Cheesland, Liliput, Ser podpuszczkowy dojrzewający (Biedronka)

0 kupi ponownie
9 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (9)

O produkcie

Klasyczne, twarde sery podpuszczkowe, znane w Polsce ogólnie jako „żółty ser”, występują w ponad 4 tysiącach odmian, z których w naszym kraju produkuje się ok. 90. Do produkcji 1 kg sera (np. typu gouda) potrzeba od 7 do 9 litrów mleka, nic więc dziwnego, że ser taki jest bogatym źródłem skoncentrowanego wapnia, białka i witaminy A. Ser żółty we współczesnej kuchni pełni wiele ról – od dodatku do kanapek w plasterkach, poprzez zapiekanki, aż po wymyślne potrawy, w których stanowi bazę lub nadaje smak i teksturę. Może również stanowić samodzielne danie – podany z winogronami i orzechami lub w ramach tzw. deski serów. Serd podpuszczkowy, dojrzewający.
Bardzo dobrej jakości aromatyczny ser,który możemy nabyć w dobrej cenie w jednym z dyskontów. Wyśmienity na kanapki jak również do makaronów czy pizzy. Trzeba pamiętać,że jest niestety kaloryczny (27% tłuszczu... zobacz całą opinię

Opinie

DODAJ OPINIĘ