Pieczywo Zawiera Błonnik wytwarzane jest z pełnych ziaren sześciu zbóż - żyta, pszenicy, kukurydzy, owsa, jęczmienia i amarantusa z dodatkiem ziaren słonecznika. Jest to produkt całkowicie naturalny, nie zawierający sztucznych spulchniaczy i ulepszaczy czy mleka w proszku. Charakteryzuje się unikalną na rynku, bardzo wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Jest to błonnik rozpuszczalny o właściwościach probiotycznych, regulujący działanie układu trawiennego. 100 g pieczywa zawiera 13,8 g błonnika, co sprawia, że jedna jego kromka zapewnia ok. 3% dziennego zapotrzebowania organizmu na ten składnik.
Składniki: krajanka żytnia (61,6%), otręby pszenne, pszenica (7,9%), kasza jęczmienna (7,9%), grys kukurydziany (4%), płatki owsiane (3,2%), błonnik: inulina (2,8%), ziarno słonecznika (0,8%), mąka z amarantusa (0,6%), sól. Produkt zawiera zboża zawierające gluten.
Jedna kromka (ok. 6 g) dostarcza: kcal 20 - 1%, cukry 0,1 g - 0%, tłuszcz 0,2 g - 0%, kw. tłuszcz. nasycone <0,1 g - 0%, sód <0,1 g - 1%, błonnik 0,8 g - 3%
% GDA*
*% wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej.