Oliwa z oliwek extra vergine Classico jest od lat najlepiej sprzedającą się oliwą we Włoszech. Dzięki osobistemu zaangażowaniu właściciela Zefferino Monini udało się stworzyć produkt wysokiej jakości, o smaku na tyle zrównoważonym, aby zadowolić wymagające podniebienia zarówno mieszkańców północnych Włoch, gdzie oliwa jest łagodniejsza w smaku jak i na południu kraju, znanym z produkcji oliwy pikantnej i aromatycznej. Mimo bardzo szerokiej grupy konsumentów Classico jest czymś więcej niż tylko szeroko dostępną, popularną włoską oliwą. Ma przyjemny aromat z delikatną nutą owoców i trawy, typową dla świeżych oliw oraz lekko pikantny smak. Dzięki idealnemu balansowi smaku, zapachu i konsystencji Classico można wykorzystać w kuchni do wszystkiego, zarówno jako przyprawę - czyli do przyrządzania dressingów, marynat czy bruschetty, jak i podstawowy składnik potraw (sosów do makaronów, pieczeni itp.), a także do każdego przepisu, który przewiduje użycie oleju. Smak: gorzkawy, przypominający migdały, pikantny posmak Zapach: świeżych owoców (oliwek), świeżo skoszonej trawy, kwiatów Kolor: zielony z żółtozłotym odcieniem, Kwasowość: maks. 0.5% (0.8% to norma europejska) Zastosowanie: jako przyprawa dla dodania smaku i do wykańczania potraw Opakowania: 250ml, 500ml, 750ml,