat glutaminian sodu jest podstawowym składnikiem wszystkich szybkich dań.
Zalety:
brak glutaminianu sodu i pochodnych
Wady:
cena
Czy ta opinia jest pomocna? (3)
 
Tylko 2 procent mięsa wołowego...
dodano: 28-11-2011, 16:44
Kiedyś nie do końca wyszedł mi rosół i dla "podrasowania" jego smaku kopiłam ową bulionetkę. Wiem ile tam jest tłuszczu,ile tam jest soli i że aż całe 2 procent mięsa wołowego(!!!) ale nie chciałam wylewać swojego bulionu. Pozostałe leża sobie w szafce z przyprawami i czekają aż je wydam lub zużyję. W smaku nie ma wielkiej różnicy niż w kostce. Tylko cena już wyższa.
Zalety:
Wady:
cena
Czy ta opinia jest pomocna? (0)
 
Najczęściej wyszukiwane w tej kategorii
Żywność TOP 5
Guseppe, pizza, różne smaki
98 opinii, 28 zdjęć
California Rose
14 opinii, 3 zdjęcia
Ekstra Pomorski dla rodziny
2 opinie, 3 zdjęcia
Żywiec Zdrój Cytrynowy, Jabłkowy, Pomarańczowy, Truskawkowy
37 opinii, 19 zdjęć
Paluchy Beskidzkie Serowo-Solone
3 opinie, 10 zdjęć
Ostatnie opinie