Garnek Rzymski (Dafi)

0 kupi ponownie
2 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (2)

O produkcie

Przyrządzenie dań w Garnku Rzymskim nie wymaga stosowania tłuszczów. Dzięki czemu przygotowane potrawy są zdrowsze, bardziej kruche i lekko strawne. Najlepszy do pieczenia: chleba ryb zapiekanek dań z drobiu(kurczaka, indyka, kaczki) pieczeni mięsnych lasagne risotto dań z warzyw(ziemniaków w mundurkach, faszerowanych pomidorów, papryk, kabaczków itp. Zasady użytkowania naczynia: Przed pierwszym użyciem należy garnek wymoczyć w wodzie, a następnie dokładnie wymyć ciepłą wodą bez detergentów. Przed każdym pieczeniem należy namoczyć puste naczynie w zimnej wodzie przez co najmniej 15 minut. UWAGA!!! Zbyt gwałtowna zmiana temperatury może spowodować pęknięcie naczynia, dlatego zimne naczynie umieszczamy zawsze w zimnym piekarniku. Nigdy nie należy wlewać zimnej wody do rozgrzanego naczynia. Gorący garnek wyjęty z piekarnika najlepiej stawać na suchej ściereczce lub desce aby zapobiec styczności naczynia z zimnym podłożem.

Opinie

DODAJ OPINIĘ