Tłoczone wyłącznie ze świeżych owoców i warzyw poprzez wyciśniecie soku z tkanki, pasteryzowane w niskich temperaturach, bez obróbki enzymatycznej i klarowania, dzięki czemu zachowują znaczną część składników bioaktywnych, pektyn i witamin. Charakteryzują się bogatym aromatem oraz naturalną mętnością, a barwa soku zbliżona jest do barwy owoców i warzyw. W produkcji soków NFC nie można stosować koncentratu, dodatku cukru**, kwasów spożywczych i innych substancji. * not from concentrate – bez dodatku koncentratu ** propozycja nowelizacji unijnej dyrektywy o sokach przygotowana przez Komisję Europejską. Świeżość do 21 dni po otwarciu zachowuje dzięki pakowaniu w worek Bag-in-box. Specjalny zawór pozwala na wielokrotne dozowanie soku, bez dostępu powietrza do wewnątrz, zabezpieczając go przed zepsuciem. W trakcie użytkowania nie dopuścić, aby powietrze dostało sie do wnętrza opakowania (kranik powinien być zawsze zalany sokiem). Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze 2-20°C.
Sok jabłkowy 5l kupiony w sieci Kaufland, a w środku jakaś taka błona (wyglądało to jak flak). Zapchał się kranik tą błoną. Wygląda to nie ciekawie, aż odchodzi chęć na te soki. Producent mógłby, chociaż przece...
zobacz całą opinię