Extra Kefir Naturalny (Magda)

0 kupi ponownie
1 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (1)

O produkcie

Produkowany w oparciu o tradycyjną recepturę z zastosowaniem grzybków kefirowych. Grzybki kefirowe składają się z żyjących w symbiozie bakterii i drożdży. Te pierwsze wytwarzają smakowity kwas mlekowy a te drugie – dwutlenek węgla nadający kefirowi orzeźwiający, lekko musujący posmak. Co więcej kefir posiada również „jogurtowe” bakterie , które rozkładają część cukru mlecznego na kwas mlekowy. To nadaje kefirowi nie tylko delikatny kwaskowy posmak, znany z jogurtu, lecz również sporą porcję kwasu mlekowego, który ułatwia wchłanianie wapnia. Jak widać kefir jest idealnym napojem i obok jogurtu powinien być podstawowym składnikiem codziennej diety. Gramatura - 330g  

Opinie

DODAJ OPINIĘ